Home » Rohda’76 F1 – ARC F5

Rohda’76 F1 – ARC F5

Door Kees van der Wilk | 15 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Op de ochtend dat akelig nieuws uit Parijs langzaam doorsijpelt, staan de jongens en meiden van de F1 klaar voor een mooie wedstrijd. Ze hebben er zin in. Zoals altijd eigenlijk. Vandaag gaat het om een thuiswedstrijd tegen ARC. Fluitend gaan ze het veld in. Maar net zo hard fluitend stuift ARC het veld over. Door goed spel van ARC en werkelijk prachtige doelpunten kijkt de F1 in een mum van tijd tegen een 0-3 achterstand aan.

Zo. Dat is effe slikken. Voor het eerst dit seizoen kijkt de F1 tegen zo’n achterstand aan. Het zal toch niet zo zijn dat…. Maar de ongeruste supporters kunnen opgelucht adem halen. De Rohda pupillen laten zich niet kennen en blijven gewoon goed doorvoetballen. Ze zoeken elkaar op, vallen wat meer terug naar achter en helpen waar nodig. En dat blijft natuurlijk niet zonder resultaat. Yassir breekt de ban door de 1-3 erin te schieten. Direct daarna volgt Jassim met de 2-3 en zelfs ook de 3-3. Pfoei! De coach van ARC is niet zo blij. ‘Hoe geef je nou in drie minuten die wedstrijd weg?’ Tja. De ARC jongens zijn er ook niet blij mee. Ze worden feller en feller en spelen op het scherpst van de snede. Maar de F1 piept of kraakt niet, blijft hard werken en netjes voetballen. De rust wordt bereikt met een gelijke stand.

Na de ranja blijkt dat ARC toch echt een aardige knak heeft gehad. Waar de F1 blijft spelen zoals voor de rust, zien we ARC niet meer terug. Het spel verschuift weer, als vanouds, naar de helft van Rohda’s tegenstander. Wanneer nodig komen genoeg voetballers even terug om de verdediging bij te staan, maar in de voorhoede kan ook weer leuk gebald worden. Jassim laat zich weer zien als ware topscorer. Leuke een-tweetjes met Yassir, hij wordt door zijn ploeggenoten goed aangespeeld en vervult zijn rol als spits met plezier. Hij maakt de 4-3, de 5-3 (na een superactie van Luca vanH van achter uit het veld) en de 6-3. Pim laat zich over het hele veld zien. Met een bult op zijn hoofd, opgelopen in de heftige laatste minuten van de eerste helft toen hij in botsing kwam met een wat hoog opgeheven voetbalschoen van een tegenstander, is hij nog steeds niet te stoppen en maakt ie met een prachtig doelpunt de 7-3. Bijna in het laatste fluitsignaal schiet Jassim nog even de laatste bal er in, de 8-3.

Wat een wedstrijd…. Zo’n eindstand hadden we in de eerste vijf minuten van de wedstrijd echt nooit meer verwacht! Achter staan met 0-3 en vervolgens winnen met 8-3. Klasse gedaan jongens en meiden: Nooit opgeven, altijd doorgaan!