0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » SVO G.H.L. VR1 uit de beker tegen Oegstgeest VR1

SVO G.H.L. VR1 uit de beker tegen Oegstgeest VR1

Door Kees van der Wilk | 21 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na een glansrijke poulewinst in het bekertoernooi, mochten de Damse dames vandaag in de Knock-out fase aantreden tegen de vrouwen van Oegstgeest. Een ploeg die in een andere regio eveneens vierde klasse speelt. Met een bepaald niet complete selectie moest deze wedstrijd worden afgewerkt. Karin Wolswijk stond op doel, met voor haar Jaimy Overes, Frouk Verburg centraal en Kirsten van Asselt en Jesca de Jong op de backpositie. Het middenveld bestond uit Veerle Peters, Jessica van ’t Hoog en Manouk Sloothaak. Voorin stond op de spitspositie Zita Vis en op de flanken Thanisia Bijlsma en Fleur Oltshoorn. Karlijn van Dorp en Marjolein van der Post begonnen als wissel. Bij afwezigheid van trainer Kors Pennin, nam Peter Kranenburg de honneurs waar als coach. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van clubman Frans de Keijzer, die ons veel te vroeg is ontvallen.

Na een wat voorzichtige start werd duidelijk dat Oegstgeest geen eenvoudige tegenstander was. De dames in het rood geel waren feller en sneller in de duels en zetten geregeld druk op de Damse defensie. Dit werd mede veroorzaakt door een gebrek aan balvastheid van Zwammerdam. Het middenveld werd te ver naar achteren gedrukt en voorin wisten de spitsen de bal niet in de ploeg te houden. Een eerste echte waarschuwing was een enorme pegel van een Oegstgeest aanvalster die op de lat uiteen spatte. Niet veel later brak Oegstgeest door en schoot de spits van dichtbij op doel. Keepster Karin Wolswijk kwam met een mooie reflex, waarna de bal via de lat uit de doelmond verdween. Na een half uur kwam Zwammerdam weer een beetje terug en wist het druk naar voren te ontwikkelen. Inmiddels waren Karlijn van Dorp en Marjolein van der Post ingevallen. Een rush van Thanisia Bijlsma leverde helaas geen doelpunt op en een corner even later ook net geen goal. Vlak voor rust gaf scheidsrechter Karel Vlasveld goed voordeel aan Oegstgeest, waaruit de bezoeksters knap wisten te scoren, 0-1! Een terechte tussenstand.

De tweede helft verliep nog rommeliger dan de eerste helft. Passes van dichtbij kwamen niet aan en Zwammerdam wist amper onder de druk uit te voetballen, op een spaarzame countermogelijkheid na. Oegstgeest daarentegen ging steeds makkelijker voetballen en combineerde er lustig op los. Al vroeg in de tweede helft verdubbelde de dames uit Oegstgeest de score. Na een onderschepping in de Damse achterhoede tikte de spits makkelijk binnen, 0-2! Het geloof bij Zwammerdam was verdwenen en hier en daar stak wat irritatie de kop op. Zelfs gelegenheidscoach Peter Kranenburg uitte zijn ongenoegen. Hij deed dit echter tegenover de arbiter, die schijnbaar verwant is aan Peter. Het leverde hem bijna een gele kaart op, ware het niet dat scheidsrechter Karel Vlasveld de gele kaart, voorzien van ludieke tekst, alleen aan Peter liet lezen. Waarna Peter zijn verontschuldigingen aanbood. Desalniettemin bleef Zwammerdam zoeken naar een aansluitingstreffer. Deze zat er echter niet in en een terechte nederlaag was het gevolg.

Er zijn tal van conclusies uit deze wat matige vertoning te trekken. Feit is echter dat dit een bekerwedstrijd was en er geen schade voor de competitie is opgelopen. Daar zijn de dames van Zwammerdam nog altijd in de race voor het kampioenschap. Concurrent Sportlust heeft vandaag echter de koppositie overgenomen. Er is dus werk aan de winkel voor Kors Pennin en zijn dames. Mocht u de dames willen bewonderen; vandaag zijn zij op de gevoelige plaat gezet en binnenkort te vinden in voetbalplaatjes bij een plaatselijke supermarktketen (waar de kleur geel dominant aanwezig is)

De vlaggende reporter


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie