0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

VEP F3 – Rohda F1

Door Kees van der Wilk | 21 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Wat een consternatie deze week. Het wedstrijdschema klopte niet, de voetbal.nl app is veranderd, de indeling is verschillend, wat is er aan de hand??

‘Het heeft de KNVB behaagd…’ om onze F1 nóg een klasse hoger in te delen! De bekercompetitie werd gestart in de 7e klasse. Na deze competitie gewonnen te hebben, werd Rohda F1 in de 5e klasse geplaatst. En na de eerste drie wedstrijden in deze competitie, die inderdaad ook weer gewonnen werden, hebben de jongens en meiden wéér een upgrade gekregen; nu komen ze uit in de 4e klasse. Onstuitbaar dus!

Het betekent dat het kompas snel verzet wordt. Geen thuiswedstrijd tegen Sportlust F3 vandaag om 12.15 uur, maar een uitwedstrijd tegen VEP F3. ’s Ochtends heel vroeg. Het is zelfs nog hartstikke donker bij het vertrek. En koud. En het regent een beetje. Tegen de tijd dat we in Woerden zijn is het gestopt met zachtjes regenen. Het komt nu met bakken uit de lucht. Maar wij spelen op kunstgras, dus de wedstrijd kan gewoon doorgaan. Arme pupilletjes…. Melissa klaagt voor de wedstrijd al dat er een ijsklontje in haar voetbalschoen zit. Maar wel wordt er met goede moed gestart. 4e klasse, we zullen wel eens laten zien dat we dat ook best kunnen hoor!

De eerste tien minuten wordt er – van beide kanten – leuk gespeeld. Maar wel op de helft van de tegenstander, zoals de F1 dat wel gewend is. Keepster Melissa heeft niet zoveel te doen; de keeper van VEP heeft een aantal mooie reddingen. Dan volgt er een rommelig moment, en zorgt Jassim ervoor dat het eerste doelpunt valt. Een frommeldoelpunt waar een VEP speler ook nog een beentje tussen had. Yes, 0-1! Niet veel later laat Pim weer een hele mooie actie zien, zoals wel vaker. Maar deze resulteert ook al in een doelpunt! Het team speelt goed samen, valt samen aan maar komt ook steeds vaker terug als dat nodig is. Helpen verdedigen is de opdracht, en daar wordt af en toe best eens aan gedacht. De andere opdracht is: overspelen. Dat gaat fantastisch. Van Tessel naar Yassir naar Tom naar Pim en daar scoort Yassir de 0-3. De steenkoude kids mogen dan even de kleedkamer in, waar ze het liefst eigenlijk allemaal al onder de douche willen om op te warmen. Dat is niet handig in de rust, maar de handen gaan wel even onder de kraan. Met de dan nog droge Rohda trui over het voetbalshirt heen wordt de tweede helft begonnen. Tom staat te bibberen, hij heeft nu de keepersbeurt. Dan is het nog moeilijker om warm te blijven! Gelukkig krijgt hij wel wat vaker iets te doen, en dat doet hij heel erg goed. Alle kansen van VEP worden gesmoord. Rohda verzilvert echter nog wel de mogelijkheden: Yassir scoort de 0-4 en Jassim maakt de 0-5. Iedereen is blij wanneer de scheidsrechter bijtijds affluit. De verhoudingen zijn duidelijk in deze wedstrijd. Rohda voelt zich aardig zelfverzekerd na deze eerste ontmoeting in de 4e klasse. Ja hoor, dit kan de F1 ook!

Annemiek


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie