0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » woubrugge 4 – Rohda’76 8

woubrugge 4 – Rohda’76 8

Door Kees van der Wilk | 10 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na 3 gewonnen wedstrijden op rij stond Zaterdag 7 November een lastige tegenstander op het programma voor de boys van Rohda 8. Woubrugge was de tegenstander en had net als Rohda, in de competitie 9 punten uit 4 wedstrijden.

Niet alleen op papier leek het een lastige pot te gaan worden. Eenmaal aangekomen in Woubrugge viel op dat we het op moesten nemen tegen grote gasten, die toch als gauw 4/5 jaar ouder waren. De wedstrijd vond plaats op veld 3, of beter gezegd weiland 3. Een slecht veld en een fysieke wedstrijd stond rohda 8 op te wachten. Het werd dus lastig om voetballend de weg naar het doel te vinden. Dit bleek dan ook al snel na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. De jongens van Woubrugge stonden compact opgesteld en Rohda wist, tot tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, het spel nog niet te maken. Het was de 30e minuut en aan beide kanten waren nog nauwelijks kansen ontstaan. Na een felle tackle volgde een vrije trap op een mooie positie voor het doel in het voordeel van Rohda. Tim eiste de bal op en dat was zeker niet onverdienstelijk, een kanonschot recht op het doel af volgde… 1-0! Na de goal zakte rohda iets in en werd Woubrugge gevaarlijker. Tien minuten na de goal wist de rechtsbuiten van Woubrugge, na een door de scheids verkeerd beoordeelde  ingooi, te ontsnappen aan de defensie. Een uitstekende voorzet op de spits volgde, die ‘m vervolgens gemakkelijk binnen schoot.. 1-1. Met deze stand gingen beide partijen de rust in.

Er zit veel meer in waren de woorden van trainer Siem Veelenturf. Rohda moest feller zijn en er voetballend proberen uit te komen. Vast beraden om te strijden voor de winst stapte de boys het veld weer op. Het was echter Woubrugge die het spel maakte na rust, ze werden dreigender in de aanval met een paar kansen als gevolg. De goal tegen hing in de lucht en viel uiteindelijk na een een uitgespeelde aanval van Woubrugge. ‘Gewoon een kut goal’ waren de woorden van Luuk na de wedstrijd, en dat was het ook. Rohda kon en moest veel beter. Na een mindere periode herpakte de boys zich en kwam de felheid en de strijd in het spel terug. Het voetbal werd beter en Rohda werd steeds gevaarlijker. Er werd goed opgebouwd en er kwamen enkele grote kansen aan de kant van Rohda uit voort. Het was de 76e minuut en opnieuw werd er een speler van Rohda gevloerd net voor de 16-meter van de tegenstander. Het was Stan ditmaal, die de vrije trap voor zijn rekening nam. Een fraai schot, zoals we van ‘m gewend zijn, belandde uiteindelijk via de onderkant van de lat in het doel.. 2-2! De twee ploegen stonden weer op gelijk hoogte en er was nog tijd om de winnende goal te maken. Een spannend slotakkoord volgde. Beide partijen hadden nog kans. Het was uiteindelijk Stan die de bal binnen schoot na het doorkoppen van Leshi. Er was echter al gevlagd en de scheidsrechter kon de goal helaas niet goedkeuren. Het mocht niet baten en Rohda 8 moest na 90 minuten genoegen nemen met een 2-2 eindstand tegen het stugge Woubrugge.

Man of the match was Twan Korrel die ondanks de tegendoelpunten niet te betrappen was op foutjes en de score binnen de perken wist te houden.

Siem Veelenturf


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie