0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

Haz. Boys 6 – Rohda 7

Door Kees van der Wilk | 14 december 2015 | Wedstrijdverslagen

Op een herfstachtige 12 december mochten we aantreden tegen het altijd lastige Hazerswoudse Boys. In de wetenschap dat twee directe concurrenten, Berkel en Be Fair, die dag tegen elkaar speelden konden er wel eens heel goede zaken gedaan worden. Door een aantal afwezigen en wat ‘halfjes’, zaten we niet ruim in de spelers maar gelukkig was Ard van Dam meegekomen om het team te versterken. Met Vinnie op doel; Teunis, Willem, Mark en Hendrik achterin; Ard, Maik, Rogier en Peter op het middenveld en Shield en Ruben voorin begonnen we vol goede moed tegen deze laagvlieger. Op de bank begonnen Arjan, Bassie en Sebas en Maarten kon z’n voetbalschoenen in z’n tas laten.

De positie van onze tegenstander op de ranglijst was zeker niet onverdiend te noemen gezien hun spel. De eerste twintig minuten werd praktisch volledig op de helft van de tegenstander gespeeld, wat resulteerde in een stapel kansen. Maar onder andere een vrije kopkans voor Rogier, een grote kans voor Peter en een stapel schoten van afstand resulteerde niet in een voorsprong. En wat dan vrijwel altijd gebeurt in het voetbal was ook dit keer het geval. Haz. Boys wist een keer de andere helft van het veld te vinden en met een steekpass en een tik van de spits mocht Vinnie de bal uit het net vissen, 1-0. We waren wakker en moesten aan de bak. Dit gebeurde dan ook, vrij snel kreeg Ruben de bal rond de zestien aangespeeld en na wat kappen en draaien legde hij deze terug op Peter, die op zijn beurt de vrijstaande Maik aanspeelde. Vanaf een meter of twintig krulde hij de bal heerlijk buiten het bereik van de keeper in de verre hoek, 1-1. Ondanks het vele asociale geschoffel van onze tegenstander pakten we direct door. Enkele minuten later werd Ard vanuit een counter de diepte ingestuurd. De bal belandde bij Ruben in de zestien en zoals al zo vaak dit seizoen belandde deze netjes in het net, 1-2. Tijd voor thee.

Nadat we in de rust besloten hadden snel door te pakken en het duel op slot te gooien vertrokken we met de thee nog in de hand terug naar het veld aangezien het veld op zo’n kilometer afstand lag. Maar zo gezegd zo gedaan, we begonnen fel aan de tweede helft wat resulteerde in de verdiende 1-3. Na een driedubbele een-twee in de zestien van de tegenstander tussen Ruben en Peter, schoof laatstgenoemde de bal door de benen van de keeper in het net. In het restant van de wedstrijd werd nog geprobeerd de voorsprong uit te breiden, maar tevergeefs. Onze tweede topscorer Shield had helaas zijn dag niet, want na een dieptepass en met wat hulp van een verdediger belandde de bal op de paal. Ook Maik stuitte op de keeper bij een 1-op-1 kans, meer zat er dus helaas niet in vandaag. Gelukkig kwam de tegenstander ook de tweede helft vrijwel niet in de buurt van de zestien waardoor we na het laatste fluitsignaal voldaan de kleedkamer op konden zoeken. Aan het eind nog een speciale vermelding voor de pechvogel van de week, Bassie, die na veel blessureleed weer eens mee kon doen, moest helaas het veld weer verlaten met een hamstringblessure. Hopelijk valt het mee en kan je na de winterstop weer volop meedoen!

Al met al een degelijke wedstrijd en omdat Be Fair verloren heeft van Berkel mogen we ons officieel winterkampioen noemen! Volgende week nog de derde ronde in de beker. Op naar de dubbel!

Peter Lok


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie