0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 de musical

Rohda 2 de musical

Door Kees van der Wilk | 13 december 2015 | Wedstrijdverslagen

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de tegenstander Sportlust 5 uit Woerden. Eerder dit seizoen werd er in de beker tegen deze ploeg gespeeld en werd er een eenvoudige 5-0 overwinning geboekt.

Meestal verwacht u in deze lap tekst een verslag van de wedstrijd te lezen, nu zal het iets anders zijn. Voor een wedstrijdverslag zal ik u moeten verwijzen naar een oud wedstrijdverslag: Rohda 2 en de jacht op …. De uitslag was toen een 1-3 nederlaag tegen Jodan Boys, maar nu een iets betere uitslag 2-2. De uitvoering van toen was redelijk gelijk aan de uitvoering van deze wedstrijd. U als lezer zit natuurlijk niet te wachten op een herhaling van woorden. En dat zal  ik dan ook niet doen.

Wel zult u willen weten wie er gespeeld hebben, de opstelling was als volgt: van Asselt (keeper A1); P. Hans, M. van Barneveld, M. Lok, E. Bos; K. Laurens, T. van Leeuwen, J. Verdoold©; S. Bottenberg, B. Bouwman, R. Weerheim. Wissels: C. den Boon, S. Cerimovic. Wegens ziekte afwezig L. Laurens en wegens een demonstratie afwezig J. Kok. Door afwezigen bij 1 waren G. van Daalen en T. Kleuver daar aan het spelen.

U weet wat de doelstelling was van Rohda 2 en als u enigszins de wedstrijdverslagen van dit elftal leest, dan weet u wat er met die doelstelling is gebeurt. Voor de niet lezer, deze zijn al vrij vlot dit seizoen de ijskast ingegaan.

Het gebeurt te vaak dat de wedstrijden te slap begonnen worden. Waar dat aan ligt is moeilijk aan te wijzen. Te makkelijk denken, niet geconcentreerd, verkeerde warming-up. Degene met de oplossing verdient een biertje aan het einde van het seizoen. Deze vraag staat misschien wel gelijk aan de vraag: Waarom PSV niet wint van de “kleintjes”? Een oplossing daarvoor zal waarschijnlijk meer dan een biertje opleveren.

Strijdlust! Ook zo`n mooie voetbalterm. En misschien wel samenhangend met de voorgaande alinea, maar anders belicht, als het voetballend niet lukt, overschakelen op plan B. Zorgen dat jezelf in de wedstrijd werkt. Ook dat is iets wat niet zichtbaar is. Misschien staat u weleens langs de lijn bij      Rohda 2, hoeveel overtredingen anders dan vasthouden, duwen of praten ziet u dan? Het antwoord is vrij weinig. Rohda 2 blijft doen wat het deed, ook al gaat dat vanaf minuut 1 niet goed.

Keuzes maken! De bal naar een speler van dezelfde kleur spelen om zo een aanval te creëren. Te vaak komt het voor dat er niet voor de beste oplossing gekozen wordt of dat de oplossing is om zelf met de bal te gaan lopen of om zelf op doel te schieten. Voetbal is en blijft een teamsport, die te vaak ten onrechte individualistisch opgelost wordt.

Statisch! Ruimte creëren voor jezelf of voor een ander. Dat is het antwoord om kansen te creëren, tegenstanders kapot te spelen en uiteindelijk doelpunten te maken. Rohda 2 is te statisch en te individualistisch. Er wordt te vaak gezocht naar eigen kansen en niet naar ruimte voor elkaar.

U zult het nu wel een pessimistische monoloog vinden over Rohda 2. Zo is het natuurlijk niet bedoelt. Er hadden in dit verslag namelijk ook andere voetbalelftallen genoemd kunnen worden, die op een hoger (landelijk) niveau spelen. En misschien kent u de volgende zin wel: Leren van je fouten, is je fouten onderkennen.

Vorig week vond u opeens cijferbeoordelingen in het verslag. Deze zullen dan ook niet ontbreken. De cijfers zijn natuurlijk altijd voer voor discussie en op persoonlijke titel gegeven. Voor klachten kunt u a.s. woensdagavond 20.15 terecht bij de wedstrijd Jodan boys –Rohda`76 voor de 2e ronde van de beker.

De cijfers:

Van Asselt: 7, behoedde het 2e voor meerdere tegendoelpunten.

 1. Hans 5, M. Lok 6,5, M. van Barneveld 5, E. Bos 5; K. Laurens 5, J. Verdoold -, T. van Leeuwen 5; S. Bottenberg 5, B. Bouwman 5,5, R. Weerheim 5, wissels C. den Boon 5 en S. Cerimovic 5

Bedankt voor het lezen! En heeft u tips of gewoon een reactie? Vergeet dan niet te reageren onder het facebookbericht.


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie