Home » Rohda 2 en de vernedering!

Rohda 2 en de vernedering!

Door Kees van der Wilk | 6 december 2015 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 5 december, oftewel de dag van sinterklaas, zwarte piet en de vele cadeautjes. Het was ook de wedstrijd van Rohda 2- Siveo 3. De nummer 7 van de competitie tegen de nummer 12 en tevens laatste van de competitie. De gesprekken vooraf gingen dan ook al over het feestje van Luuk en de slippers van Sam. De overwinning was al zeker, terwijl de wedstrijd nog gespeeld moest worden.

Er was deze week getraind op een aantal inspeeloefeningen, met daarbij een voorzetvariant. Dit moest dus deze zaterdag in praktijk gebracht worden. Trainer Verweij hamerde hier dus fel op! Overigens heeft trainer Verweij zijn contract bij Rohda met 1 jaar verlengd! Bij deze de welgemeende felicitaties van de spelersgroep!

De opstelling was deze zaterdag als volgt: Kok; Hans, van Daalen, Lok, L. Laurens; K. Laurens, Kleuver, Verdoold©; Bottenberg, Bouwman en Weerheim. Wissels: Bos, van Barneveld en Cerimovic. Afwezig: C. den Boon (ziekte) en H. Berends (blessure)

Voor de wedstrijd werden de spelers verblijd met een chocoladeletter door onze kleine sinterklaas Verweij.

De wedstrijd begon wat stroef en onwennig, zoals dit seizoen al vaker het geval is. Wel was al gelijk duidelijk dat er maar 1 ploeg was, die recht had op de overwinning en dat waren de blauwhemden uit Bodegraven. Kansjes waren er wel, maar de openingsfase leidde nog niet tot doelpunten.

Weer was het de aanvoerder die toen zijn elftal bij de hand nam. Na de eerste directe corner was het Verdoold, die geheel vrijstaand de bal vanaf een meter of 10, richting de winkelhaak kon koppen. De houdbare kopbal werd door de keeper in het doel geholpen. 1-0. Daarna bleef Rohda de bovenliggende partij en werd er rustig heen en weer getikt. Geduldig wachtend totdat er openingen in de verdediging van Siveo kwamen, om zo de stand verder uit te breiden. Dit resulteerde voor de rust nog in een doelpunt van K. Laurens en een kopdoelpunt van Bouwman. Na een lange droogte scoorde hij eindelijk, wat er toe leidt dat deze statistiek uit het verslag verdwijnt.

De ruststand was dan ook 3-0. Wissels: Bos voor Bottenberg en van Barneveld voor L. Laurens

Na de rust begon Rohda erg rommelig. Er werd maar wat gedaan en de concentratie was volledig verdwenen. Het klasseverschil was echter zo groot dat dit niet tot spannende situaties leidde voor de goal van Kok. Na een kwartier spelen in de 2e helft viel de 4-0, doelpuntenmaker Kleuver. Wedstrijd gespeeld. Vervolgens ging Rohda weer steeds beter spelen en was het na het uitvallen van een Siveo speler, door een blessure een walk over voor Rohda. De doelpunten vielen als rijpe appels van een boom. Doelpuntenmakers van de 5-0 tot de 9-0, waren Bouwman 3x, Weerheim 2x.

Het mooiste doelpunt in de 2e helft kwam van Weerheim, die vanaf bijna de achterlijn de bal netjes in het doel krulde. Eindstand 9-0.

Conclusie: Rohda 2 doet zichzelf tekort door er geen 10 van te maken.

Nieuw in dit hoofdstuk zijn de rapportcijfers van de spelers. Gegeven door een niet onafhankelijk jury.
Kok 6, Had in deze wedstrijd niks te doen en kon zich dus ook niet onderscheiden. Had in de wedstrijd de lachers op zijn hand kunnen krijgen, door op een luchtbed naast de paal te gaan liggen, maar hij liet dit na.

L Laurens 7,5, was een ware plaag langs de rechterflank en had zijn tegenstander in zijn zak. Zal de drank een positieve werking op hem hebben?

Lok 7,5, De leider in de laatste linie. Met zijn rustige spel een pilaar om op te bouwen.

van Daalen 7, Wist zijn rust te bewaren achterin en was af en toe gevaarlijk met een rush door het midden.

Hans 7, Speelde beheerst en rustig. Greep zijn kansen om op te stomen aan de linkerflank.

K Laurens 7, scoorde een doelpunt en viel voor de rest niet echt op.

Kleuver 7, scoorde een doelpunt en werd na 70 minuten vervangen om zich op te maken voor invalminuutjes bij 1.

Verdoold 1-10, Jezelf beoordelen en becijferen is niet gepast. Het oordeel is aan de lezer!Weerheim 7,5, met zijn snelheid een ware plaag voor zijn directe tegenstander, maker van het mooiste doelpunt van de wedstrijd

Bouwman 9, Maakte zijn rugnummer waar! een spits hoort te scoren en dat deed hij 4x. Hij verdiende deze wedstrijd zijn rugnummer terug.

Bottenberg 7, Je kan niet iedere wedstrijd scoren, maar de lenigheid die hij op de foto`s liet zien, verdiend een ruime voldoende.

Bos 7, speelde in de helft met de meeste goals. Liet het na om zelf ook als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier te komen.

van Barneveld 7, Als invaller het veld in komen is niet altijd even makkelijk, maar deed wat je van een invaller mag verwachten.

Cerimovic speelde tekort om voor een cijfer in aanmerking te komen.

Verweij en T. Schuddemat 7, Konden zich deze wedstrijd niet onderscheiden

van Zuilen 8, Fair play staat hoog in het vaandel bij deze verzorger. Zelfs bij een blessure van een tegenstander, duikt hij er vol bovenop.
De scheidsrechter 6,5, had een makkelijke middag. Helaas schortte het aan een goede voorbereiding en was hij 5 minuten voor het beginsignaal nog niet omgekleed.
Helaas konden niet alle hoogte- en dieptepunten niet in dit verslag genoemd worden. Dit omdat 9 doelpunten wel erg veel zijn en voetballen met een kladblok en pen in je schoen niet gewenst is.

De spelers en technische staf hoopt u allen a.s. zaterdag 12 december om 12.15 weer langs de lijn te zien, dan staat namelijk de wedstrijd Rohda 2- Sportlust `46 5 op het programma.