0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 naar de achtste finale van de beker!

Rohda 2 naar de achtste finale van de beker!

Door Kees van der Wilk | 17 december 2015 | Wedstrijdverslagen

Woensdag een rare dag om een voetbalwedstrijd te spelen. Het was dan ook niet zomaar een wedstrijd, maar een heuse bekerkraker tegen de Jodan Boys 6, voor de oplettende volger een kleine 3 weken geleden speelde wij tegen Jodan Boys 7. Een wedstrijd die heel teleurstellend verliep en eindigde in een 3-1 nederlaag. De mannen van trainer Peter Verweij en leider Ton Schuddemat wisten wat ze te wachten stonden.

Dinsdag werd er nog volle bak getraind, met als gevolg dat bijna de hele selectie met de auto naar de club kwam. De dinsdag afwezige, net jarige geweest zijnde Roel Weerheim kwam er achter dat hij nog wel wat extra beweging kon gebruiken en kwam keurig op de fiets.

De selectie zag er als volgt uit:  Van Asselt; Van Barneveld, Heij, Verdoold ©, Hans; K. Laurens, Kleuver; den Boon, Bouwman en Weerheim. Wissels: Kattenberg, Cerimovic, Renaldo en L. Laurens.

U leest het goed, trainer Verweij wilde het doel dicht timmeren en nam daarom 2 keepers mee. Het motto was om te laten zien wie we zijn en om sterk en mannelijk voetbal op de mat te leggen. Als het niet voetballend lukt, dan maar de botte bijl erin.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren nog niet om of de 1e wissel kon al gepleegd worden. Na een charge van een speler van jodan boys was het Kleuver die al strompelend het veld verliet. Kattenberg kreeg de taak om op het middenveld te gaan voetballen.

Beide elftallen wilde aan het begin nog wel voetballen en dit leverde een aardige 1e helft op, waarin Rohda de kansen kreeg. De doelpunten lieten nog even op zich wachten.

Hoe de doelpunten vielen was niet helemaal in de lijn van de wedstrijd. Beide doelpunten van Rohda vielen namelijk uit counters. Het eerste doelpunt was een weggewerkte corner van Jodan Boys en na een snelle counter was daar de snelle Weerheim die een voorzet gaf aan den Boon. Die hem keurig afwerkte. De 2-0 was een solo actie van den Boon, die met zijn gerommel meerdere spelers voorbij ging en de bal af wist te geven aan Weerheim, die koelbloedig afwerkte.

Er waren wel een paar kleine mogelijkheden voor Jodan Boys, maar die ontstonden voornamelijk door foutjes van Rohda zijde. Echt slim werd hier niet mee omgesprongen.

De 2e helft was was grimmiger dan de 1e. de mannen uit Gouda gingen wat opportunistischer en harder spelen, wat af en toe tot kleine strubbelingen leidde. Rohda kwam namelijk tijdelijk met 10 man te staan na een volgens de scheidsrechter natrappende beweging van den Boon, niet zijn eerste dit seizoen. Vervolgens raakte ook Bouwman geblesseerd aan zijn enkel en ook hij moest het veld verlaten. Daarna was het K. Laurens die het veld mocht verlaten met geel, wegens het onvoldoende afstand houden. De scheidsrechter liet zijn eenkennigheid zien door meer toe te laten van de mannen van Jodan Boys en Rohda kort te houden.

Dit typeerde zich nog het meest in het niet geven van een penalty aan de Rohda mannen. Het overduidelijk vast houden van Kattenberg leidde ertoe dat hij een vrije trap gaf aan Jodan Boys, onbegrijpelijk. Rohda kreeg kansen op de 3e treffer, al was het daar vaak erg slordig in. De mannen uit Gouda werden voornamelijk gevaarlijk met cornerballen. Het stond verdedigend als een huis dus waren er geen mogelijkheden tot goals van de gouda mannen. Eindstand 0-2. En zo kreeg trainer Verweij, een dag te vroeg, het mooiste cadeau van zijn verjaardag.

De conclusie van de eerste helft van het seizoen is dat het in de competitie nog niet echt lukt, maar het bekeravontuur duurt voort.

De cijfers van de wedstrijd:

Van Asselt/Poelgeest 7, allebei een goede redding en de 0 gehouden.
Van Barneveld  7, speelde als back een sterke pot.
Heij  7, de dwerg tegen de reus, met als winnaar een dwerg.
Verdoold  6, zomeravond voetballer en te ontspannen en toch de 0.
Hans  7, vastgeroest als linksback en deed dit weer naar behoren.
Laurens 6.5, een gele kaart levert nou eenmaal minpunten op.
Kleuver   speelde te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.
Bos 7, kleine kale leider van het middenveld.
Den Boon  6.5, doelpunt+ assist, maar pakte niet zijn eerste gele kaart van het seizoen. Een recidivist.
Bouwman  6.75, een spits reken je af op doelpunten, scoorde niet
Weerheim 7, met zijn snelheid weer belangrijk. Een doelpunt + assist.
Kattenberg 7, een nieuwe rol, van spits naar middenvelder, die dit naar behoren.
L Laurens en Cerimovic verdiende geen cijfer, door het spelen van te weinig minuten.

Via deze weg wens ik u allen, namens de selectie van Rohda 2, Fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Tot volgend jaar!


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie