Home » Rohda F1 – Gouda F2

Rohda F1 – Gouda F2

Door Kees van der Wilk | 21 december 2015 | Wedstrijdverslagen

De laatste competitiewedstrijd van 2015 staat voor de F1 gepland tegen Gouda. Een aardig gelijkwaardige tegenstander, maar waarbij we wel kansen zouden moeten krijgen, gezien de stand tot nu toe. En het zou natuurlijk toch wel erg prettig zijn wanneer we die laatste wedstrijd voor de winterstop weer een keer met winst af zouden kunnen sluiten. De afgelopen weken hebben we prima gespeeld, maar die drie punten zouden we nu toch wel weer een keer in eigen zak willen steken! Of dat ook echt zo uit gaat komen, is natuurlijk de vraag.

De wedstrijd begint met forse aanvallen van de tegenstander. Gouda gaat er enorm fanatiek tegenaan. Leuk! De jongens en meiden van Rohda geven natuurlijk gepast tegengas. Het weerhoudt Gouda echter niet van het eerste doelpunt. 0-1 dus. Het is nog een mooie knal ook, waar keeper Luca de Knikker echt niks aan kon doen. Maar ja, dit is natuurlijk niet de bedoeling van onze F1 pupillen. We willen winnen! Dus wordt er direct al weer aangezet. Op aangeven van Pim maakt Jassim meteen het eerste Rohda doelpunt terug: 1-1. Zo! Punt gemaakt!

Het blijft een gelijke, maar wel felle strijd. Na een overtreding van Gouda krijgt Rohda een vrije trap. Met een mooi schot passeert Jassim ook nu weer de keeper van Gouda: 2-1! Zo kunnen we gerust de kleedkamer voor de rust.

In de tweede helft blijkt dat Gouda ofwel de moed een beetje op gegeven heeft, of gewoon moe is gestreden. Rohda loopt veel makkelijker over de Goudse voetballers heen. Vooral Jassim laat zich nu gelden: Hij scoort na een prachtige solo de 3-1 en maakt ook de 4-1. De 5-1 volgt door een doelpunt van Tom dat door Pim werd voorbereid. Jassim completeert een zuivere hattrick (3 scores in één helft): 6-1.

Dan maakt Rohda een overtreding door het neerhalen van een Goudse speler in het doelgebied, en hebben we een primeur: we krijgen een penalty tegen. Een beetje verbijsterd kijkt keeper Luca van Hanswijk om zich heen – huh? Hoezo dat dan? Deze strafschop blijkt ook weer echt onhoudbaar, en het wordt 6-2.

Pim is boos en wil het niet op zich laten zitten. Dat uit ie precies zoals het moet: met een prachtige actie bij het doel van de tegenstander. Hij raakt drie keer de lat, de bal wil er maar niet in. Het ziet er wel spectaculair uit en het gejuich en gejoel van de supporters liegt er niet om. De actie eindigt in een corner, die genomen wordt door Yassir. Niemand vangt die hoekschop goed op en Gouda rommelt ermee, wat resulteert in een eigen doelpunt: 7-2. Dan fluit de scheidsrechter af. Iets te vroeg, maar dat zal aan de stand weinig veranderen. De punten blijven in Bodegraven, en de F1 kan met een goed gevoel de feestdagen in!