Home » Rohda’76: nieuwe kansen in 2016

Rohda’76: nieuwe kansen in 2016

Door Kees van der Wilk | 13 december 2015 | Wedstrijdverslagen

De laatste competitiewedstrijd in 2015 sloot Rohda’76 af in mineur. De blauwhemden moesten thuis het onderspit delven tegen DWO, 0-2.

In een aantrekkelijke eerste helft deden de twee ploegen niet voor elkaar onder. Dat leverde over en weer kansen op. De grootste mogelijkheid diende zich net voor rust aan. Op snelheid omzeilde Esli Westmaas de DWO-defensie en ging alleen op het doel af. In het één tegen één duel bleek de Zoetermeerse keeper een vervelende sta-in-de-weg. Met een katachtige reflex voorkwam hij de 1-0 van Rohda’76. Die 1-0 kwam er wel, maar dan aan de andere kant. Net na rust openden de gasten de score. Niet veel later viel de 0-2 uit een strafschop. Het siert de Rohda-spelers dat zij na die tegenslag bleven knokken voor een beter resultaat, maar de goede bedoelingen resulteerden niet in uitgespeelde kansen.

Door de nederlaag sluit Rohda’76 het kalenderjaar af met een lage klassering. In 2016 krijgen coach Boris van Es en zijn mannen nieuwe kansen om de positie op de ranglijst te verbeteren.

Na de winterstop hervat Rohda’76 de competitie op 23 januari met een uitbeurt bij NSV’46. Een cruciaal duel, want de ploeg uit Noorden heeft twee punten meer dan de Bodegravers.