0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Voetbalgevecht gewonnen door Rohda

Voetbalgevecht gewonnen door Rohda

Door Kees van der Wilk | 3 december 2015 | Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 28 november mocht Rohda 8 wederom aantreden met het zonnetje in de rug. De mannen van Rohda 8 hadden tot nu toe al niet te klagen over het weer en zo ook op de 28e november. De tegenstander van de dag was Zevenhoven. Zevenhoven stond wat lager dan Rohda op de ranglijst, maar er werden al zware fysieke duels verwacht.

Na een matige voorbereiding kon de wedstrijd beginnen. De mannen van Rohda bleken wel scherp te beginnen en zo creëerde Rohda mooie aanvallen. In de 3e minuut leek een kansrijke aanval te komen, deze werd echter voorkomen door een overtreding van de linksback van Zevenhoven: vrije trap. Iedereen dacht dat Stan Sauer de bal voor zou geven, maar niets was minder waar en hij krulde de bal bij de 2e paal.. Binnenkant paal en de bal vloog eruit. De teleurstelling was Rohda echter snel te boven en het was wederom Stan Sauer die een afstandsschot loste. Dit keer on de paal de keeper geen redding brengen en was het knalharde schot van Stan goed voor de 0-1 voor Rohda.

Hierna bleef Rohda kansen krijgen, maar de een na de ander werd helaas gemist. In de 25e minuut leek er gescoord te worden na een heerlijke voorzet van Jim Hendrix wist Robin Lutjes (invaller uit Rohda 5) echter de bal met een mooie kopbal enkele millimeters naast het doel te prikken. Weer hoefde Rohda niet lang te wachten totdat er dan wel gescoord werd: na een counter opgezet via Max Bukman en Luuk van Gorkum verdiende Rohda een corner. Zevenhoven leek deze te hebben verwerkt maar door goed werk van Jim Woerdman veroverde Rohda de bal. Jim hield het overzicht en speelde Luuk van Gorkum in het midden aan die helemaal vrij stond en zo de 0-2 links in het doel schoot. Aangezien drie van de Rohda -verdedigers (Matthijs van Aalst, Jim Hendrix en Luuk van Gorkum) jarig waren deze week en wel op de 26e, leek het nu een mooie dag om alle drie een doelpunt te maken. Zo plaatste Matthijs in de 30e minuut een knalhard en goed geplaatst schot in de linkerhoek, maar de keeper redde met een fabuleuze redding. In de 40e minuut miste Rohda wederom een 1 op 1 maar de rebound was Max Bukman ook te machtig, de bal ging via de paal naast. Het rustsignaal was dichtbij maar de uitstekend spelende Robin Lutjes had nog wat in het vat: hij bediende Rick van der Moolen die de laatste weken aardig op schot is, zo nu ook: 0-3!

In de rust vonden de mannen van Rohda dat ze Zevenhoven gespaard hadden en het de 2e helft dus wat beter moest omgaan met al die grote kansen.

Er stond echter een heel ander Rohda op de mat de 2e helft. Het begin was slordig en na balverlies op de eigen helft schoot de aanvoerder van Zevenhoven (die met losse handjes en benen) met een beetje hulp van de wind, de bal perfect over Twan Korrel bovenin de goal. Op de goed ingevallen Michel Hordijk na was Rohda zichzelf niet de 2e helft, maar de 3 punten kwamen niet in gevaar. Alleen de knappe koppies van Rohda kwamen in gevaar, deze kregen wat klappen te verduren.
De einstand bleef echter 1-3. De man of the match was Stan Sauer door zijn doelpunt en een geweldige assist. Ook zei de trainer Siem Veelenturf na de wedstrijd: ” Stan voerde zijn taken perfect uit vandaag, hij bracht precies wat ik van hem verwachtte.”

Volgende week wacht BSC in wederom een uitwedstrijd. Rohda 8 hoopt op veel support

Siem Veelenturf


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie