Home » DSO 17 – Rohda 7

DSO 17 – Rohda 7

Door Kees van der Wilk | 19 januari 2016 | Wedstrijdverslagen

Na de winterstop, die traditioneel te lang duurt en waarbij de vorst pas de grond in gaat op het moment dat wij weer mogen gaan voetballen, was het tijd om de strijd te hervatten met een uitwedstrijd bij DSO.

Wij wisten vooraf al dat wij er een aardige kluif aan zouden hebben. DSO is een subtoppen en had minder tegendoelpunten dan wij en noteerden al af en toe verrassende uitslagen. Daarnaast zijn wij gewoon de koploper op het moment, wat ook onze ambitie is, dus zijn het aan onze stand verplicht de overwinning te pakken.

Bij ons was nog niet iedereen helemaal fit, maar gelukkig konden wij wel weer beschikken over Maarten Bette, die het uiteindelijk 2x 15 minuten kon volhouden. Niels Verbaan had zijn test nog niet doorstaan, na een training aan het einde van de winterstop gaf zijn knie aan nog niet klaar te zijn. Maarten v Vliet is weer op 85%. Bas v Vliet op 65% (dat is verder dan hij de laatste 2 jaar is geweest). Niels Griffioen is hard aan het revalideren om de kampioenswedstrijd of bekerwedstrijd (afhankelijk van welke als laatste wordt gespeeld) aan het einde van seizoen mee te maken.

We begonnen de wedstrijd in de ijzige vrieskou op de Zoetermeerse velden van het nieuwe complex alwaar de wind helaas niet gebroken werd door enige vorm van beschutting met een ruime selectie, en in de volgende opstelling:

Vinnie Jones, Voorzitter, Witte Willem, op het midden Markie, Bette, Mikey, Eef, Maarten en voorin Ruben en Shield. De bank werd de eerste 20 minuten warm gehouden door Bas, Reinder, Peter en Rogier waarna ons bekende doorwisselsysteem werd toegepast.

Wij begonnen te spelen zoals wij de laatste weken hadden getraind. Niet al te best. De harde wind hielp ook niet mee. DSO begon met de wind in de rug en gaf alleen maar lange ballen. Daarnaast maakten ze het ons lastig met fysiek spel als wij er een keer uit wilden komen. Al na een paar minuten kregen wij ineens een doelpunt tegen. Markie had zijn man laten lopen en de krullebol van de tegenstander ronde geweldig af. Gelukkig voor ons stond hij een paar meter buitenspel :). De waarschuwing was dus gegeven.

Nou laten wij ons niet zo snel van de wijs brengen en gingen ook wat beter spelen. Her en der werd er ruimte gezocht, met name door de bal uit werken naar de vleugels waarna lopende mensen door het centrum gevaarlijk konden worden.

Zo kregen wij een aantal goede mogelijkheden via Ruben, die in de loop probeerde zijn verdedigers voorbij te snellen. Dat lukte een paar keer en resulteerde in een 0-1 voorsprong. Hij was 2 man te snel af, ging verrassend met links voorbij zijn tegenstander en schoot raak in de rechter hoek.

Even later kregen wij nog een paar grote kansen, zo werd er op Evert jan een overtreding gemaakt in de 16 nadat hij een tegenstander voorbij liep. Deze verdediger was het er alleen niet mee eens en schopte hem van achter op zijn enkels. De scheids vond echter dat Eef over zijn eigen struikelde.

Aan het einde van de 1e helft had ook Schilt nog een goede kans, hij won een kopduel van de keeper naar een lange voorzet maar nadat de keeper alvast was gaan liggen op grond om het hem extra makkelijk te maken kreeg hij zijn 2e poging er niet in en de bal ging naast.

Uiteindelijk wist DSO alleen een paar afstandschoten en corners te produceren. Met een van die corners was het helaas wel raak, van dichtbij werd Vinnie kansloos verschalkt met een goede kopbal. 1-1 met de rust dus.

In de 2e helft kregen wij de wind mee, dus hoopten wat meer te kunnen betekenen aanvallend, aangezien uittrappen nu WEL over de middenlijn zouden kunnen belanden. Helaas bleek de 2e helft lekker fel te worden en vergaten wij nogal eens te voetballen. Witte had het ook weer eens ouderwets aan de stok met zijn tegenstander, door de duels lekker fel in te vliegen. Dit resulteerde vooral in vrije trappen voor DSO aangezien zij het hardste vroegen om een vrije trap bij de scheids.

Wij wisten regelmatig uit te breken via de vleugels, maar achterin had DSO de boel op slot gezet. Hierdoor konden wij er wel omheen voetballen, maar grote kansen waren er niet veel.

Wel kregen wij 2 grote kansen via Peter. Hij werd beide keren uit mooie combinaties voor de keeper gezet, maar miste de scherpte om het af te maken.

DSO was eigenlijk alleen gevaarlijk met 2 vrije trappen van rond de 16, maar deze werden ruimschoots over het doel geschoten. Vinnie werd dus niet meer getest.

Uiteindelijk werd er in de 2e helft niet meer gescoord en voelden wij ons de grote verliezer gezien alle gemiste kansen!

Terug in de kantine werd er nog even nagepraat, maar ging het vooral over de ambities van Willem op het darttoernooi bij Rohda. Hij ging proberen om niet te verliezen aangezien hij dan moest scheidsrechteren bij de volgende partij en daarbij geen bier gedronken mocht worden aan de tafels bij de dartbanen. Hij zal vast een vervelende, en droge, avond hebben gehad.

Volgende week staat de kraker tegen Berkel op het programma. Door ons gelijke spel zijn zij over ons heen gekropen en staan nu 1 punt boven ons. Verliezen is dus dodelijk. Winst is een must. Duidelijk een 6 punten wedstrijd!