0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 F1 – VEP F3

Rohda’76 F1 – VEP F3

Door Kees van der Wilk | 19 januari 2016 | Wedstrijdverslagen

Vandaag is het eindelijk weer zo ver: de eerste wedstrijd na de winterstop. Het is in de vroege ochtend nog even spannend, want er zijn veel wedstrijden afgelast vanwege de nattigheid. Maar om kwart over tien klinkt het fluitsignaal voor de aftrap, we gaan gewoon beginnen. Tegen VEP, waar we in de uitwedstrijd al van gewonnen hebben. Dat was in Woerden in ijzige kou in slagregens. Nu is het ook koud, maar we beginnen met een zonnetje. Voor het eerst starten we de wedstrijd heel bewust in eigen posities. Het streven is om met meer positiespel meer duidelijkheid in het veld te creëren, zodat de voetballers zich bewuster worden van hun taak in het veld. Het is wel even zoeken voor de F1 superkids, maar het werkt wel want het valt de toeschouwers in elk geval al op. Die punten zijn alvast binnen geharkt!

VEP speelt niet zo erg gestructureerd, maar dat team is wel erg enthousiast en vol energie. Het spel gaat in eerste instantie wat op en neer. Dan ziet Luca vanH het licht. Oftewel sterretjes, er wordt een minimale overtreding tegen hem gemaakt waar hij een enorme schwalbe van maakt. Het levert Rohda een vrije trap op, op een mooie plek in het veld. Tom wordt opgetrommeld en met een prachtig schot schiet hij de vrije trap in een keer in het doel: 1-0!

Even later geeft keeper Jassim de bal mooi mee aan de vrij lopende Pim. Die maakt gebruik van de ruimte en neemt de bal met een enorme rush mee naar voren. In het doelgebied van de tegenstander maakt hij het af met een prachtig diagonaal schot in de verre hoek: 2-0.

Al gauw na de rust maakt Jassim, die zijn plek als keeper heeft verruild voor de positie als spits, de 3-0. Even later krijgt een VEP speler de bal hard tegen zijn hoofd. Van schrik staan we allemaal even stil. Maar niet alle medespelers van het slachtoffer staan stil, en in de verwarring scoren zij een tegendoelpunt, 3-1. De hoofdpijn van VEP is er acuut mee opgelost…

Yassir laat het niet op zich zitten en scoort de 4-1. Waarna VEP toch terugkomt tot 4-2. Ondertussen begint het zachtjes te hagelen en valt er een klap onweer. Dat neemt niet weg dat Rohda 5-2 scoort. Dan stopt het met zachtjes hagelen, en begint het hard te hagelen. De scheidsrechter fluit af, en zo wordt deze wedstrijd een paar minuten ingekort. De punten zijn binnen en de pingels die we anders altijd na afloop van de wedstrijd nemen, slaan we een keer over. Met de coach van VEP spreken we af dat we een volgend duel in zonniger en warmer tijden zullen plannen!

Annemiek v/d Meer


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie