0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Sterk Rohda 8 rolt TAVV 7 op met vijfklapper

Sterk Rohda 8 rolt TAVV 7 op met vijfklapper

Door Kees van der Wilk | 19 januari 2016 | Wedstrijdverslagen

Het was alweer zaterdag 16 januari. De winterstop is eindelijk afgelopen en na 5 weken mogen de vedettes van Rohda 8 weer aan de bak. Dit keer was het de beurt aan TAVV 7. Dit was de enige tegenstander uit de competitie waar we nog niet tegen gespeeld hadden. Na enige berichtjes op Facebook uitgewisseld te hebben wisten wij het zeker. Deze gasten moeten we oprollen. We moesten ze alleen niet onderschatten, want ze stonden hoger dan wij op de ranglijst.

Zaterdag 16 januari was het ook weer tijd voor Rohda 8 om een keer bardienst te draaien. Dit keer waren Leshi en Matthijs de slachtoffers, desondanks stonden ze wel weer topfit aan de bar om 8 uur. De vedettes kwamen aan op sportpark broekvelden, want de wedstrijd bleek, als een van de weinige, gewoon door te gaan.
Rohda 8 begon met de sterkste opstelling. Dit resulteerde in veel goeds, want Rohda begon de wedstrijd heel sterk. Er werd goed druk gezet en Rohda had veel balbezit. Er kwamen genoeg kansen voor Rohda, alleen de bal ging er maar niet in. In de 10e minuut kreeg Rohda een vrije trap aan de zijkant van het 16 meter gebied. Stan twijfelde geen moment en nam hem direct. Dit was een goede beslissing, want de tegenstander stond niet goed opgesteld. Dit gaf Leshi de gelegenheid om de 1-0 binnen te knikken. De vedettes op voorsprong. Wij wisten dat als we dit konden volhouden er een mooie uitslag op het scorebord kon komen. Het druk zetten was het sterke punt van Rohda. Dit resulteerde in veel balbezit. In de 15e minuut werd Ronaldo weggestuurd. Ronaldo wilde de bal terugleggen maar werd vastgehouden in het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot dus om een penalty te geven. Er was natuurlijk maar één man die ze opeist. Tim knalde de bal heel beheerst in de linkerhoek. 2-0 en de vedettes staan op rozen. Het weer begon na de 2-0 alleen een beetje tegen te werken, want het begon heel hard te hagelen, alleen de scheids besloot gewoon om door te spelen. Prima beslissing van de scheids, want Rohda bleef doorgaan met goed spelen. Dit resulteerde weer in een goede kans. Stan speelt de bal diep op Ronaldo die op zijn beurt doormiddel van een sterke solo de bal tegen de touwen schiet. Jantje. TAVV had niet veel laten zien, maar na de 3-0 werden ze wakker. Ze wisselde gelijk al hun wissels en dit aantal stond zo’n beetje gelijk met alle biertjes die Moolen in zijn hele leven gedronken heeft. Daarna werd hun spits de diepte ingestuurd maar, Rohda heeft Twan Neuer op doel, die op zijn beurt weer heel sterk uitkwam en de bal wist weg te schieten. Niet geheel zonder gevaar, maar wat maakt het uit. Met 3-0 aan de thee was zeer verdiend en er waren niet veel aandachtspunten. We moesten alleen niet gaan inzakken.

Na de rust begon Rohda weer heel fel en dit resulteerde weer in een paar kansen. In de 52 minuut kreeg Rohda een corner. Deze was voor Jim W (a.k.a. Slice) maar, die zag zijn kopbal uiteenspatten op de lat. TAVV wist niet te imponeren en dit bood Rohda de kans om lekker te voetballen. In de 60e minuut was het dan eindelijk zover. Cultheld/manager/Siema Siem Veelenturf maakt zijn debuut voor het sterrenteam Rohda 8. Na enig gejuich en geklap mag hij rechtsbuiten beginnen. In de 65e minuut krijgt Rohda vrije trap op randje 16. Siem wilde hem eigenlijk nemen, maar Stan eiste hem op. Dit was weer een uitstekende beslissing, want hij curvde hem langs de muur rechts onderin het doel. 4-0. De wedstrijd was allang gespeeld, maar Rohda kon er nog best een paar maken. Om hem ook nog maar te mentionen. Moolen kwam ook een kwartier in het veld, omdat Matthijs geblesseerd uitviel. Evenals Ronaldo en Danny. Laatstgenoemde had niet één, maar twee keer een trap gehad waar Kimbo Slice nachtmerries van krijgt. Na de frustraties van TAVV kreeg Rohda een corner in de 71e minuut. Stan trapt de bal en de speler van TAVV dacht: ‘Waarom niet?’ en schiet hem
zo in eigen doel. Wel sportief 5-0 staat namelijk net wat mooier dan 4-0. Matthijs heeft voordat die uitviel de bal een keer op de paal geschoten, maar meer dan dat was het ook niet echt. Er kwamen na de 5-0 nog wel wat kansen aan de kant van Rohda, maar er vielen helaas geen doelpunten meer. Sven maakte in de 80e minuut ook nog even een panna om het leven van de TAVV speler nog net wat zuurder te maken dan die al was. Verder nog complimenten voor Twan, Jim H , Luuk, Sven, Matthijs en Siem dat zij achterin de 0 hebben gehouden en complimenten naar met name het middenveld en de aanval voor het uitstekend druk zetten en kansen creëren. Twan kan voortaan zijn leerboeken maar beter meenemen naar het veld, want de tweede helft is de bal geen een keer in de buurt gekomen van zijn doel. Dit was de uitgelezen mogelijkheid om wat tentamenstof door te nemen.

Mannen van Rohda 8 dit was een uitstekende pot 5-0. Unaniem besloten was de man of the match deze wedstrijd Stan. Wij wensen TAVV nog een goede reis terug aldus Moolen.
Volgende week is de tegenstander BSC’68 7. Terugkijkend op onze laatste confrontatie met hun hebben wij nog wat goed te maken. Wij hebben alle support nodig dus wij verwachten alle supporters zaterdag 23 januari om 14:30 aan de zijlijn. Tot volgende week!

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie