0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Doordeweekse 7-klapper voor Rohda 2

Doordeweekse 7-klapper voor Rohda 2

Door Kees van der Wilk | 26 februari 2016 | Wedstrijdverslagen

Een speelschema van internationale allure, dat is waar de mannen van Rohda 2 deze week aan onderworpen worden. Afgelopen zaterdag het bekersucces tegen Capelle 5, dinsdag de midweekse kraker tegen ARC 8 en aankomende zaterdag de topper tegen koploper Gouda 3. Maar om nou te zeggen dat u medelijden met deze mannen moet krijgen? Nee, ze voetballen met plezier.

Maandag 22 februari was de dag dat de selectie bekend gemaakt zou worden. De spanning in sommige huizen was enorm. Zou Senad nu wel in de selectie van Rohda 2 zitten? Zou notoire schorsingszondaar Jaap weer een officiële wedstrijd gaan spelen? Hoeveel spelers zou trainer Verweij deze keer meenemen? U leest het al spelen in Rohda 2 is niet altijd een ontspannen kwestie.

De selectie die uiteindelijk om 17.08 bekend werd gemaakt zag er uiteindelijk als volgt uit:

Kok; Berends, van Barneveld, Verdoold, L. Laurens; K. Laurens, Bottenberg, Veldhuijzen; Den Boon, Bouwman en Weerheim. Wissels: van Leeuwen, Hans, A. van Dam, Nap en Cerimovic.

Zoals u leest werd er dinsdag nog hard gewerkt om de dug-out van een uitbouw te voorzien.

ARC 8 was een tegenstander die we dit seizoen al een keer getroffen hadden. Herinneringen aan deze wedstrijd waren niet echt positief. De vele gemiste kansen, slecht verdedigen en een ongeïnspireerd optreden van sommige, leidde tot een nederlaag van 3-0.

Daarop hamerend was het Verweij die zijn troepen op scherp zette. De woorden die hij deze keer uitspraak waren van grote allure en hier herhalen zou al onze tegenstanders alleen nog maar meer op scherp zetten.

Rohda 2 startte de wedstrijd zoals wel vaker in de 5e versnelling en erg onrustig. Het blijkt nog steeds lastig om op elkaar ingespeeld te raken. Toch leidde de paniekerige toestanden er niet toe dat de mannen van Rohda 2 de mindere waren. Verdedigend stond er namelijk weer een ijzersterk viertal opgeteld, waar het centrale duo Van Barneveld en Verdoold de afgelopen 2 wedstrijd in 120 minuten geen velddoelpunt tegen kreeg. Dit is natuurlijk alleen maar geschreven om de zaterdag terugkerende Lok op scherp te zetten.

Toptrainer in spe, Jeroen Kok, had er afgelopen zaterdag al op gehamerd. Als je de corners op een speciale manier neemt, sticht je altijd gevaar. Zaterdag leverde dit 1 doelpunt op, vandaag misschien nog wel meer.

De 1-0 van Rohda kwam namelijk uit een corner en werd er onberispelijk door K. Laurens ingekopt. Ook de 2-0 kwam uit een corner en werd na slecht wegwerken door Bottenberg in het doel gewerkt. De 3-0 in de 1e helft kwam uit een vrije trap van Bottenberg. Dit nadat den Boon, zoals we uit zijn woorden moeten geloven, mondeling de tegenstander op het verkeerde been zette. Eigenlijk onderschatte hij de vrije trap mogelijkheden van Bottenberg gewoon.

ARC 8 was deze eerste helft eigenlijk alleen gevaarlijk met het raken van tegenstanders. De losse handjes van de nummer 10 vertolkte daarbij de hoofdrol.

De 2e helft zouden we op dezelfde voet verder gaan. Helaas zag dit er op het veld weer iets anders uit. ARC 8 kwam met nog meer geweld uit de kleedkamer. Dit leidde hier en daar tot kleine schermutselingen. Rohda 2 liet zich wat afleidden en dat resulteerde uiteindelijk ook in de 3-1. Een fopduik van de nummer 10 leverde een strafschop op en werd verzilverd.

Rohda 2 was weer wakker en het was “benjamin” Bottenberg die zijn elftal weer bij de hand nam. Vlak daarna kreeg ook Rohda een gemakkelijke penalty en was het invaller Cerimovic die onberispelijk binnenschoot 5-1. Als het verzet nog niet gebroken was, dan gebeurde dat nu wel.

Vervolgens vielen ook nog de 6 en 7-1, door Bottenberg en van Leeuwen. De midweekse wedstrijd werd een klinkende overwinning afgedaan.

A.s. zaterdag 27 februari wacht in Gouda de topper tegen Gouda 3. Dit elftal met de minste verliespunten van de competitie zal door de mannen van Rohda 2 weer fel aangepakt gaan worden.

Speciaal op het verzoek van Stephan Wahl (speler Rohda 1) keren de wist je datjes terug in dit verslag.

Voor de schrijver is het overigens goed om te horen dat het verslag gelezen wordt. Nu maar hopen dat alle opgeschreven tips door heel Rohda opgevolgd gaan worden 😉

Wist je dat…

 • Er deze wedstrijd veel spelersvrouwen langs de zijlijn stonden.
 • Mevrouw Weerheim tegenwoordig een kladblok bij zich heeft om alle gemiste kansen van haar man te noteren.
 • Meneer Weerheim zenuwachtig wordt als zijn vrouw langs de kant staat
 • Meneer Weerheim vaker scoort als zijn vrouw niet kijkt 😉
 • Bos al na de 3-1 vertrokken is bij de wedstrijd
 • De mannen van Rohda 2 dit heel erg jammer vinden
 • Rohda 2 in 13 wedstrijden 41 goals maakt en Rohda 1 in 17 wedstrijden maar 24 goals maakt
 • Rohda 2 ook minder goals tegen krijgt dan Rohda 1
 • Rohda 2 in de 1/8 finale staat van de beker
 • Rohda 40 jaar bestaat en dit gevierd gaat worden 24-26 maart.

Bedankt voor het lezen en een sportieve zaterdag toegewenst!


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie