Home » Floreant 7 – Rohda 8

Floreant 7 – Rohda 8

Door Kees van der Wilk | 10 februari 2016 | Wedstrijdverslagen

Na 3 weken niet te hebben gespeeld, treedt Rohda 8 aan tegen de koploper Floreant 7. Het complex van Floreant is op een paar mensen na compleet verlaten door de carnavals festiviteiten. Het waait hard en de spelers van Rohda 8 bereiden zich voor op deze alles beslissende kraker. Rohda moet winnen om aan te haken in de top.

De wedstrijd begint om half 3, Floreant speelt in een 4-4-2 systeem en Rohda heeft zich daarop aangepast en zich dus goed voorbereid. Iedereen is scherp en de wedstrijd kan beginnen.

Rohda mag aftrappen, al snel genoeg blijkt dat alleen Rohda op het veld staat om echt te voetballen, elke bal die wordt verloren in de aanval wordt direct gelanceerd door de verdediging van Floreant. Het is een eerste kwartier waar geen schoonheidsprijs voor uit zal worden gereikt, veel balverlies aan beide kanten op het middenrif. In de 15e minuut komt na een opbouw van achteruit de bal bet buiten de zestienmeter terecht bij Tim, die twijfelt geen seconde en schiet. De bal vliegt een paar centimeter over het doel. Rohda krijgt na dit eerste wapenfeit meer grip op de wedstrijd, maar dan tegen alle verhoudingen in komt de bal, na een van de vele lange ballen, voor het doel van Rohda. De verdediging is een moment niet scherp en dit wordt direct koelbloedig afgemaakt door een van de spitsen van Floreant. Rohda krabt zichzelf achter de oren, je hoort de spelers denken: “hoe kan dit gebeuren, zeker als je voor de eerste plaats wilt gaan…” Rohda geeft niet op en behoudt het overwicht in de wedstrijd. Na langdurig balbezit komt Tim weer vrij voor het doel, zijn vizier staat net niet scherp genoeg om de bal in een hoek te drukken en mist. Het overwicht resulteert niet direct in kansen en Rohda mag met een 1-0 achterstand thee gaan drinken.

Bij de thee wordt iedereen op scherp gezet, we mogen deze wedstrijd niet verliezen.

In de tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld, Rohda blijft voetballen en Floreant beperkt zich tot vuurpijlen richting de verdediging van Rohda. De onervarenheid van de jonge talenten van Rohda lijkt zijn tol te gaan eisen, de scheids wordt regelmatig aangesproken en dat draait aanvoerder Stan dan ook snel de das om. Hij spreekt zijn team aan om zich met het voetballen bezig te houden. Dat gebeurt niet veel minuten later dan ook. Stan maakt zich los van zijn directe tegenstander en komt 1-op-1 met de keeper van Floreant, met zijn uiterste inspanning weet hij de bal langs de keeper te schuiven: 1-1. Er is weer hoop voor Rohda! De wedstrijd wordt na mate de die vordert steeds grover van beide kanten. Er worden door de vele lange ballen van Floreant veel duels in de lucht uitgevochten, waar de scheidsrechter steeds minder zicht op kon krijgen. Een van de hoge ballen van Floreant vond toch zijn doorgang achter de verdediging, binnen de 16-meter kopt Jim de bal weg, waarna er door Floreant wordt geappelleerd voor hands. De scheidsrechter heeft het zelf niet kunnen zien en besluit de bal onder druk van de Floreant spelers onterecht op de stip te leggen. Een domper voor Rohda, Twan kiest de verkeerde hoek en de bal wordt in de andere hoek gerold… 2-1. Nu is het alles of niets voor Rohda, Moolen en Vince worden ingebracht om een doorgang naar het doel te forceren. De wedstrijd wordt er niet vriendelijker op en de scheidsrechter vindt het lastig om orde te houden. Sven gaat een duel aan in de lucht met zijn directe tegenstander, bij dit duel raakt hij ongelukkig geblesseerd aan zijn nek. Iedereen houdt voor 10 seconde zijn adem in, maar al snel blijkt dat onze robuste verdediger niets ernstigs mankeert, maar hij moet wel gewisseld worden. Een paar minuten later moet Luuk aan de noodrem trekken en haalt een doorgebroken speler neer… de scheids geeft slechts geel. Rohda moet dus verder met 10 man. Danny en Siem vormen nu de centrale verdediging. Rohda moet echter in de aanval en speelt achterin dus één-op-één, met alle risico’s van dien. Moolen wordt door dit aanvallende spel weg gestuurd door Jim en neemt het doel onder vuur, zijn inzet gaat rakelings langs de paal. Rohda begint steeds dichter in de buurt van het doel van de tegenstander te komen. Siem krijgt de bal op het middenveld en draait weg van zijn man, dan krijgt hij een genadeloze doodschop en ligt kreperend op het veld. De scheids geeft echter geen geel of zelfs rood, hoewel beide partijen het erover eens zijn dat dit niet door de beugel kan. Siem moet gewisseld worden, voor hem in plaats komt Max. Rohda gaat in de laatste 15 minuten nog hard opzoek naar de gelijkmaker. Luuk is weer terug in de ploeg na zijn gele kaart. Het is dus weer 11 tegen 11. Rohda heeft weer veel de bal maar weet dit niet tot kansen om te zetten. Na een lange bal van Floreant probeert Rohda weer op te bouwen, maar Mathijs krijgt van de spits van Floreant een stevige trap terwijl de bal al een stukje verder was. Rohda was ervan overtuigd dat hier wel een gele kaart zou komen. Dit was weer niet het geval en na een kleine woordenwisseling tussen Mathijs en de spits hield Mathijs het niet meer. Hij gaf de spits een stevige duw en kreeg hiervoor rood. Rohda moest nu weer opzoek naar de gelijkmaker met een man minder. Met nog 10 minuten te gaan ging Rohda er vol voor maar het spel werd steeds onmogelijk gemaakt door stevig spel van Floreant en zwak optreden van de scheids. Na een goede opbouw komt de bal aan bij Stan binnen het 16-meter gebied. Stan schiet de bal op doe, maar onderweg komt de bal tegen de hand van een speler van Floreant aan die in de 16-meter. Maar zoals Rohda nu al gewend was kwam de scheidsrechter niet in actie. Uit de daarop volgende corner komt de bal nog een keer voorde voeten van Tim op het randje van het 16-meter gebied en hij haalt, zoals gewoonlijk, vernietigend hard uit. Het mocht alleen niet baten want de bal gewordt geblokt door één van de vele verdedigers van Floreant. Uit de omschakeling heeft Floreant nog een aantal keer de kans om gevaarlijk te worden maar de verdediging van Rohda weet het ze zodanig lastig te maken dat de wedstrijd niet op slot kan. In de slot minuten wordt er bij de opbouw van Rohda weer genadeloos had na getrapt, deze keer bij Luuk. Gelukkig voor Rohda kan hij door maar wederom geen kaart voor de speler die dit heeft gedaan. In de tweede helft kwam er geen blessure tijd bij terwijl het spel veel stil heeft gelegen. Door deze nederlaag is het kampioenschap uit zich voor Rohda en moet het team gaan voor de tweede plaats, die ook recht geeft op promotie.

Na afloop van de wedstrijd wordt er met sommige spelers van Floreant nog nagepraat over deze heftige wedstrijd. Uit deze gesprekken bleek dat Floreant zelf ook hun vraagtekens hadden bij de sommige acties van de scheidsrechter. Het was een teleurstellende middag voor Rohda. Maar blijven hangen in deze nederlaag kan niet. Want de volgende competitiewedstrijd is de streekderby tegen Zwammerdam. Deze wedstrijd zal op 20 Februari plaats vinden op Sportpark Broekvelden. Wij hopen u allen bij deze wedstrijd te zien.