0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Kent u de dug out nog?

Kent u de dug out nog?

Door Kees van der Wilk | 17 februari 2016 | Nieuws | Rohda 40 jaar

Huh? Dug Out? Dat is toch zo’n soort bushokje naast het voetbalveld waarin trainer, leider, verzorger en wisselspelers zitten? Ja, dat klopt. Maar toevallig ook de naam van het clubblad van Rohda’76. ,,Clubblad?’’, hoor je jongeren denken. Voor de wat jeugdige leden vraagt dat inderdaad om enige uitleg. Vroeger lijkt immers al lichtjaren geleden. Contributie betaalde je in guldens. Je kunt het je nog nauwelijks voorstellen, maar het was een tijd zonder computer, laptop, tablet en iPhone. En zonder website. Dus geen www.rohda76.nl. En de Dikke Van Dale had nog nooit gehoord van WhatsApp, Twitter, Facebook, Instagram of selfies.

Vanaf 21 april 1976 vond een belangrijk deel van de communicatie tussen bestuur en leden vooral plaats via de onvolprezen Dug Out. Het ‘officiële orgaan’ had een blauwwitte omslag en verscheen ongeveer één keer in de 6 à 8 weken. Twee nietjes hielden de gevouwen A4’tjes bij elkaar. Vrijwilligers vormden de redactie, andere goedwillende leden fungeerden weer als postbode en struinden de brievenbussen af.

En wat viel er zoal te lezen? Waaruit bestond de inhoud eigenlijk? Tsja. De eerste pagina bevatte steevast een overzicht van bestuursleden met hun functie, naam, adres en telefoonnummer. Bodegraven had tot 10-10-1995 nog gewoon 01726 als netnummer en van 06 had niemand nog gehoord. Maar ook competitie-indelingen, wedstrijdverslagen en de aankondiging van de jaarvergadering. Dat werk. En Rohda-punters. Een rubriek die in oneliners veelal grappige wetenswaardigheden over leden, elftallen of bijzondere gebeurtenissen beschreef. 15 jaar lang vloeiden de Rohda-punters uit de ballpoint van Jeep Oosterloo, de onvolprezen scribent.


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie