0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 en het bekersprookje duurt voort

Rohda 2 en het bekersprookje duurt voort

Door Kees van der Wilk | 21 februari 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 20 februari was het weer zover. De 4e rond van de beker stond op het programma. En om u een beeld te geven van hoe belangrijk deze wedstrijd is, neem ik u mee naar de grootste club uit Rotterdam, Feyenoord. Door tegenvallende competitie uitslagen, is voor hun de beker van wereldbelang. Hetzelfde geldt voor Rohda 2, alleen dan op regionaal amateurniveau.

De aanloop naar de wedstrijd was er eentje die niet veel goeds beloofde. Er waren totaal 4 personen die later dan het aanvangstijdstip aanwezig waren, iets dat niet gewenst is, wat de reden ook is.

Ook de voetbalplaatjes hadden weer in een hoofdrol in voorbereiding. Als je al om je heen keek de afgelopen week, overal waren rohda-leden druk in de weer om het voetbalplaatje van de aanvoerder van Rohda 2 te bemachtigen of was het gewoon om hun album vol te krijgen. Laten we het maar op het laatste houden.

De opstelling zag er als volgt uit: Kok; Hans, Van Barneveld, Verdoold©, L. Laurens; K. Laurens, Bottenberg, van Dam; Den Boon, Bouwman en Weerheim. Wissels: Nap (de man van Nelly), Kalkman, Bos en van Poelgeest (veldspeler)

Capelle 4 was een elftal wat niet bekend was bij de scouts van Rohda 2. Gezien de afstand en de beperkte middelen waren er ook geen scouts op pad gestuurd. Wel sijpelden er berichten rond dat het elftal bestond uit enkele oud 1e spelers. Laten we eerst maar zien en dan pas geloven.

De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten. Beide elftallen wisten moeilijk balbezit te houden en zochten nog naar de ideale veldbezetting. De eerste minuten toonden al aan dat het geen walk-over zou worden voor èèn van beide elftallen.

Het voetbalgevecht werd steeds vaker gewonnen door de mannen van Verweij. En dit resulteerde dan ook na 20 minuten in het 1e doelpunt voor Rohda. Na het goed doorlopen van Van Barneveld, kreeg hij een schotkans uit een moeilijke hoek. De keeper rekende misschien op een voorzet en zo duwde hij de bal in eigen goal. Een schitterend doelpunt van Van Barneveld. Rohda 2 bleef na dat doelpunt de betere partij.  De enige kan die Capelle kreeg, kwam uit het verkeerd timen van Verdoold, maar na goed terugvechten, leverde dit een slap schotje van de onzichtbare Capelle-aanvaller op. Deze Capelle aanvaller die in de 1e helft ook nog dacht dat hij op het toneelpodium stond.

Het betere Rohda wist in de 1e helft het overwicht nog verder, op het scorebord, uit te drukken. Doordat spits Bouwman een goeie corner van K. Laurens binnenkopte. Deze corner werd geheel op advies van Kok uitgevoerd. Deze corner bleek al een tijdje door Rohda 1 uitgevoerd te worden, maar leverde nooit wat op. Nadat deze mannen het voorbeeld gaven, wisten de mannen van 1 hoe het moest en brachten dit later op de dag ten uitvoer.

In de rust werd afgesproken om op dezelfde voet verder te gaan. We wisten immers dat we er nog lang niet waren en dat als we verslapte, het nog een moeilijke middag zou worden. Nadat Verweij nog met een mooie Cruijffiaanse tegeltjeswijsheid ten gehore bracht, kon er begonnen worden met e 2e helft.

De 2e helft begon slordig, maar leverde al gauw de 3-0 van Ard van Dam op. Dit gaf extra lucht. Rohda 2 ging op 2 gedachten hinken en het spel werd rommeliger. Nadat er ook nog 2 verplichte wissels ten uitvoer werden gebracht en er een nieuw centraal verdedigingsduo kwam te staan, was het even gedaan met de vastigheden. Dit resulteerde dan ook uiteindelijk in de 3-1. Na het niet weg kunnen krijgen van de bal.

Daarna was Rohda 2 weer bij de les en werden de poppetjes op de goede plek gezet. Capelle kreeg wel meer balbezet, maar werd eigenlijk maar mondjesmaat gevaarlijk. Het grote gevaar kwam bij Rohda van de intercity op rechts vandaan. Alleen was deze Weerheim in de kansrijke situaties erg ongelukkig. Misschien dat we hier nog eventjes op kunnen trainen.

De wedstrijd eindigde dan ook in een 3-1 overwinning. Rohda 2 bereikt hiermee de kwartfinale van de beker. Een sprookje dat vele spelers nog niet hebben meegemaakt.

Rohda 2 laat de laatste weken zien, dat inzet en strijdlust uiteindelijk worden beloond. Spelers van Rohda 2 kunnen niet spelen als een Ronaldo, Messi of een Neymar, maar moeten het hebben van werklust. De mooie momenten in een wedstrijd komen dan vanzelf.  Spelen als een team (elkaar ondersteunen, extra meters willen lopen) dat is wat voetbal een teamsport maakt en waar resultaten mee gehaald worden.

Goed was het dan ook om te zien dat dit later op de middag ook door de mannen van Rohda 1 ten uitvoer werd gebracht.

Op deze plek wil ik natuurlijk ook nog even de mannen van Rohda 3 bedanken (Kalkman, Nap, van Dam en van Poelgeest) zonder hun inzet had deze wedstrijd niet door kunnen gaan.

A.s. dinsdagavond speelt Rohda 2 een competitiewedstrijd tegen ARC. Deze wedstrijd begint om 20.30. Wij hopen jullie dan ook allemaal langs de kant te zien. Aangezien het dan voorjaarsvakantie is, misschien dan ook het ideale moment om uw kinderen kennis te laten maken met Rohda 2.

De Aanvoerder

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie