Home » Rohda 2 teleurgesteld in ….

Rohda 2 teleurgesteld in ….

Door Kees van der Wilk | 13 februari 2016 | Wedstrijdverslagen

U vroeg het zich waarschijnlijk al af: Waar is de verslagenschrijver van Rohda 2? Excuses voor de weken waar u niet kon genieten van mooie verhalen over de zaterdagse belevenissen van Rohda 2.

Een korte samenvatting van 2 eerdere wedstrijden: Een nederlaag bij Bodegraven, met de slechtste scheids van het seizoen. Een slechte overwinning op Siveo 3, met een geweldige goal van E. Bos. En een midweekse oefenoverwinning op Siveo 2.

De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de lancering van de voetbalplaatjes actie. Een fantastische mijlpijl voor vele spelers. Wie wil er nou niet, dat er mensen voor jou naar de supermarkt rennen, je in een album geplakt wordt. Of dat jij die ene zeldzame voetballer bent.

Helaas zit in dat jubileumalbum nou ook de frustratie van Rohda 2. Waar alle seniorenelftallen verdeeld zijn over 2 bladzijdes, moeten zij het doen met 1 bladzijde en daarnaast een grote advertentie. Een grote teleurstelling voor de  mannen van 2.

Nu eventjes over de wedstrijd. Zaterdag 13 februari stond in het teken van de uitwedstrijd tegen Alphia 3. De thuiswedstrijd was met 5-1 verloren gegaan. Dus de mannen van de heer Verweij wisten wat ze te doen stond.

De vele toeschouwers die op deze wedstrijd afgekomen waren, verbaasde zich over de samenstelling van Rohda 2. Het voetbalboek gaf daarnaast ook geen uitsluitsel. 5 aanwezige spelers stonden niet op de bladzijde van Rohda 2. De frustratie langs de kant was enorm. Gelukkig gaf de volgende bladzijde uitsluitsel.

De wedstrijd werd begonnen in de volgende samenstelling: J. Kok; L. Laurens, T. Kalkman, S. Nap, P. Hans; E. Bos, J. Verdoold ©, K. Laurens; S. Cerimovic, B. Bouwman en C. den Boon. Wissels: A. van Dam, J. van Dam en C. van Meijeren.

Een nieuwe samenstelling heeft vaak tot gevolg dat het begin rommelig was. Deze wedstrijd bracht dat weer in de praktijk. Ballen werden vanaf het begin niet in de ploeg gehouden. Medespelers werden niet gevonden of verkeerd aangespeeld. Toch profiteerde de tegenstander hier niet van.  De herinneringen aan het goede samenspel bij Alphia in de 1e wedstrijd, werd deze wedstrijd niet gezien.

De grootste kans was in de 1e helft voor Rohda 2. Een geheel vrijstaande Bouwman schoot de bal over. Hij dacht dat hij buitenspel stond, maar stond dat dus niet.

De 1e helft kenmerkte zich ook door het uitvallen van de hardwerkende Bos. De echte voetballers durven met een lichte blessure te voetballen, maar na 30 minuten werd het teveel.

In de rust werden alle poppetjes weer op de goede plek gezet. De tactiek zoals die voor de wedstrijd besproken was, werd nog eens uit de kast gehaald en opnieuw uitgelegd.

De 2e helft kenmerkte zich dan ook door een beter Rohda. De opdrachten in het veld werden beter uitgevoerd, zodat de ruimtes kleiner werden en er feller gestreden kon werden. In veel kansen resulteerde dit niet. Die kansen waren er echter ook niet voor de mannen uit Alphen.

Schotjes, corners, vrije trappen ze waren er wel, maar kansen niet. In de 2e helft kwamen beide elftallen eventjes met 10-man te staan. Overtredingen gaven hier de aanleiding toe.

De grootste kansen voor Rohda waren er aan het eind van de wedstrijd. Bouwman en Cerimovic kregen van 10 centimeter voor de keeper, de bal niet over hem heen. Terugleggen was in die situatie misschien beter geweest. En in de slotminuut was een vrijstaande Bouwman net niet zo doelgericht zoals we van hem mogen verwachten. Einduitslag 0-0.

Strijdlust, samenwerking, afspraken nakomen en elkaar helpen. Het waren allemaal ingrediënten die in deze wedstrijd zaten. (elders zou er hier nog geleerd van kunnen worden, maar die frustraties zal ik hier maar niet beschrijven).

Complimenten voor het centrale verdedigingsduo (Kalkman en Nap). Een advies voor het 3e, laat deze mannen centraal achterin voetballen.

Complimenten voor de scheidsrechter. Een verademing, vergeleken met de scheidsrechters van VV Bodegraven en Siveo. Over geen enkele beslissing kon getwijfeld worden. Een advies voor de andere clubs, neem een kijkje bij een wedstrijd van deze scheidsrechter!

De komende zaterdagen zullen wij niet spelend op Rohda te vinden zijn. Er staan vele oefenwedstrijden op het programma. Wilt u toch een handtekening van de spelers van Rohda 2 onder hun voetbalplaatje, hou dan zaterdag 12 maart vrij in je agenda.