0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Zo vader, zo zoon, zo kleinzoons: Deel 2

Zo vader, zo zoon, zo kleinzoons: Deel 2

Door Kees van der Wilk | 27 februari 2016 | Nieuws | Rohda 40 jaar

En zoals zo vaak valt de appel niet ver van de boom. Want met de precisie van een splijtende eindpass gaf Arie het Rohda-virus door aan zoon Eddie (1970). Niet verwonderlijk dus dat enkele jaren na de oprichting van Rohda’76 de tweede generatie Plomp op de ledenlijst werd bijgeschreven. In tegenstelling tot zijn vader schopte Eddie het wel tot de clubtop. Voor de rest kende en kent zijn ‘vrijwilligerscarrière’ een hoog zo-vader-zo-zoon-gehalte: bestuurslid, jeugdtrainer, jeugdleider, medeorganisator van het 25-jarig bestaan, ledenadministratie, voorzitter jubileumcommissie 40-jarig bestaan. En dan vergeten we er nog een paar. Tegenwoordig trapt Eddie wekelijks een balletje in het 4e elftal.

Tsja, en wat doe je dan als (klein)zoon als je opa en vader zo vervlochten zijn met hun cluppie? Juist ja, voetballen bij Rohda’76. Geen ontkomen aan. Met veel plezier houdt Guus (2005) de clubkleuren hoog in de E1-pupillen. Bram (2007) laat zijn blonde lokken dansen als hij over het veld rent met zijn ploeggenoten van E2. Veel dingen in het leven zijn onvoorspelbaar. Maar bij Guus en Bram weet je bijna zeker dat in hen een toekomstig bestuurslid schuilt. En wedden dat zij in 2026 bij de viering van het 50-jarig bestaan van Rohda’76 deel uitmaken van de jubileumcommissie?


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie