0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » G.H.L. VR1 laat punten liggen tegen ARC VR2

G.H.L. VR1 laat punten liggen tegen ARC VR2

Door Kees van der Wilk | 6 februari 2016 | Nieuws | Wedstrijdverslagen

Onder moeilijke omstandigheden moesten de dames van Zwammerdam vandaag aantreden tegen de buurvrouwen uit Alphen aan den Rijn, het altijd stugge ARC. Trainer Kors Pennin had maar 12 dames tot zijn beschikking, waarvan een aantal niet geheel fit kon worden genoemd. Met de volgende elf speelsters werd de wedstrijd gestart: Daisy Streefland op doel, met voor haar centraal achterin Jaimy Overes en Frouk Verburg. Op de backpositie Leonie Uittenbogaart en Kirsten van Asselt. Het middenveld bestond uit Marjolein van der Post, Martine Koole en Jessica van ’t Hoog-Kooij. Voorin stond Karlijn van Dorp in de spits, met naast haar Thanisia Bijlsma en Anne Zuidam. Lonneke Verheul was na langdurig blessureleed weer van de partij en zou starten op de bank. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Van Beek.

Ondanks de peptalk van trainer Pennin, gaven de dames van Zwammrdam het eerste gedeelte van de wedstrijd geen thuis. ARC was erop gebrand om na de thuisnederlaag hun huid duur te verkopen in Zwammerdam. Al snel wisten zij een eerste slag te slaan. Uit een corner schoot een ARC aanvalster in de rebound strak binnen, 0-1. Een wake up call voor de Damse dames. Na deze aarzelende start trok Zwammerdam het spel meer naar zich toe. De straffe wind die het veld teisterde, maakte de comeback niet eenvoudig. Na een goed half uur werd Marjolein van der Post gewisseld voor Lonneke Verheul. Deze maakte haar rentree na een zware blessure aan het begin van het seizoen. Hoewel zij rustig aan zou moeten voetballen, trok zij zich daar niets van aan. Met een weergaloze solo sneed zij door de ARC defensie heen en speelde de bal panklaar in de voeten van Thanisia Bijlsma. Deze liet dit buitenkansje nietmliggen en schoot beheerst raak, 1-1! Nu was het zaak om door te drukken. Niet lang na de gelijkmaker schoot Jaimy Overes van grote afstand op doel. De pegel spatte uiteen op de lat. Zodoende bleef de stand bij rust op 1-1.

De tweede helft zou de beslissing moeten brengen. De wind was nu mee en de speelsters waren door Pennin op scherp gezet. Het spel bleef echter achter bij de verwachtingen. De passing was slordig en de duels geregeld verloren. Een aantal dames kampten met blessures en konden derhalve niet hetzelfde brengen als doorgaans van hen verwacht kan worden. Desalniettemin waren er genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Martine Koole schoot nog eens op de lat en Jessica van ’t Hoog-Kooij en Anne Zuidam schoten eveneens niet met scherp rond de zestien. ARC leek er vlak voor tijd met de volle buit vandoor te gaan na een foutje in de Damse verdediging. Daisy Streefland verkleinde haar doel echter effectief en hield haar goal schoon. Het slotoffensief van Zwammerdam leverde nog enkele halve kansen op, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Een teleurstellende 1-1 bleef de eindstand.

Concurrent Sportlust leed een gevoelige nederlaag tegen Altior en concurrent Woubrugge won met grote moeite van Jodan Boys. Kortom, het kampioenschap is nog altijd een haalbare kaart en leuk vooruitzicht voor de groenwitte dames. Alles is nog in eigen hand. Volgende week de late uitwedstrijd bij Jodan Boys VR2. Dan moet er gewonnen worden!

De vlaggende reporter


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie