Home » Gehavend Rohda’76 verliest

Gehavend Rohda’76 verliest

Door Kees van der Wilk | 13 maart 2016 | Wedstrijdverslagen

Na een snelle 1-0 voorsprong, moest Rohda’76 uiteindelijk het hoofd buigen tegen Floreant, 1-3. Geen verrassende uitslag, gelet op de personele problemen waarmee coach Boris van Es kampt. Vier spelers ontbraken vanwege een geboekte wintersportvakantie. Die absentie vroeg veel van het improvisatievermogen van Van Es, die voorlopig ook niet kan beschikken over de langdurig geblesseerde Esli Westmaas en Rick Kattenberg. Ondanks dat Van Es meer dan de helft van zijn basisteam miste, kwamen de Bodegravers al na enkele minuten op voorsprong door Senad Cerimovic, 1-0. Rohda’76 kreeg in het eerste bedrijf nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Die liet de thuisclub onbenut, terwijl de Boskopers aan een halve kans genoeg hadden om nog voor de thee langszij te komen, 1-1. In de tweede 45 minuten wist Rohda’76 geen kansen meer af te dwingen. De gasten wel. Die scoorden nog twee keer en kaapten de volle winst weg, 1-3.

Zaterdag 19 maart gaat Rohda’76 op bezoek bij koploper DoCos. De wedstrijd in Leiden begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Senad Cerimovic onderneemt een doelpoging. Foto Kees van der Wilk