0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 en de tranen van vv Bodegraven 1

Rohda 2 en de tranen van vv Bodegraven 1

Door Kees van der Wilk | 13 maart 2016 | Wedstrijdverslagen

Beste inwoners van Bodegraven, zoals de kop van dit verslag/artikel al doet vermoeden was er afgelopen zaterdag 12 maart een echte derby in Bodegraven. Op het netjes uitziende terrein van Rohda`76 werd de wedstrijd Rohda 2- vv Bodegraven 1 gespeeld. Eerder dit seizoen was deze wedstrijd in een 4-3 geëindigd voor vv Bodegraven 1.

Door personele problemen aan de kant van Rohda was het nog maar de vraag of deze wedstrijd zijn doorgang zou vinden. Op een verzoek van verplaatsing van de wedstrijd naar een latere datum werd door de spelers van Bodegraven echter negatief gereageerd. Hun goed recht natuurlijk. Een verzwakte tegenstander is natuurlijk makkelijker te verslaan. Rohda 2 trok zich hier echter niets van aan en nam 3 spelers van de A1 op in zijn selectie. Talenten die nog over de streep getrokken moeten worden om hun voetbalcarrière bij de senioren voort te zetten.  Bent u die lezer die dagelijks naar Dronten rijdt? Meldt u dan!

De selectie van Rohda 2 zag er als volgt uit: Kok, Hans, Lok, Verdoold ©, van Barneveld; K. Laurens, Bottenberg, Bos; Den Boon, Bouwman en Weerheim. Wissels A1: Lucas van Waveren, Jurjan de Bruin en Roy Noya. (deze spelers zijn te vinden in het voetbalalbum op blz. 28 of 29).

De selectie van Bodegraven 1 werd gekenmerkt door enkele oud-selectiespelers van Rohda.

De wedstrijd die het publiek voorgeschoteld kreeg, kwam niet in de categorie goede wedstrijden terecht. Heeft u ooit een derby van hoog niveau gezien? Zoals een derby betaamt ging deze wedstrijd over strijd en passie.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of de eerste tranen rolde al over de wangen bij 1 van de spelers van Bodegraven 1. De bal was te zacht. Om van 1 traan nu gelijk de titel te maken zou wat overdreven zijn. Maar er zouden nog vele tranen volgen, die uiteindelijk tot de titel geleid hebben.

Er werd in de eerste helft veel gestreden en dit leidde nog weleens tot felle duels. Al gauw bleek dat de zwakte van Bodegraven achterin lag. Verdedigers die elkaar veelvuldig in de weg liepen. Verdedigers die zomaar onder de ballen doorgingen en nog veel meer comedy Capers momenten. Hans Kraay jr. had een uitzending kunnen vullen met lachwekkende momenten van Bodegraven verdedigers. Dit leidde overigens weer tot vele tranen bij 2 van de Bodegraven aanvallers. Hun humeur werd slechter en slechter.

Rohda zal Rohda niet zijn als ze deze fouten afstraffen. Weerheim, die een helftje verlost was van de priemende ogen van zijn vrouw in zijn rug, wist tweemaal van de fouten te profiteren. De eerste werd uit een moeilijke hoek langs de verkeerd uitkomende keeper geschoven. Bij de 2e profiteerde hij van zijn snelheid en wist ook deze bal langs de keeper te schieten. Een ander opvallend puntje was de niet gekregen penalty voor Rohda en de minimale gele kaart die dit tot gevolg zou hebben voor 1 van de Bodegraven verdedigers. In de 1e helft moesten er 2 Rohda spelers geblesseerd van het veld.

Het kwartiertje rust moest ervoor zorgen dat beide teams weer uitgerust aan de aftrap zouden verschijnen. De mannen van Verweij werden er nog even aan herinnerd dat dit ook de ruststand was van de vorige onderlinge ontmoeting en dat liep toen niet goed af.

Na de rust gaf Bodegraven wat meer gas en was Rohda wat onrustig. Er ontstonden wat gaten tussen verdediging en middenveld bij Rohda. De aanvallers van Bodegraven wisten zich hier echter geen raad mee. Ze werden elke keer fel op de huid gezeten door Rohda spelers en dat leverde de volgende tranen op. Niets lukte ze en de pleintjes voetballers lieten weer wat tranen vloeien als er iets van persoonlijk contact aan te pas kwam.

20 minuten voor het einde werd de wedstrijd geheel terecht beslist door Rohda. Bottenberg wist met een lekkere poeier de 3-0 te maken. Er volgden nog genoeg kansen voor Rohda, maar de al 2x gescoord hebbende Weerheim wist zich geen raad met zijn snelheid.

De vernedering van Bodegraven kwam dus niet helemaal ten uitvoer. Keeper Kok vertelde na afloop wel dat hij 3 delen van de Snelle Jelle serie onder de lat had uitgelezen. Bij de 2 Bodegraafse aanvallers liepen waterlanders over de wangen. Wat een onrecht werd hun aangedaan. Ze waren de spelers met de beste techniek in het veld, maar ook met het meeste temperament. Dit temperament werd niet altijd op een goede manier ingezet.

De conclusie na afloop was duidelijk. Rohda 2 was veel beter dan vv Bodegraven 1. De nederlaag in de heenwedstrijd was een misstap en die werd op deze zonnige zaterdag recht gezet. Die zonnige zaterdag was overigens het enige positieve wat 1 van de Bodegraven aanvallers die zaterdag meemaakte.

Na het laatste fluitsignaal was het 1 van de Bodegraven aanvallers die zijn tranen de vrije loop liet. Gelukkig was daar zijn vader, een echte Rohda man, die zijn oor ter luister legde en zijn schouder beschikbaar stelde. Zoals Guus Meeuwis het al in 1 van zijn liederen beschreef. “Ik wil jou schouder om op te huilen”.

Robert bij deze het gevraagde verslag!

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie