0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 7 – DSO 17

Rohda’76 7 – DSO 17

Door Kees van der Wilk | 14 maart 2016 | Wedstrijdverslagen

Een verslag van het 7e is alweer een tijdje geleden. Dat lag aan verschillende factoren, zo was onderstaande een tijdje op vakantie en had de rest er bij een gebrek aan behaalde punten weinig trek in. Gemiddeld genomen waren de tussentijds opgevraagde verslagen iets als het volgende:
wedstrijdverslag

Deze keer was onderstaande weer terug, en aangezien ik bij mijn afwezigheid constant heb lopen zeuren om een verslag moest ik het dan nu maar weer zelf doen. Op bezoek kregen wij DSO, waar wij eerder dit kalenderjaar in een gelijkspel was geëindigd.

Ondanks dat wij met wat blessures te kampen hebben (o.a.: gebroken voet van Witte, missend kraakbeen bij Niels en gammele ruggenwervels bij Ruben) hadden wij toch zomaar 15 man in de kleedkamer zitten.

Na wat gepuzzel bepaalde onze aanvoerder de opstelling als volgt:
Vinnie
Teun – Willempie – Mikey – Voorzitter
Bette – Eef – Roger – Sebas
Moo – Shield
Op de bank begonnen MaartenV, Hendrik, Peter en Basinas

 

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door zonnebadende wisselspelers en publiek. Meer reden was er namelijk niet om te komen kijken. Het gemis van voetballend vermogen was duidelijk en behalve een paar sprintduelletjes van Bette over de rechterkant viel er weinig te vermelden. Uit een van die voorzetten wist Shield de bal nog een keer voor langs te schieten, waar een schot binnen de palen haalbaar leek. Overigens wist DSO behalve 1 afstandschot die Vinnie knap pakte ook helemaal niks te presteren, dus dat scheelt dan maar weer. Ze hadden 2 middenvelders die wel aardig konden ballen, maar onze verdedigers hadden de spitsen in de tang. Geen vuiltje aan de lucht.

Nadat het wisselbeleid halverwege de eerste helft was doorgevoerd probeerden wij nog wat meer naar voren te voetballen. Ondanks veelvuldig balverlies op zowel middenveld als in de aanval kwamen hier een paar mogelijkheden uit. Bette wist de bal te veroveren met de keeper in zijn rug, legde kort terug op Maarten, die de bal langs de keeper wist te krijgen. Helaas had een verdediger dit al verwacht en wist deze van de lijn te halen. Even later volgde ons grootste wapenfeit van de 1e helft, een corner. Maarten swingde deze netjes in op de stip, waar eigenlijk alleen de voorzitter de bal verwachte, perfect in liep en de bal met een lekkere volley in de touwen joeg.

Slechts een paar minuten later bewees hij wederom enorm goed te zijn in het afmaken van voorzetten bij dode spel momenten. Dit keer was het een voorzet van een metertje of 25 van het doel, welke hij fabuleus de kruising in schoot! Onze eigen kruising wel te verstaan. 1-1.

Gelukkig voor ons besefte hij met de rust dat zijn beste tijd er op zat en taaide af. Had hij dat maar 10 minuten eerder gedaan! 😛

De 2e helft zou vervolgens een stuk stormachtiger verlopen, maar hierbij zal ik het verslag kort houden.

Het veld werd wat groter en bij DSO was niet iedereen meer okselfris. Wij probeerden vanalles, maar de passing was met name beroerd. Er had veel meer in gezeten.

Geluk bij een ongeluk kreeg onze gelegenheidsspits Maarten begin 2e helft ineens de bal voor zijn voeten binnen de 16. Eigenlijk volgde dat per ongeluk na wat fouten passes, maar dat doet er niet toe. Hoe dan ook, hij maakte dit prima af door hard van dichtbij binnen te schieten. Een echte spitsengoal dus, en dat terwijl hij een dag eerder ’s avonds nog spitskool had gegeten. Puur toeval natuurlijk, maar het recept is bij hem te krijgen. De geruchten gaan dat de trainer van het 1e al interesse heeft getoond, daar kunnen ze nog wel wat geluk gebruiken..

Niet veel later nam Bette een corner, waarbij hij voor het nemen al riep “komt ie Rogier!” naar onze alleskunnen bij dode spelmomenten. Voor het doelpunt van de voorzitter was hij namelijk de enige die voor het 7e sinds 2008 uit een corner had gescoord. En hij maakte zijn naam wederom waar, zij het via 2 pogingen.

DSO was wel een aantal keer gevaarlijk, maar konden onze sluitpost niet verschalken, hij had namelijk een geheim wapen deze dag. Zijn nieuwbakken vriendin stond langs te kant te kijken! Niets was hem te gek: vliegende duiken, in de split om de bal laag uit de hoek te pikken en ballen werden gevangen waar hij normaal 3x een stuiter voor nodig heeft. Ze mag vaker komen kijken in elk geval!

In de slotfase was het verder vooral een hoop frustratie van DSO richting onze scheidsrechter, soms terecht maar veel vaker onterecht, en daaruit volgend ook weer richting ons. Gevoetbald werd er niet zoveel meer. Wel volgde er nog 2x geel voor DSO in slotfase, allebei terecht overigens.

-Vinnie blijkt veel beter te keepen als zijn vriendin langs de lijn staat te kijken

-Gezien de start van zijn kickboks avontuur verwachten wij Kees Slappendel binnenkort weer terug bij het 7e

-De Voorzitter is verschrikkelijk goed in de 16 bij dode spelmomenten. Zo goed zelfs dat hij voortaan ver uit de eigen 16 vandaan moeten blijven!

-Spitskool is aan te raden voor bij het avondeten

-Eerste overwinning van het jaar en alweer 4 punten behaald in 2016! Op naar de… uuhh.. 3e plek?

-Volgende competitiewedstrijd is pas weer in april


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie