0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Groene Hart Ladies lijden onnodige nederlaag bij Kouderkerk

Groene Hart Ladies lijden onnodige nederlaag bij Kouderkerk

Door Kees van der Wilk | 24 april 2016 | Wedstrijdverslagen

Vandaag stonden er twee teams tegenover elkaar die konden strijden om de titel ‘best of the rest’ achter Woubrugge. Met een steeds verder uitgedunde selectie probeerde trainer Kors Pennin met zijn dames te strijden voor een zo’n hoog mogelijke eindklassering. De volgende elf dames betraden het veld: Daisy Streefland in de goal en achterin Kirsten van Asselt, Jaimy Overes, Karlijn van Dorp en Frouk Verburg. Op het middenveld stonden Manouk Sloothaak, Marjolein van der Post en Jesca de Jong. Voorin het trio Lonneke Verheul, Anne Zuidam en Lisa Zuidam. Daarnaast waren er twee gretige wisselspeelsters Britt van der Heijden en Zita Vis. Ook Kouderkerk kende de nodige personele problemen. De vraag was wie daar het beste mee kon omgaan.

De start was verre van rooskleurig. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op enigszins gelukkige wijze op voorsprong. Uit een vrije trap van Kouderkerk kwam de bal voor de voeten van Daisy Streefland, deze wist de bal niet lekker weg te werken en in de klos caramboleerde de bal het doel in. 1-0! Zwammerdam besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een klein kwartiertje was het Anne Zuidam die na goed voorbereidend werk van Lonneke Verheul de bal op randje zestien hoog binnen schoot. 1-1! Vanaf dat moment had Zwammerdam de touwtjes in handen en wist het Kouderkerk naar achteren te drukken. Echt doelrijpe kansen leverde dat niet gelijk op en de counter van Kouderkerk lag nog altijd op de loer. De ruststand bleef steken op 1-1.

De tweede helft ging van start op identieke wijze als de eerste helft. Zwammerdam nam gaandeweg de wedstrijd meer risico’s om de overwinning binnen te slepen. Daarvan probeerde Kouderkerk via de counter van te profiteren. En met succes. Een miscommunicatie achterin bij Zwammerdam leverde een tegen een situatie op tussen de spits van Kouderkerk en Daisy Streefland. De spits wist beheerst af te ronden en scoorde de 2-1. Nu moest Zwammerdam nog meer risico nemen. Er kwamen een aantal goede kansen. Zo kwam invalster Zita Vis in scoringspositie. Haar schot werd echter door de keepster gekraakt. Ook Lisa Zuidam was een paar keer in kansrijke positie. Een bal tegen de paal was echter het dichtst bij een doelpunt dat zij kon geraken. Zodoende moest Zwammerdam een nederlaag slikken die op zijn best onnodig kan worden genoemd.

Volgende week is er gelijk kans op revanche, want dan wacht de thuiswedstrijd tegen Kouderkerk. Uw vlaggende reporter zal daar niet bij zijn, wellicht dat een ander de verslaggevende honneurs wil waarnemen.

Tot zover,
De vlaggende reporter


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie