0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Masson van Wingerden: erelid met ambachtelijke voorliefde

Masson van Wingerden: erelid met ambachtelijke voorliefde

Door Kees van der Wilk | 17 april 2016 | Nieuws

Nee, Masson van Wingerden zie je niet snel in de weer met een zakjapanner. Ook een geavanceerd tekenprogramma op de laptop is niet aan hem besteed. Masson is meer van het potlood, de passer, een duimstok en de staartdelingen. Liefst tot 3 cijfers achter de komma. De man met een voorliefde voor het ambachtelijke werk. Met minutieuze precisie berekent hij lengte, breedte, hoogte, drukbelasting en wat dies meer zij. Zo was hij de laatste weken nogal druk doende met de installatie van de rij reclameborden aan beide zijden van het scorebord langs het hoofdveld. Het resultaat mag er zijn. De stellage staat strak en waterpas. De reclameborden glijden soepeltjes in de gemonteerde rails. Een project dat Masson aan zijn toch al indrukwekkende palmares bij Rohda’76 mag toevoegen. Want ook hij stond als medeoprichter aan de wieg van Rohda’76. In 4 decennia vervulde hij tal van functies, waaronder, bestuurslid, voorzitter (2001-2008) en lid van de terreincommissie. Een stille werker, een man die zich vooral op de achtergrond houdt. Maar zijn onbezoldigde inspanningen bleven en blijven gelukkig niet onopgemerkt. Erelid was ‘ie al, maar sinds 2008 heeft hij zijn eigen laan: de Masson van Wingerdenlaan. Waar die is? Kijk maar eens goed boven het raam aan de buitengevel van de bestuurskamer. Daar zit het blauwwitte bordje op de muur geschroefd. Een terecht eerbetoon


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie