0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 8-ARC 19

Rohda 8-ARC 19

Door Kees van der Wilk | 29 april 2016 | Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 23 april stond de wedstrijd tussen Rohda 8 en ARC 19 op het programma. Het was lekker weer en de jongens van Rohda hadden er zin in. Voor de wedstrijd waren er wat problemen met de hoeveelheid spelers die we hadden, niet iedereen kon aanwezig zijn of had last van een blessure. Toen de wedstrijd begon had het 8ste ook maar 1 wissel, na een minuut of 20 kwam daar nog een tweede man bij.

Om 14:00 begon de wedstrijd. Rohda speelde goed naar voren en kwam vaak tot een aanval. Dit leidde alleen niet tot echte grote kansen. De spits van Rohda, Vince Knop, had het moeilijk tegen de grote centrale verdedigers van ARC. Na 19 minuten spelen kwam ARC er in een counter gevaarlijk uit maar kwam niet langs de verdediging van Rohda, Siem had de bal en speelde terug op Twan Korrel. Twan wilde de bal een flinke poeier naar voren geven om onder de druk van ARC uit te komen. Maar door een polletje in het veld raakt Twan de bal volledig verkeerd en gaat de bal in de voeten van een speler van ARC die Twan vervolgens weet te passeren en tot scoren komt. 0-1. Een behoorlijke klap voor Rohda gezien ze moeten winnen om zich te houden op de 2de plek die recht geeft op promotie. Het 8ste ging na de tegen treffer weer door met druk naar voren zetten en dit zorgt voor een aantal kleine kansen. Totdat Tim Kastelein, die trouwens zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, een strakke voorzet gaf op de in de 20ste minuut ingevallen Rick van der Moolen. Rick schoot de bal hard in maar deze werd geblokt door een verdediger. De bal viel voor de voeten van Max Bukman die ook nog een keer op doel schoot maar weer werd de bal geblokt. Uit een vreemde onoverzichtelijke situatie kwam de bal voor de voeten van Sven de Kroon die goed positie hield buiten de drukte en kon de bal vanaf daar rustig langs de keeper kon werden. 1-1. Rohda wist dat ze zo door moesten gaan omdat ze de betere ploeg waren. Tot aan de rust bleef Rohda proberen maar kwam niet meer tot echt kansen.

Na de rust kwam Ronaldo van Dam in de ploeg. Met de snelheid van Ronaldo kon Rohda weer proberen om op voorsprong te komen. Na een kwartier spelen in de 2de helft was er dan eindelijk de eerste echte kans. Een goede voorzet van Sven de Kroon werd slecht weggewerkt door de verdediging van ARC, daardoor kon Ronaldo de bal aannemen en rustig in de korte hoek binnen werken. 2-1 en Rohda had de belangrijke voorsprong te pakken. Na de 2-1 ging ARC ook meer druk naar voren zetten. Met een paar goede steekpasses kwamen ze een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Gelukkig voor Rohda stonden Siem Veelenturf en Luuk ‘De Muur’ van Gorkum centraal achterin, en achter deze heren stond ook nog een keeper met behoorlijke kwaliteiten, Twan Korrel. Door het goede spel van onder andere deze heren kwam ARC niet meer tot scoren. Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan krijgt Rohda een corner. Na een scherpe goede corner van Moolen kunnen de grote verdedigers van ARC de bal wegkoppen, maar de bal valt precies voor de voeten van Max die helemaal vrij staat aan het randje van de ‘16’. Hij probeert de bal over de verdediging te werken maar de keeper weet de bal te stoppen. Gelukkig voor Rohda stond Ronaldo wederom op de goede plek en wist de bal in het doel te krijgen. 3-1. Nu kan het toch niet meer fout gaan voor Rohda. ARC komt nog tot één zeer grote kans. Na een goede steekbal is de spits van ARC de volledige defensie van Rohda kwijt en komt hij op Twan af. Twan anticipeerde onwijs goed op deze bal en kwam met hoge snelheid zijn doel uit en gooide zijn hele lichaam voor de bal en hield deze tegen, ook de rebound vanaf de zijkant wist hij zelfs nog weg te werken. Een actie die alleen een keeper met enorme klasse kan maken.

Er verandert niks meer in de score en zo houdt Rohda zicht op de 2de plaats, vooral als ze na de wedstrijd zien de één van de grote concurrenten, Zwammerdam, punten verlies leidt. Als Rohda de laatste wedstrijd van het seizoen weet te winnen hebben ze de 2de plaats te pakken en zullen ze promoveren. Wij hopen u allen weer te zien bij de eerst volgende thuis wedstrijd van ons, deze zal echter pas volgend seizoen plaats vinden.

(Onderschrift bij de foto: de twee doelpuntenmakers van de wedstrijd!)


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie