0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 8 steelt de show in de lente zon

Rohda 8 steelt de show in de lente zon

Door Kees van der Wilk | 13 april 2016 | Wedstrijdverslagen

In aanloop naar de wedstrijd tegen DWO werden we een aantal dagen voor de wedstrijd door DWO ingelicht dat de vader van hun aanvoerder lijdt aan Alzheimer. Daarom was RTL aanwezig om hierover een documentaire te maken. Wij zouden Rohda’76 8 niet zijn als we dit zonder hier aandacht aan te besteden aan ons voorbij zouden laten gaan. Als steun voor de aanvoerder namen we een paar kleinigheidjes mee als steunbetuiging. Toen beide teams klaar waren voor het begin gaf gelegenheidsaanvoerder Jim Woerdman onze steunbetuigingen, deze bestond uit een prachtige bos bloemen, een Rohda sjaal en een mooie kaart. Nadat dit met een luid applaus door alle aanwezige werd ontvangen, en we nu echt konden beginnen, werden we nog eerst nog opgehouden door de scheidsrechter die gebeld werd dat zijn fiets klaar was bij de fietsenmaker. (zo zie je maar het voetbalwereldje een rare wereld blijft). Nadat we eindelijk onder een lekkere lente zonnetje dan toch begonnen waren, ontstond in de eerste deel van de wedstrijd een strijd op het middenveld waarbij veel duels om de bal werden uitgevochten. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes over en weer wat verder niet noemenswaardig is. Na een minuut of 30 ontsnapte Sven de Kroon aan de buitenspelval en ging alleen door op de keeper. Hij zag dat op rechts Stan Sauer (inderdaad dé Sauer van 1) is meegekomen en geeft zo goed als Sven is, de bal breed op Stan, deze hoeft alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten: 0-1
Na de goal, die onder de FIFA kenners ook wel bekend staat als “vriendjesgoal” werd Rohda sterker en dit resulteerde zo’n 2 minuten later in een prachtige steekbal van Stan op Sven die de bal in tweede instantie achter de keeper schiet: 0-2.
Hierna bleef Rohda goed druk naar voren zetten en in minuut 36 werd Sven na een prachtige aanval over veel linies gevonden aan de linkerkant, hij gaf de bal perfect voor Stan hoefde alleen nog maar een hoek uit te kiezen: 0-3.
Nadat Rohda dus net als Tottenham een dag later tegen Man United drie treffers binnen 6 minuten had gemaakt (goed voorbeeld doet volgen) speelde het de eerste helft rustig uit. Alleen Jim Hendrikx had niet in de gaten dat Rohda het rustig aan deed en maakte net buiten het strafschopgebied van de tegenstander (!) een overtreding en de scheids vondt dat hij maar wat langer pauze mocht nemen. En gaf Jim een gele kaart. Niet lang daarna was het rust.

Na de wisseling van speelheft nam Rohda meteen het initiatief en werd DWO steeds verder teruggedrongen. Dit werd duidelijk toen Luuk van Gorkum in minuut 50 het middenveld in dribbelde en met een lange bal 1 van Rohda’s voorwaartse zocht. De bal ging uiteindelijk naar Rick van der Moolen, die slim was weggelopen uit de rug van zijn tegenstander en de bal zonder aarzelen ineens op zijn pantoffel nam en hem met een prachtige boog over de kansloze Zoetermeerse goalie heen schoot: 0-4.
Langs de kant waren de toeschouwers zo onder de indruk van de schoonheid van deze goal dat er gezegd werd dat als deze in het profcircuit gemaakt zou zijn, deze dan in aanmerking kwam voor de Puskas Award. Rohda bleef goed spelen en bleef hongerig opzoek naar meer goals. In minuut 67 was het dan weer raak toen Shailesh(i) Sewdien werd vrijgespeeld op randje 16. Leshi controleerde de bal en schoot hem met een prachtige boog en via de onderkant van de lat in het doel: 0-5
Ook bij deze goal werden de woorden Puskas Award en profcircuit weer in de mond genomen. DWO was in de tweede helft maar één keer gevaarlijk en dat was in minuut 72 toen een middenvelder de korte hoek probeerde te zoeken. Twan korrel was er op tijd bij en duwde de bal over de achterlijn. De corner die daar opvolgde werd simpel onschadelijk gemaakt door Twan die het spel snel hervatte, enkele tellen later schoot Stan de bal op doel.
De keeper van DWO duwde hem uit zijn hoek en gaf een corner weg, de corner werd genomen door Stan die de bal hard en laag voorgaf. Jim Woerdman kwam na een goede loopactie vrij voor het doel en schoot de bal in het doel: 0-6
Rohda controleerde het duel maar nam wel wat gas terug. Desalniettemin werd er door Rohda nog een keer gescoord. Het was Stan, die even hiervoor een vrije trap op de lat zag eindigen die de bal voor zijn voeten krijgt na een scrimmage en de bal kiezelhard in de touwen joeg voor zijn hattrick: 0-7.
na exact 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en blies voor het einde.

Voor het eerst in de historie van Rohda’76 8 is er niet 1 maar zijn er 2 uitblinkers. Sven de kroon die niet alleen zijn productie verdubbelde, maar ook nog 2 assisten gaf en continue voor dreiging zorgde op de linkerflank. De tweede naam die zeker genoemd dient te worden is Max Bukman die op de voor hem ongewone positie van linksback stond en dat meer als uitstekend deed.

De volgende wedstrijd van Rohda’76 8 zal zijn op het eigen complex van Rohda’76. De tegenstander is Zevenhoven 6 uit het gelijknamige dorp. De bal rolt om 14:30. graag zijen wij u langs de lijn want Rohda 8 kan elk support nog goed gebruiken nu ze nog in de race zijn voor plek 2 en dus voor promotie.


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie