0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Stolwijk F1 – Rohda’76 F1

Stolwijk F1 – Rohda’76 F1

Door Kees van der Wilk | 24 april 2016 | Wedstrijdverslagen

Deze week is het dan echt zo ver: de laatste competitiewedstrijden voor onze F1. Op donderdagavond en zaterdagochtend. Het toeval wil dat twee keer dezelfde tegenstander wordt getroffen: Donderdag komt Stolwijk F1 een inhaalwedstrijd spelen in Bodegraven, zaterdagochtend is de F1 te gast in Stolwijk.

De Stolwijkers blijken een mooie tegenstander. Ongeveer even sterk. Het worden dan ook twee sportieve, mooie en billenknijpend spannende potten. In de thuiswedstrijd begint Rohda op volle kracht vooruit. Even laten weten wie we zijn! Neemt niet weg dat Stolwijk toch het eerste doelpunt voor zijn rekening neemt, en keeper Nabil ondanks een goeie actie van Tom voorbijschiet. 0-1 dus. Jassim stelt meteen daarna orde op zaken en trekt de stand gelijk. Even later, na mooi samenspel met Melissa en Yassir maakt hij ook de 2-1. Daarbij komen we er achter dat de keeper van Stolwijk niet heel erg klemvast is. Tom denkt een paar stappen vooruit, en laat van afstand een poeier op hem los. Inderdaad: 3-1! Dat is dan ook de ruststand. Vol vertrouwen gaan we daarmee de rust in. Dit komt wel goed!

Het blijft echter wel na rust toch nog steeds gelijk op gaan. Stolwijk geeft niet op, integendeel. Ze maken 3-2. Luca vanH zorgt nog voor een goede redding, maar daarna volgt uit een corner toch ook de 3-3. Jassim zorgt weer voor de 4-3 en Yassir stelt de voorspring nog iets veiliger: 5-3. Wat er dan in de laatste paar minuten met Rohda gebeurt, is amper na te vertellen. Stolwijk scoort met een hard afstandschot, met een schot van wat dichterbij, het publiek knippert even met de ogen en de eindstand staat zomaar op 5-7….. Dat is toch jammer, dat de voorsprong zo gemakkelijk weggegeven is.

Het zorgt er wel voor dat we zaterdagochtend lichtelijk gespannen afreizen naar Stolwijk. ‘Hoi tegenstander,’ zo worden we ter plekke al weer hartelijk begroet. Stolwijk heeft er zin in, dat is ook logisch. Maar Rohda wil toch echt wel laten zien dat de punten niet zomaar weggegeven worden. Op het mooie nieuwe – lange! – kunstgras van Stolwijk wordt er weer mooi en gelijkopgaand gestreden. Halverwege de eerste helft geeft Luca vanH vanaf het middenveld instinctmatig een pracht assist. Daar kan Yassir de score mee openen, 0-1! Direct daarna zorgt Stolwijk met een hard schot voor de gelijkmaker. Maar nog voor rust laat Pim weer zien van grote waarde te zijn op het hele veld. Niet alleen in de verdediging, ook in de voorhoede! Hij zorgt er voor dat hij op de goede plek staat en scoort de 1-2.

De limonade in de rust geeft de jongens van Stolwijk vleugels, zo lijkt het. De tweede helft maken ze al snel weer gelijk en scoren ze ook de 3-2. Om het nog spannender te maken wordt er zelfs door een eigen doelpunt 4-2 gescoord. Dan vindt Jassim het genoeg, met nog zo’n 5 minuten op de klok. Hij komt in actie! Het middenveld weet hem te vinden, het publiek knippert even met de ogen en de eindstand staat zomaar op 4-5! Met luid Rohda gejuich wordt het eindsignaal begroet! Dit was pas echte revanche! Waar de wedstrijd twee dagen eerder in de laatste minuten weggegeven werd, wordt ie nu in de laatste minuten gewoon weer binnen gesleept.

Deze einduitslag zorgt voor een vijfde plaats in het eindklassement van de competitie. Met een heel evenwichtig doelsaldo, van 55 doelpunten voor en precies ook 55 doelpunten tegen. Na een vliegende start in de bekercompetitie, die erg ruim gewonnen werd, werd de F1 na de eerste competitiewedstrijden zelfs in een nog sterkere competitie geplaatst, 4e klasse06. Hier was het team op zijn plek, getuige die vijfde plaats. Zes gewonnen wedstrijden, zeven verloren, en drie gelijkspelen. Mooi in balans. Nabil, Luca vanH, Tom, Tessel, Pim, Luca deK, Melissa, Yassir, Jassim, bedankt voor het afgelopen seizoen!

Annemiek v/d Meer


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie