0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 en het afscheidslied van Peter

Rohda 2 en het afscheidslied van Peter

Door Kees van der Wilk | 26 mei 2016 | Wedstrijdverslagen

Donderdagavond 19 mei. Een avond die de geschiedenisboeken van Rohda 2 ingaat, als de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Verweij. Een introductie van deze trainer is niet nodig, want waarschijnlijk weet u allemaal over wie ik het heb. Toch zal ik hem kort introduceren.

Waarschijnlijk ziet u op de dinsdag – en donderdagavond en op de zaterdagen een grote BMW rond ons sportpark op de broekveldselaan rijden. Op de dinsdag en donderdag staat de auto keurig achteruit ingeparkeerd op het parkeerterrein van Rohda. Op de zaterdag staat deze ietsjes verder, namelijk op het industrieterrein. Zuinig als hij is op zijn BMW. De auto volgend ziet u een kleine man, met een klein buikje (Nu durf ik het te zeggen :-)) uitstappen. Op zaterdag, onder zijn arm, een groot bord voor de tactische aanwijzingen. Lopend naar de kantine, de onderweg tegenkomende mensen vrolijk groetend. In de kantine aankomend, met een strenge blik op de klok kijkend of zijn pupillen op tijd aanwezig waren.

Typerend voor zijn coaching style kunnen we omschrijven als: FANATIEK, gedreven, liefhebber van het spelletje, ergeren aan de lange bal en vooral een winnaarstype.

Coach Verweij kreeg dit seizoen te werken met een spelersgroep die bestond uit: Gearriveerde spelers, jonge talenten, mannen van glas, nooit-met-de-scheidsrechter-eens-zijnde-spelers en een Nieuwerbrugse aanvoerder. Ik hoor u allen nu al denken: Die trainer heeft het niet makkelijk gehad! Als spelersgroep zijnde wil ik dan ook wel aangeven dat wij het niet makkelijk gehad hebben.

Peter was namelijk een echte trainingsbeul en dat leidde er af en toe nog wel eens toe dat er spelers afwezig waren op de training, om thuis uit te rusten van een lange dag. 🙂

U zult zich nu wel afvragen, waar blijft dat stukje over de laatste wedstrijd nou. U bent namelijk een voetballiefhebber, anders lees je dit niet.

De tegenstander deze wedstrijd was Kamerik. Thuis werd er na een ruime voorsprong van 8-1. Toch nog een overwinning behaald van 8-4. Na een aantal tegendoelpunten in het laatste kwartier.

De hele selectie, behalve Lok (Wij zijn namelijk voor de 2e keer peetelftal geworden en Lok moest babysitten) was compleet om voor de laatste keer onder leiding van Peter te spelen.

Zoals een laatste wedstrijd vaak is, was deze wedstrijd er eigenlijk eentje van hij-moet-gespeeld-worden-maar-daarmee-is-alles-ook-gezegd. Vooraf werd zoals altijd afgesproken om nog eventjes de laatste wedstrijd te winnen.

Dit was op het veld geen enkel moment zichtbaar. De echte motivatie ontbrak en dat was ook wel een beetje te begrijpen. Er stond namelijk niks meer op het spel. En zoals eigenlijk al het hele seizoen, als Rohda 2 niet gemotiveerd speelt en meegaat in het niveau van de tegenstander, dan wordt er niet gewonnen en is het voetbal niet om aan te gluren. Einduitslag was dan ook 2-4 voor Kamerik.

Een terugkerend ritueel dit seizoen was de kritiek op de scheidsrechter. Ook tegen Kamerik was dit weer het geval. Weet u een recept tegen deze Rohda 2 kwaal, laat het dan eventjes weten!

Dit is ook gelijk het moment om in het kort eventjes het seizoen samen te vatten. Zoals u misschien als trouwe lezer al begrepen had, was dit niet het beste seizoen van Rohda 2. Er werd vooraf afgesproken om mee te spelen om de bovenste plaatsen, maar dit werd echter stoeien in de middenmoot. Het aantal spelers dat dit seizoen in Rohda 2 gespeeld heeft, licht waarschijnlijk rond de 25.

Opvallende feitjes dit seizoen:

 • Rohda 2 speelde voor het eerst in de geschiedenis met een import aanvoerder
 • Den Boon ontving dit seizoen de meeste reprimandes van de scheidsrechter
 • Laurens bleek de grootste tegenstander van de scheidsrechter
 • Bottenberg werd topscoorder met 14 treffers
 • Cerimovic en Bos bleken de grootste brekenbeentjes
 • Kok liet de meeste doelpunten door
 • Lok miste de meeste wedstrijden
 • Bouwman bleek de speler met de meeste kinderen
 • Weerheim bevatte de meeste snelheid, met en zonder bal
 • Hans maakte dit seizoen de meeste minuten aan de draaitafel
 • Laurens moest de meeste kilometers reizen om zijn vriendin te zien
 • Leon bleek de beste waterdrager te zijn
 • Berends had dit seizoen de kleinste auto
 • Van Barneveld was de enigste speler met een beroemde achternaam
 • Van Leeuwen degene met de gevaarlijkste achternaam
 • Verweij de trainer met de duurste auto

Rest mij niets meer dan alle supporters te bedanken. En dan met name de spelersvrouwen die in diverse verslagen al eens benoemd zijn.

Rest niets anders dan alle afscheidnemende spelers te bedanken voor het afgelopen seizoen en succes te wensen met hun andere activiteiten.

De nieuwe trainer van komend seizoen veel succes te wensen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

En dan de echte afsluiting: Peter bedankt! Tot volgend seizoen als supporter! 🙂 Wij hebben veel geleerd, maar niet altijd in praktijk weten te brengen.

Bedankt voor het lezen en misschien tot volgend seizoen!

De aanvoerder (Johan Verdoold)


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie