0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Woerden JO15/2 – Rohda’76 JO15/1

Woerden JO15/2 – Rohda’76 JO15/1

Door Omar Putzu | 28 augustus 2016 | Wedstrijdverslagen

Wij mogen eindelijk beginnen aan de beker-competitie. In een mooie poule, met oa Esto 15-1, WDS 15-1, SC Woerden 15-2, CVC 15-1, Sportlust 15-2 en Jodan Boys 15-2 hebben wij een mooie, maar ook een paar pittige tegenstanders. Wij starten tegen SC Woerden 15-2. Mijn oude club, waar ik de meeste spelers, en trainers ken. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Wij starten met de volgende 11: Max op het doel, Rick en Niels centraal achterin, Lars en Christian op de backs. Het middenveld bestond uit aanvoerder Imad, Mees en Wessel. De aanvalslinie bestond uit Sander en Don op de flanken en Florus in de spits. Deze beker periode beschouw ik als oefen wedstrijden. Als team groeien, het leren beheren van de speelwijze enz. Wij beginnen zoals afgesproken met hoog druk zetten. Een van de afspraken was dat als de keeper de bal moest intrappen via een doeltrap, dat wij Woerden gaan vast zetten zodat ze niet kunnen opbouwen. Dat werkte perfect, de keeper kon de bal telkens niet  kwijt en wij ontvingen keer op keer vriendelijk de bal van de keeper. Daardoor ontstond gevaar, en het is Florus dat daar goed gebruik van gemaakt heeft. Onze spits brengt ons op voorsprong. Wij geven vrij weinig weg en zijn groot deels van de eerste helft in balbezit en krijgen de kansen om de voorsprong uit te breiden. Uit een counter komt Woerden eruit en hun kleine, maar snelle spits schuift de bal achter Max. Woerden zet aan en het komt zelfs, beetje tegen de verhoudingen in, op voorsprong. Een zondagsschot van 25 meter beland in de kruising. Max zag de bal te laat doordat hij de zon in zijn gezicht had en kon daardoor niet meer reageren. De 2e kans voor de thuis ploeg en het 2e doelpunt. Effectief, da zeker. Zeker gezien het feit dat wij de ploeg zijn met de vele kansen op doelpunten. In de eerste helft was Imad ongelukkig, want hij had de 2-0 op zijn schoen, helaas maken wij de kansen niet af en de tegenpartij wel.

In de 2e helft gaan we weer vol op de aanval. Wij dwingen Woerden het eerste kwartier van de 2e helft om alleen maar te verdedigen. Dit kwartier is het 90% balbezit Rohda, en 10% Woerden. Woerden is met man en macht terug voor hun eigen 16 meter gebied maar wij kunnen er niet doorheen komen. Wij voetballen prima, maar belonen onszelf niet. Uit een van de schaarse mogelijkheden komt Woerden verder op voorsprong. Erg balen, gezien het feit dat wij vandaag de betere zijn en het spel maken. Daarna zakt het wat in bij ons, de krachten vloeien weg maar we blijven het proberen. Echter krijgen wij niet meer veel kansen en is het gedaan. Woerden oogt wat sterker  in de laatste fase van de wedstrijd en wij staan onder druk. We spelen nog de laatste 10 minuten alles of niets. We krijgen een Penalty mee ( die wij in de 1e helft ook al hadden moeten hebben, een 100% penalty werd niet gegeven ), Imad wordt gevloerd en gaat zelf achter de bal staan. Hij glijd uit en de penalty wordt gemist. Daarbij blijft de stand op 3-1 staan en we balen ontzettend dat wij deze wedstrijd verloren hebben. Zeker gezien het spelbeeld, waarin wij eigenlijk hadden moeten winnen. Maar dat is ook voetbal. Volgende week is een herkansing. Dan spelen wij in de ochtend ( als het nog een beetje koel is ) op ons eigen veld tegen Sportlust 15-2 ( om 10:00 ). Met de zelfde drive als vandaag, met het prima spel, wat we komende week nog wat gaan verbeteren, gaan we er weer vol voor. Beste ouders en lezers, Graag tot volgend week!

Sportieve Groet,
Omar Putzu


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie