0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » 7×7 > 9×9 > 11×11

7×7 > 9×9 > 11×11

Door Jan Zaal | 29 september 2016 | Nieuws

Een wat cryptische omschrijving, maar voor sommige lezers wellicht toch duidelijk.

Rohda doet dit jaar voor het eerst mee aan het project om tweedejaars JO11 spelers te laten wennen aan het grote (hele) veld. De stap van 7 tegen 7 op een half veld naar 11 tegen 11 op een heel veld is erg groot. Vandaar nog de tussenstap met 9 tegen 9 op een groter veld met de doelen op de 16-meter lijn.

Op dinsdag 27 september waren de eerste 11 spelers aan de beurt voor een 9×9-wedstrijd. Om 18:00 uur verzamelen bij Rohda, mooi dat iedereen ondanks het rare tijdstip op tijd aanwezig was. Daarna de auto’s in en op weg naar Olympia in Gouda. Aankomend vanuit Reeuwijk zagen we dat de ‘stadionlampen’ al aan stonden. Voor veel jongens was dit de eerste, echte avondwedstrijd!

Na de wedstrijdbespreking door Jacob gingen de Rohda-gladiatoren naar buiten, het veld op. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld; met echt gras en naast de tribune. Om 19:00 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd, de eerste 10 minuten waren de Rohda-mannen (en vrouw) nog wat onder de indruk en dit resulteerde in een 1-0 achterstand.

Door de begeleiding van Olympia werd al snel aangegeven dat dit wel eens een ‘nulletje of 10’ kon worden. Zover liet Rohda het niet komen, steeds beter werd de bal in het team gehouden en er werden mooie duels uitgevochten.

Na de rust was Rohda zeker gelijkwaardig en soms zelfs beter dan Olympia. Helaas kregen ze de bal niet in het netje en bleef het 1-0 voor Olympia. Zeker wel een compliment voor de mannen (en vrouw) van Rohda, ze speelde tegen een combi team van speler die 1ste en 3de klasse spelen. Bij Rohda speelt de JO11-1 in de 3de klasse en de JO11-2 in de 5de klasse!

Op dinsdag 25 oktober staat de volgende wedstrijd gepland: uit tegen Esto. De laatste wedstrijd is op dinsdag 29 november, thuis tegen Ona. Uiteraard hierbij de uitnodiging om te komen kijken!

De tweedejaars van de JO11-1 en JO11-2 zullen allemaal minimaal 2 wedstrijden spelen.

In 2017 volgen er nog 3 wedstrijden 11×11 op een heel veld.


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie