0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

GHL DA1 start competitie met gelijkspel

Door Kees van der Wilk | 19 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Op het mooie sportcomplex van Altior verzamelden zich 15 dames om de Langeraarse dames het hoofd te gaan bieden in het openingsduel van het nieuwe seizoen. Na een succesvolle bekerpoulefase te hebben beleefd, was het de vraag of deze vorm kon worden voortgezet in de competitie. Traditioneel zijn de uitwedstrijden tegen Altior lastig. De dappere strijdsters die het moesten gaan proberen waren Kayleigh Jansen op doel, Jessica van ’t Hoog-Kooij, Frouk Verburg, Leonie Uittenbogaart en Jesca de Jong achterin, Marjolein van der Post, Manouk Sloothaak en Daisy Streefland op het middenveld, Anne Zuidam, Lisa Zuidam en Kirsten van Asselt voorin en op de bank Martine Koole, Karlijn van Dorp, Lonneke Verheul en Nicky Donker.

Een goede wedstrijd werd het niet, spannend zeker wel. Van meet af aan golfde het spel op en neer, waarbij Altior beter uit de startblokken kwam dan Zwammerdam. Regelmatig wist Altior door de doorgaans hechte Damse defensie heen te prikken en creëerde het enkele goede kansen. Bij een 1 tegen 1 duel tussen de spits van Altior en keepster Kayleigh Jansen, wist deze laatste de bal te keren. Ondertussen kreeg Zwammerdam ook een aantal goede kansen. Een paar keer zat de keepster van Altior in de weg en een aantal maal stond het vizier van de dames niet op scherp. Kirsten van Asselt had de beste kans. Met een mooie actie kwam zij alleen voor de keepster en beschoot beheerst laag in. De bal eindigde echter op de paal. Vlak voor rust was het Altior dat de score opende. Via een vlotte counter speelden de twee spitsen de aanval simpel uit en de eerste tegengoal voor Zwammerdam was een feit, 1-0. Op basis van de eerste helft een verdiende voorsprong voor de Damse formatie. Zwammerdam besloot van systeem te veranderen (van 4-3-3 naar 4-4-2) in de hoop de slag op het middenveld beter te kunnen leveren.

De tweede helft zou dit gedeeltelijk gebeuren. Zwammerdam trok het spel meer naar zich toe, terwijl Altior nog altijd gevaarlijk was, nu meer via counter. De ingevallen Lonneke Verheul en Karlijn van Dorp zorgden voor meer aanvalsdruk. Kansen kwamen er genoeg, maar deze benutten was een ander verhaal. Anne Zuidam was een keer dichtbij. De vlaggende reporter telde de goal al, maar op miraculeuze wijze wist de Altiorkeepster (al of niet met behulp van de paal) een vlammend schot in de korte hoek te pareren. Ook Lonneke Verheul was dichtbij. Een mooie actie eindigde in een poeier op de kruising. Ondertussen was Altior ook een paar keer dichtbij de beslissingstreffer. Vlak voor tijd was het echter Zwammerdam dat toch nog loon naar werken kreeg. Martine Koole was weer van stal gehaald en bekroonde haar korte optreden met een prachtige goal. Net als vorige week een strak afstandsschot dat in de kruising verdween. 1-1!

Dit was tevens de eindstand en hoewel er iets meer ingezeten had, konden beide partijen leven met de uitslag van een levendige wedstrijd dat grossierde in kansen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de dames van Kagia. Hopelijk wordt dat een driepunter.

Tot dan,

De vlaggende reporter


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie