0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuw Nieuw Nieuw: JO11-5M

Nieuw Nieuw Nieuw: JO11-5M

Door Annemiek van der Meer | 4 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Een heel mooi team is gevormd: een nieuw meidenteam, onder 11. Er hebben aan het eind van het afgelopen seizoen zoveel nieuwe meisjes aan de deur van Rohda geklopt, dat het op het laatste moment plotseling mogelijk was om een compleet nieuw team voor de competitie in te schrijven. Bestaande uit allemaal verschillende meiden: sommige voetballen al een paar jaar, en anderen komen rechtstreeks van hun paard gesprongen of van het hockeyveld, of komen vanuit het schoolvoetbal op het idee om lid te worden van onze voetbalclub. Acht meiden (tot nu toe), en dat is nu de JO11-5M.

De eerste wedstrijd is nog wel een beetje wennen. Maar het is direct al wel duidelijk dat er veel potentie in de ploeg zit. Het is nog even zoeken naar de juiste posities, maar er zijn meiden die aardig kunnen keepen, er zijn meiden die nergens bang voor zijn en overal hun voet tussen zetten, er zijn pingelaars en vooral: er wordt veel en goed overgespeeld. Er zit heel wat kracht in de meidenbenen, daar gaan we het vast meerdere tegenstanders lastig mee maken. De eerste tegenstanders zijn de jongens van de nieuwe combinatieclub FC Oudewater (JO11-7). Zij hebben dus het geluk dat de Rohda-meiden nog even ingespeeld moeten worden. In het veld is Rohda echt wel beter, maar het afmaken op het doel is nog wat lastig. De wedstrijd wordt daarom met 5-2 verloren (met doelpunten van Minoek en Melissa), maar dat het een leuk seizoen kan worden wordt meteen duidelijk.

In de tweede wedstrijd, uit tegen Sportlust JO11-11, laten we al weten dat er niet zomaar met de Rohda meiden te sollen valt. Al heel snel na het startsignaal zorgt Alienke voor die duidelijkheid: 0-1. Helaas trekt Sportlust het even later gelijk naar 1-1, en scoren ze zelfs ook de 2-1. Even voor rust zorgt Tessel met haar knie voor de gelijkmaker: 2-2. Na de ranja blijft de wedstrijd spannend. We combineren beter, maar het resultaat blijft in eerste instantie uit. Er moet toch meer in zitten…. Dan krijgt Thirza de bal en lobt hem met een boog in de verre hoek waar de keeper niet meer bij kan: 2-3! Coach Harro zorgt ervoor dat de verdediging met Fleur en Minouk goed sluit en dat de tegenstander het keepster Esmee niet meer lastig kan maken. Heel spannend, maar het lukt! De 2-3 voorsprong wordt vastgehouden en de eerste winstpot is binnen!


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie