Home » Rohda 2 en de start van de competitie

Rohda 2 en de start van de competitie

Door Johan Verdoold | 20 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 17 september om 16.15. Datum en tijdstip die met koeienletters in de agenda`s van de mannen van Rohda 2 geschreven stond. Waarschijnlijk denkt u nu dat dit het tijdstip is, waarop de mannen van Rohda 2 aan de derde helft beginnen om hun overwinning te vieren. Niet dus! Dit was het tijdstip van het eerste fluitsignaal. Iets met de nadelen van een “grote” club, met de daarbij behorende vele velden en een onpersoonlijke uitstraling, want zo mag je het denk wel noemen als je 400 meter van de kantine af, in een gemetselde lange gang met kleedkamers moet omkleden, waar elke vorm van clubsfeer ontbreekt. Maar daar gaan we het verder niet over hebben.

De doelstelling van Rohda 2 is duidelijk: Teruggaan naar de reserve 3e klasse, dit door middel van de bovenste plek in het eindklassement. De spanningen vooraf aan de competitie hadden hiermee dus te maken. Die spanning was misschien wel het best te omschrijven als een eerste internetdate, je hebt elkaar nog nooit gezien, maar bij de eerste ontmoeting doe je er alles aan om een goede eerste indruk van jezelf te geven! Het eerste moment blijf je je immers nog tijden herinneren.

Zo was het gevoel ook voor deze wedstrijd. We hadden dan wel 3 bekerwedstrijden gewonnen, maar eigenlijk zijn dat wedstrijden van pure bijzaak. De competitie daar moet het gebeuren. En de eerste wedstrijd is het visitekaartje naar al je andere tegenstanders. Winnen of verliezen, het bepaalt hoe tegenstanders zich tot jou keren in de rest van de competitie. Al moeten we het gevoel en de gevolgen van de eerste wedstrijd ook niet overdrijven. Er zijn er tenslotte nog 21 te gaan.

Het late aanvangstijdstip zorgde ervoor dat iedereen tijdig en uitgeslapen op de club aanwezig was.

De wedstrijdselectie voor deze wedstrijd zag er als volgt uit:

Kok; Hans, Berends, Lok, van Barneveld; Laurens, Verdoold, Bos; Den Boon, Bouwman en Weerheim.

Wissels: S. van Dam, J. van Dam en S. Nap.

De wedstrijd die om precies 16.15 op het punt van begonnen stond werd uiteindelijk toch vertraagd door het wegblijven van Kok, die na enkele minuten toch kwam aandraven. Het is nog steeds niet bekend waar hij die paar minuten was!

De wedstrijd begon voor Rohda 2 redelijk voortvarend. Rohda 2 wist de mannen van ARC al snel bij de strot te grijpen en dit leverende dan ook al binnen 10 minuten een doelpunt van spits Bouwman op. Spits Bouwman was zo binnen 10 competitie minuten van de hatelijke nul af. Dat er nog vele mogen volgen in de jacht op de tante Corrie Bokaal.

Het vroege doelpunt leverde niet de bevrijding op die er verwacht mocht worden. Rohda 2 begon na dit doelpunt eigenlijk steeds minder te voetballen. De bal ging niet meer van speler naar speler en de misverstanden onderling werden steeds talrijker. Het tandeloze ARC wist hier echter geen moment gebruik van te maken en kwam maar mondjesmaat in de buurt van het doel van doelman Kok.

Rohda 2 wel, die bleven gevaarlijk, maar waren te slordig in de afwerking. Maar toen was daar Bossie, de man die net 1 dag 31 was, wist met een schot van buiten de zestien, de stand op 2-0 te zetten. Gezien het spelbeeld een terechte ruststand.

Een rust bij een elftal wat bovenin mee wil doen, kenmerkt zich door klagende spelers. Het spelbeeld in de 1e helft was nog niet naar wens en er werden een hoop verbeterpunten aangehaald.

Helaas luisterde doelman Kok hier niet naar. Te laat bij de eerste helft, maar nogmaals te laat bij de tweede helft. Het gerucht op en langs het veld ging dat Kok last had van diarree. Of dit zo was kunnen we alleen bij Kok navragen.

De start van de 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft, alleen werd er niet gescoord. Rohda 2 begon weer aardig aan de helft, maar bleef bij tijd en wijle slordig. ARC kon nog steeds geen vuist maken.

Halverwege de 2e helft viel dan eindelijk het verlossende 3e doelpunt. Na een goede combinatie tussen spits Bouwman en aanvoerder Verdoold, legde laatstgenoemde met een schitterende schuinbeweging de doelman in de verkeerde hoek. Het slotakkoord aan Rohda kant was weer van spits Bouwman, die zijn 2e doelpunt van de middag maakte.

Rohda 2 wilde de wedstrijd zonder tegendoelpunten afsluiten, maar verslapte zodanig dat er een speler van ARC over het hoofd werd gezien. Deze wist vanuit vrijstaande positie raak te schieten en de eindstand op 1-4 te zetten. De eerste driepunter voor Rohda 2 was een feit.

Een aandachtspuntje voor de mannen van Rohda 2 zijn de dode spelmomenten. De uitvoering was soms zo slecht dat zelfs de scheidsrechter vergat af te fluiten. De afspraken bij deze momenten werden niet altijd nagekomen, waardoor de ene speler wel uitvoerde wat van hem verwacht werd en de ander niet. Dit leverde lachwekkende momenten op.

Terugkomend op de internetdate van het begin van het verslag. Vooraf was je zenuwachtig voor de eerste ontmoeting en deed je er alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Achteraf blijkt dat je date zich iets minder goed had voorbereid en eigenlijk totaal niet aan de verwachtingen voldeed. Je besloot nog wel een tweede afspraak te maken, maar je wist bij voorbaat al dat je ze daarna nooit meer wilde zien.

Volgende week (zaterdag 24 september) wacht ons de thuiswedstrijd tegen Koudekerk. U bent van harte welkom om deze wedstrijd te bekijken. Aanvang 11.15 uur.