0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

Rohda 2 en de weer rollende bal

Door Johan Verdoold | 12 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Een terugblik op het avontuur dat beker heet. Het nieuwe voetbalseizoen begon voor de mannen van Rohda 2 begin augustus. Als half Nederland nog geniet van de zomervakantie, start de selectie van Rohda 2-3 met de 1e training. Al moet daarbij wel geschreven worden, dat ook de halve selectie dan nog ergens op een strand ligt te bakken.

Na deze eerste trainingen volgde er nog een drietal oefenwedstrijden, waarin alle mogelijke uitslagen behaald werden. 1 winst, 1 verlies en 1 gelijkspel. Maar zoals u waarschijnlijk wel begrijpt, waren dit wedstrijden met een hoog “test” gehalte. Het nieuwe aantekeningenboekje van de nieuwe trainer was op 1 augustus nog akelig leeg. Ook al is hij een bekende van de club, de selectie van Rohda 2 kende de laatste jaren nogal wat wisselingen.

De 3 gespeelde oefenwedstrijden en de voorafgaande trainingen moesten dan ook tot diverse pennenstrepen in datzelfde boekje leiden. Met de daaropvolgende bekerwedstrijden, in het trainersjargon ook wel “luxe” oefenwedstrijden genoemd, werd dit boekje verder aangevuld. Met als einddoel een selectie van 14-15 man, waarmee op 17 september de competitie aangevat moet worden. Een competitie waar voor de mannen van Rohda 2, maar 1 doel te behalen valt: De plek boven de 11 andere ploegen, namelijk het kampioenschap, met de bijbehorende promotie naar de reserve 3e klasse.

Waarschijnlijk begint u het verslag/ verhaal inmiddels een beetje te irriteren, waarschijnlijk omdat u niet weet over wie er geschreven wordt. Daarom een kleine introductie, waarbij ik alle spelers van de B-selectie zal indelen. Zo kunt u nu al u lievelingsspeler(s) uitkiezen. U mag uw keuze onderaan dit verslag kenbaar maken!

“De oude rotten”: Edwin Bos, Martin Lok, Stefan Nap, Baruch Bouwman, Mark van Barneveld, Coen van Meijeren, Rien Buitenhuis, Roel Weerheim

“Mid-twintigers”: Evert-jan de Boon, Jaap van Dam, Patrick Hans, Koen Laurens, Rogier Meijers, Matthijs van Meijeren, Renaldo van Poelgeest, Johan Verdoold

“oudere jeugd”: Nova Markarian, Herman Berends.

“Jongetjes” (debutanten)”: Luuk ten Bergen, Robin Hoogenboom, Niels Kwakernaak, Wesley Noordam, Roy Noya, Menno Onderwater, Justin Passchier, Steven Westmaas, Lucas van Waveren en Martijn Swaluw.

Trainer: Patrick Piket                                                                                                                                                 Verzorger: Leon van Zuilen

 

Als u de namen telt, dan komt u op een aantal uit waar net aan 2 elftallen van te maken zijn. Dit veroorzaakt door late afhakers en extra aangevuld met jongens zonder teamgevoel. Hierover valt een extra verslag te schrijven, maar tijd besteden aan deze groep, is verloren tijd. Rohda 2 en 3 moet het doen met de genoemde namen.

Dan nu nog enkele wedstrijdverslag gerelateerde zaken. De eerste 3 bekerwedstrijden kunnen omschreven worden als wedstrijden die in het teken stonden van elkaar beter leren kennen. En dan bedoel ik niet op sociaal vlak, maar op het voetbaltechnische gebied. Een nieuwe trainer en nieuwe spelers brengen andere ideeën en looplijnen met elkaar mee. Tel daarbij op een conditie die nog niet op het hoogste niveau is (Ik zal geen namen noemen, maar die aanvoerder oogt in het veld een tikkeltje traag en niet helemaal fit) en u kunt zich deze wedstrijden al inbeelden en daarom zal ik dat hier niet in detail gaan beschrijven.

De eerste 2 bekerwedstrijden (XerXesDZB en Sportlust `46) kenmerkte zich door een achterstand in het 1e uur van de wedstrijd en een scorend Rohda in het laatste kwartier van de wedstrijd. Dit resulteerde in 2 overwinningen 3-1 en 2-1. In periodes van de wedstrijd werd er bij vlagen aardig gevoetbald en werden er ook wel wat kansen gecreëerd, maar op alle vlakken zal de stijgende lijn zich nog verder in moeten zitten.

De laatste poulewedstrijd in de beker was tegen Spirit. Deze wedstrijd stond er gelijk wat op het spel, namelijk: De volgende ronde van de beker. Dat als extra toetje van het seizoen, dat er nog velen mogen volgen of zoals trainer Piket het zei: “de beker winnen is de kortste weg naar Europees voetbal”. Zou hij weten dat hij bij een andere Roda getekend heeft?

Deze laatste wedstrijd in de beker was er 1 met een hoog zon gehalte en werd vooraf gegaan door een teamfoto. Het spelbeeld ging in de eerste helft op en neer, al had Rohda de betere kansen.

De kansen werden pas in de 2e helft benut en hadden als hoogtepunt het mooie doelpunt van nieuweling Martijn Swaluw. De eindstand van de wedstrijd was 3-0 en de strijd om de beker wordt zo verlengd met een extra ronde.

A.s. zaterdag 17 september start de competitie tegen ARC. Het tijdstip van deze wedstrijd is 16.15. Een belachelijk tijdstip!, maar voor het behalen van 3 punten maakt het niet uit!

U verwachte waarschijnlijk een beter verslag dan dit, maar ook de schrijver moet dit seizoen nog warmdraaien.


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie