0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda ’76 7 – Be Fair 7

Rohda ’76 7 – Be Fair 7

Door Marcel vd Steen | 17 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Eindelijk is het weer zover. De competitie gaat vandaag van start.

Dit betekend dat heel Rohda 7 weer present is en we vol voor het kampioenschap gaan. Mede door de uitstekende voorbereiding.

De voorbereiding bestaat zoals jaarlijks uit een aantal potjes bekervoetbal. Zoals traditie rolt Rohda 7 hier weer met gemak door heen en zijn we door naar de volgende ronde.

Hiervan zijn geen wedstrijdverslagen want jaarlijks weet Rohda 7 de tweede ronde met gemak te bereiken.

Niets is minder waar. Totaal hadden we vandaag van ons eigen team beschikbaar. Shield Sr. Reinder, Peter, Bette, Niels Grif., Maik en Kelvin. De rest was ziek, zwak, misselijk, geopereerd, met 2 linkerhanden aan het klussen, weekendje weg, oppassen, te zwaar, onder de duim bij de partner, aan het werk, etc. etc.

Dus de wedstrijd begon afgelopen maandag met het werven van spelers welke bij Rohda 7 zichzelf in de kijker wilde spelen. Na wat gebel, mail, app, zeuren stond er dan vanmiddag een vreemdelingenlegioen aan spelers op het tweede veld van Rohda 7 die uitkwamen voor het legendarische Rohda 7.

 

We stellen u voor naast Shield Sr, Reinder, Bette, Peter, Niels Grif, Maik en Kelvin…… Reinout (ex-Zwammerdam en nu zaalvoetballer bij Niels Grif), Wouter (ex-tweede divisie volleybal speller en nu Zaalvoetballer bij Niels Grif), Luuk en Danny ( half Rohda 3 of nog niet helemaal duidelijk waar ze spelen dit seizoen), Shield Jr en Shield Jr Jr (beide gelukkig met meer kwaliteiten dan die ouwe Shield) en Peter Haaksman (net een wedstrijd helaas verloren bij Rohda 8 en sluit aan in de tweede helft)

Van dit zooitje ongeregeld bestaande uit 11 middenvelders, Shield sr. en keeper Kelvin kreeg onze gelegenheids-manke leider nog half verdoofd van de narcose en op 2 krukken de taak om een opstelling te bouwen.

Opstelling stond er. Scheids was er klaar voor en de warming up voorspelde veel goeds. Niets was minder waar…. De wedstrijd begon en voordat de krukken in de hoek stonden was het 1 0 voor de zwart witte van BeFair. Ook de 2 0 stond binnen een aantal minuten op het scorebord.

Niet heel gek met een opstelling en spelers welke eerst moest vragen aan elkaar hoe hij heet die voor of achter of naast hem staat of links aan de andere kant.

Na de 2 – 0 tegen werden we wakker en besloten we het zelfvertrouwen van onze keeper te testen. Eerst wilde Kelvin zelf even kijken of de spits wel zijn scheenbeschermers aan had… Kan je verzekeren dat dit zo is maar dat deze nu doormidden zijn. Pingel tegen maar wat ik zeg. Het zelfvertrouwen van Kelvin is groot en hij plukte de bal netjes uit de hoek.

Nu hadden we wel een volleyballer in het team maar het was Danny die ook een de bal wilde raken met zijn handen en dit deed in het strafschopgebied. Weer een pingel tegen en uiteraard plukte Kelvin deze uit dezelfde hoek. Shield sr. Probeerde ook een pingel tegen te krijgen door met zijn handen de bal vast te pakken maar dat was in het verkeerde strafschopgebied en kreeg een vrije trap tegen….

Wat nog niet getest was was de lat…. Befair besloot om dit voor ons te testen en echt waar…. De lat lag op de juiste hoogte. Na 2 x op de lat geschoten te hebben en een vermoeide Shield jr. jr. floot de scheid voor de rust.

In de rust werd er drastisch ingegrepen en de volgende wissels werden toegepast. SHIELD SHIELD en SHIELD. Uitstekende keuze uiteraard van de coach.

Dit resulteerde in meer rust mede door het inbrengen van Peter wat meer rust bezorgde in de achterhoede. Voor we het wisten stond het dan ook door prima voetballen van het hele team op 2 – 2. Uitstekende prestatie en het harde werken werd beloond. Anderhalf x Bette en een beetje eigen goal.

Helaas stond er ook weer snel 2 – 3 op het scorebord waardoor we weer extra tandje moesten bij zetten. Shield sr. welke uitstekend stond te vlaggen had zijn vrouw geappt dat hij er naast was gezet en of ze kwam kijken. Dan mocht hij er misschien weer in…. Dit gebeurde dan ook… 3 x Shield werd weer in het veld gezet en al snel werd Shield sr. bediend door Bette en Shield maakte het waar door een echt ouderwetse Shield goal.

3 – 3 …

Shield jr. vond het allemaal genoeg geweest en kopte zijn tegenstander met een gat van 5,8 cm in zijn hoofd naar de HAP in het GHZ.

Dit was dan ook direct het laatste fluitsignaal en de wedstrijd was ten einde gekomen met een verdiend 3 – 3 gelijkspel.

Hoop dat we volgende week weer met het eigen team kunnen optreden en dat we niet te veel moet zeuren om spelers. Vandaag was een prestatie en het voelt aan als een overwinning met dit bij elkaar geraapt zooitje.

Jongens bedankt.

Tot volgende week.

Marcel


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie