0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda JO11/5M – Nieuwkoop JO11/7

Rohda JO11/5M – Nieuwkoop JO11/7

Door Annemiek van der Meer | 18 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Met een krap team zijn de meiden van de JO11-5M zaterdag present. Met versterking van nieuw lid Cilla, maar helaas met twee afmeldingen komen we net aan een team van zeven. Nu maar hopen dat er geen blessures vallen en dat iedereen goed uitgeslapen is, want wisselen zit er even niet in!

Tegenstander Nieuwkoop komt het veld op met ‘dreigende taal’: voor elk doelpunt dat zij deze wedstrijd maken worden ze gesponsord, voor een goed doel. Dat zal allemaal wel, maar vooralsnog is Rohda niet van plan om daar aan mee te werken! De meiden raken ondertussen, na de eerste wedstrijden, aardig aan elkaar en aan het spel gewend. Ze weten elkaar goed te vinden, er wordt mooi samengespeeld. Ook Cilla, die haar eerste wedstrijd ooit speelt, maakt duidelijk dat ze haar mannetje in het veld staat. Die zie je niet zomaar over het hoofd!

Tessel staat de eerste helft op doel en doet er alles aan om het team vooruit te helpen. Dat neemt niet weg dat Nieuwkoop toch het voortouw neemt in het maken van de doelpunten. De 0-1 en de 0-2 vallen vrij snel achter elkaar. Melissa maakt in de voorhoede een prachtige actie en schiet op doel…. Net naast de kruising. Jammer, anders had dat doelpunt vast Studio Sport wel gehaald, zo mooi zou het geweest zijn! Ook Emma laat zien dat ze er is, en gaat er geregeld goed in. Vlak voor rust maakt Nieuwkoop de 0-3. In de rust geeft coach Harro verschillende tips, waardoor het team vol goede moed het veld weer betreedt voor de tweede helft. Toch valt de 0-4 en door een misverstandje in de verdediging wordt ook de 0-5 gescoord. Esmée, die de keepershandschoenen van Tessel overgenomen heeft, laat echter zien dat ze echt al progressie gemaakt heeft als keeper en speelt een goede rol. Het gaat een stuk makkelijker dan een paar weken geleden.

In de wedstrijd breekt nu de in de toekomst vast beruchte vijf minuten van Rohda aan: Fleur scoort met een mooi schot de 1-5. Twee minuten later maakt Thirza uit een onmogelijke hoek het volgende doelpunt: 2-5. Ze neemt direct de bal mee terug om af te trappen en Nieuwkoop komt echt onder druk te staan. Want bij die aftrap wordt de bal meteen weer van de Nieuwkopers overgenomen. Tessel wurmt zich met bal tussen twee tegenstanders door, ze geeft een schouderduw en met een vlammend schot wordt de 3-5 zeker gesteld. Wow, wat gebeurt hier?

Helaas vragen de meiden zich dat zelf ook af, waarmee Nieuwkoop zich een beetje herstelt en op de valreep toch nog een doelpunt maakt. 3-6, waarna de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. Poeh zeg, werd het toch nog even spannend zo aan het eind!

Nieuwkoop kan tevreden zijn met de door hen gescoorde doelpunten voor het goede doel, maar de meiden van Rohda hebben ook echt een wedstrijd gespeeld, vooral de tweede helft, waarin ze hun potentie hebben laten zien.

 

Annemiek van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie