Home » Rohda’76 2 solliciteert naar het hoofdveld

Rohda’76 2 solliciteert naar het hoofdveld

Door Johan Verdoold | 26 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 24 september, de dag dat de tweede competitiewedstrijd op het programma stond. En het beloofde een spannende te worden, als we de voorbeschouwingen van één van de Rohda spelers moesten geloven. Ze zouden beschikken over een speler, die in het verleden bij Koudekerk 1 speelde. Laat die speler, van deze informatie, nu zelf ook beschikken over ervaring in een 1e elftal.

De kritieken over de 2 eerdere wedstrijdverslagen van dit seizoen waren enorm. De verslagen zouden te weinig details bevatten. Deze spelers lezen graag in dit verslag, wat er van minuut tot minuut gebeurd is tijdens de wedstrijd, die ze zelf gespeeld hebben. Alsof ze zelf afwezig waren tijdens de wedstrijd! En alsof ze afgelopen weekend naar een eredivisiewedstrijd hebben zitten kijken en op maandag het verslag van deze wedstrijd in de krant terugzitten te lezen. Tot zover deze zijweg.

Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd was 11.15. Iets wat de laatste weken het vaste tijdstip van de thuiswedstrijden van Rohda 2 is. De wedstrijd werd gespeeld op het 2e veld. Iets wat ook de laatste weken de vaste plek is van de thuiswedstrijden van Rohda 2. U als vaste volger van deze wedstrijdverslagen weet misschien wel niet beter. Rohda 2 speelt op veld 2 of 3, maar ik neem u mee naar andere tijden. Vroeger (zo`n 2 jaar geleden) speelde Rohda 2 zijn thuiswedstrijden om 12.00 op het hoofdveld, als voorprogramma van het 1e elftal. Voor de wedstrijd vechtend om de juiste helft, om maar de 2e helft richting de kantine te spelen. De mannen van Rohda 2 zouden deze tijden graag doen herleven.

Dan nu de wedstrijd! Koudekerk 3 stond in het boekje van de hoofdtrainer als een redelijk pittige tegenstander bekend. Een dit seizoen behaalde overwinning van 10-1 op het 3e elftal zat nog vers in het geheugen.

De opstelling was als volgt: Kok; Hans, Berends, Lok, van Barneveld; Laurens, Verdoold, Bos; Den Boon, Bouwman en Swaluw. Wissels: van Dam, Meijers en Weerheim.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van Poelgeest.

De wedstrijd werd door Rohda 2 sterk begonnen en de mannen van Koudekerk 3 wisten gelijk dat ze een zware middag tegemoet gingen zien. Zo moest een Koudekerk speler al binnen 5 minuten aan een shirtje gaan hangen om verder gevaar te voorkomen. Een terechte gele kaart bleef achterwege, iets met te vroeg in de wedstrijd.

Het eerste doelpunt viel uit een situatie waar Rohda 2 een leuke aanval opzette. Spits Bouwman wist lastig te zijn bij de achterhoede van Koudekerk, waardoor de keeper verkeerd wegwerkte en de bal in de voeten van rechtsbuiten van de Swaluw viel. Deze wist onberispelijk raak te schieten 1-0. Door Koudekerk was er buitenspel gezien, maar de scheidsrechter besliste anders. Dit leverde felle protesten van Koudekerk kant op. Deze situatie en het vervolgens grimmiger worden van de wedstrijd bepaalde het verloop van de 1e helft. Koudekerk werd agressiever en wist zich af en toe fel tot de scheidsrechter te keren. Hier raakte de mannen van Rohda 2 zo van onder de indruk, dat al snel de 1-1 op het spreekwoordelijke scorebord stond. Het verloop van de 1e helft ging redelijk gelijk op en grote kansen bleven uit. De ruststand was dan ook 1-1.

Het plan in de 2e helft was om weer naar het eigen spel toe te gaan en de “felle” duels te mijden. Er werd in het begin van de 2e helft dan ook wat feller vooruit gevoetbald en wat meer druk gezet op de verdediging en keeper van Koudekerk. Dit leverde dan ook de 2-1 op voor Rohda. Koudekerk vergat onder druk de bal weg te schieten en van de Swaluw wist de bal af te pakken en kon samen met Verdoold op de keeper af. Van de Swaluw was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan Verdoold. Die de bal in het lege doel kon schuiven.

Hierna volgde de 3-1 van Bouwman en was het verzet om nog wat aan de wedstrijd over te houden gebroken bij de mannen van Koudekerk. Er ontstond wel een ander verzet, namelijk het verzet richting de scheidsrechter. Bij iedere beslissing in hun nadeel werd er besloten om fel er tegenin te gaan. Dit leverde dan ook de 1e gele kaart op.  Kort gevolgd door een kleine stoeipartij tussen Laurens en een Koudekerk man, met als gevolg nog 2 gele kaarten.

Na het terugkeren van de zonderlingen. Laurens werd vervangen door Dick van Dam. Die hiermee terugkeerde in een wedstrijd na lang blessureleed. Hij liet meteen zien het voetballen niet verleerd te zijn. Na het maken van de 4-1, scoorde hij met een directe corner ook de 5-1. Een kansrijke vrije trap ging echter de muur in, anders beloonde hij zijn terugkeer met een echte hattrick.

Het laatste wapenfeit was van een speler van Koudekerk, die het niet kon hebben dat Berends hem voorbijliep en hem nog even dacht tegen te houden met een tackle vanachter. Dit leverde hem een directe rode kaart op. Rohda 2 wist de laatste minuten uit te spelen en behaalde zo zijn 2e overwinning van het nog prille seizoen.

De conclusie van deze wedstrijd is dat Rohda 2 een paar maatjes te sterk was voor een tegenstander waarvan verwacht werd dat deze mee kan gaan doen om de bovenste plekken van de ranglijst. Het spel van Rohda 2 solliciteerde bij tijd en wijle naar het hoofdveld. Nu maar hopen dat de wedstrijdplanner en de grasmannen toegekeken hebben en onze sollicitatie serieus nemen.