0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 J015-1 – Sportlust J015-2

Rohda’76 J015-1 – Sportlust J015-2

Door Omar Putzu | 4 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Vandaag hebben wij ons opgemaakt voor de 2e beker wedstrijd. Op het eigen terrein, op ons prachtige hoofd veld, wat door de kleine regenbui nat geworden was, namen wij het op tegen Sportlust 15-2. De wedstrijd van vorige week, uit tegen SC Woerden, ging verloren ondanks ons goede spel. Wij moeten ons herpakken, na het onnodige verlies van vorige week. Het spel was vorige week redelijk goed, maar wij weten dat wij beter kunnen en moeten. Die volgende stap gaan wij vandaag maken tegen Sportlust. Helaas voor ons ontbraken Wessel en Luc, en ook Martijn is nog herstellende van zijn blessure, en zal tegen het eind van de beker periode pas weer inzetbaar zijn. Als vervangers van Wessel en Luc had ik Darshan en Jesin uit de 15-2 gehaald. Menno neemt als reserve keeper ook deel van de selectie. De basis 11 waren allen eigen spelers. Max op het doel, Lars, Rick, Niels en Christian waren de verdedigers, Mees neemt de nummer 6 positie in van de afwezigen Wessel, Imad en Sander zijn de buitenste middenvelders. De aanval bestond uit Jelle als spits, Florus en Don op de flanken. Darshan, Jesin ( die zijn eerste officiële wedstrijd speelt als Rohda speler na zijn late transfer van Esto ) en Menno zitten op de bank. De doelstellingen zijn net als vorige week het zelfde. Ons houden aan de tactiek, en proberen de punten in eigen zak te steken. Ik verwachtte het zelfde goede spel van vorige week en dat lukte ons prima vanaf de eerste minuut. De eerste kansen zijn dan ook voor ons. Helaas ontbreekt het aan scherpte. Het nivo verschil in deze eerste helft is minimaal tussen de beide ploegen. Zowel Rohda als Sportlust krijgt kansen om te scoren. Max keept erg goed en houd zodoende de nul, Rick en Niels hebben hun handen vol aan de zeer sterke en snelle aanvaller van Sportlust. Het spel van Sportlust draaide dan ook voornamelijk om deze ene speler. Zij voetballen alleen maar op de lange bal met de hoop dat hij goed valt. Wij hebben met vlagen het betere positie spel en voetballen meer als team. Het enige wat er nog ontbreekt is, dat wij soms te gehaast de bal weg willen hebben. Als wij de komende periode daar meer aan gaan werken, dan komt dat ook ons spel ten goede. Er was een schot van ons op het doel van Sportlust, die over de doellijn was gegaan, maar de scheidsrechter heeft dit niet gezien, waardoor wij niet op voorsprong kwamen. Don stond bij de achterlijn en zag hem dankzij de keeper en de lat over de lijn gaan. Helaas voor ons telde het niet. Met de rust stonden wij dus nog 0-0. Een eerste debutant komt in de rust in het veld. Lars gaat eraf voor Jesin die op de linksback plaats neemt. Darshan moet nog even wachten op zijn debuut. Wij starten de 2e helft met als doel om zo snel mogelijk te scoren. Zolang het nog 0-0 blijft, is de kans groot dat Sportlust wel het geluk gaat krijgen. Wij proberen voetballend er doorheen te komen. Na een minuut of 10, en een gelijkwaardig spel beeld, komt Sportlust op voorsprong. Die grote spits was aan de dekking ontsnapt en schoof de bal achter Max. Darshan is inmiddels in de ploeg gekomen voor Sander op het middenveld. Vanaf de aftrap ontstaat een paniek moment. Mees krijgt de bal, maar doet er niets mee, hij bleef stilstaan met de bal aan de voet, raakte hem kwijt ( hoe gek ) en Jesin kon nog net op tijd de bal weg werken. Mees was inmiddels wakker geworden en wij zochten de aanval op. Vrij snel kwam Don er met zijn snelheid langs. De aanval ging via Lars, in combinatie met Darshan op het middenveld, via Jelle naar Don die goed de diepte in ging. Hij kwam door het centrum voor de keeper en schoot van 17 meter in de verre hoek. 1-1 wat meer dan verdiend is. Wij proberen de 2-1 te maken maar het mocht niet bate. Wij hebben hard gewerkt en het spel was weer iets beter dan vorige week. Er wordt een flinke progressie geboekt door de ploeg, en de debutanten hebben het uitstekend gedaan vandaag. De heren Darshan en Jesin mogen dik tevreden zijn over hun spel. Echter roep ik Rick uit tot man van de wedstrijd. Hij was fenomenaal vandaag. Grote klasse voor deze zeer belangrijke verdediger. Dit punt is dik verdiend, en er zat zelfs meer in voor ons. Maar een punt is meer dan niets zoals vorige week. Komende week weer vol aan de bak op de training en volgende week gaan wij op bezoek bij CVC in Reeuwijk. Heer Van Velzen bedankt voor het uitstekend vlaggen en ouders bedankt voor jullie support. Tot volgende week!


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie