0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Woubrugge 5 – Rohda 8

Woubrugge 5 – Rohda 8

Door Peter Haaksman | 20 september 2016 | Wedstrijdverslagen

De eerste competitiewedstrijd van Rohda 8 is in Woubrugge, tegen het plaatselijke 5e. Direct is daar de eerste issue: Krullenbol Freek trouwt deze week met zijn Annie en zijn vrijgezellenfeestje van vrijdag op zaterdag. Broer Sjoerd, Niels en Matthijs waren mee de bloemetjes buiten zetten.

Gelukkig wist coach Menno hier al een tijdje van af en had hij vervangers klaar staan: Matthijs (van Meijeren), Rogier en Wesley, die allemaal een weekje vrij hadden met het 3e. De opstelling: Dennis op doel; Tjappie, Rogier, Emiel en Johan; middenveld: Pieter, Matthijs, Peter en Dion; Joris en Steven voorin. Op de bank: Wesley en Ranec.

De eerste helft is Rohda 8 de betere ploeg zonder goed te voetballen. Beide ploegen zijn chef balverlies en het spel is niet om aan te zien. Woubrugge speelt fysiek en het lukt Rohda 8 zonder de gebruikelijke 11 niet om hier goed onder uit te voetballen. De 0-1 valt wanneer Steven Matthijs vrij voor de keeper zet, waarna die het netjes afrond. Aan de andere kant komt Woubrugge makkelijk op 1-1 na een corner (inclusief scrimmage en chaos). Rohda 8 creëert kansen, zo schiet Tjappie hard op de vuisten van de keeper.

De tweede helft lijkt het 8e het helemaal weg te geven. Laatste man Rogier moet aan de noodrem trekken en de penalty wordt netjes ingeschoten. Daarna straft Woubrugge ook een misverstand af in de defensie van Rohda 8 en komt zo makkelijk op 3-1.

Coach Menno grijpt in en met een 3-4-3-opstelling gaat het 8e op zoek naar goals. En die komen er. Een hoge voorzet van Steven wordt door Matthijs binnen gewerkt bij de tweede paal. 1 minuut later wordt het ook 3-3. Direct na de aftrap verovert Dion de bal en passt hem naar Steven. Die haalt van 20 meter uit en schiet de bal strak in de kruising. Wondergoaltje van de week.

Met een gelijke stand en nog 15 minuten te spelen ligt alles nog open. Rohda 8 speelt nog steeds vol op de aanval en dat komt de ploeg duur te staan. Door gerommel achterin krijgt Woubrugge een grote kans. Dennis redt op het schot, maar de rebound wordt ingetikt: 4-3.

Rohda 8 kan weer in de achtervolging. Een uitgelezen kans komt er wanneer Matthijs onderuit wordt geschoffeld door de keeper van Woubrugge: penalty. Hij gaat zelf achter de bal staan om zijn derde goal binnen te schieten. Alleen de keeper redt en het wordt geen 4-4. Als even later een corner wordt ingekopt door Woubrugge is het hele feest voorbij. Rohda 8 verliest de eerste pot, vrij onnodig, met 5-3.

Funfacts:

– MOTM: Matthijs. Liep zich te pletter op het middenveld en was bijna goed voor een hattrick.

– Niet Tim maar Rogier krijgt de eer van de eerste kaart van het seizoen

– Freek had een leuk vrijgezellenfeestje gehad.

– Goed nieuws uit de ziekenboeg: Coach Menno is binnenkort weer Speler/Coach.

– Volgende wedstrijd: 11:00 thuis tegen ARC 17. Er zullen handtekeningen worden uitgedeeld en je kan op de foto met je favoriete speler van Rohda 8.


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie