0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Alphia JO11/3 – Rohda’76 JO11/5M

Alphia JO11/3 – Rohda’76 JO11/5M

Door Annemiek van der Meer | 10 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Het dubbeltje dat de verkeerde kant op viel.

De laatste wedstrijd van de bekercompetitie speelt de JO11-5M uit tegen Alphia JO11-3. Om kwart over tien pas, voor het gevoel mogen we enorm uitslapen vandaag!

Coach Harro bereidt de dames goed voor. Een enorme warming up, want de afgelopen wedstrijden bleek steeds dat we de tweede helft een stuk meer pressie op de tegenstander kunnen zetten. Dat moeten we in de eerste helft ook voor elkaar zien te krijgen. En misschien is daar wel de ‘tweede adem’ voor nodig. Dus effe lekker afpeigeren in de warming up helpt dan misschien wel, dan moet die tweede adem toch echt snel komen.

En warempel….. de scheids heeft amper gefloten voor de eerste aftrap en Rohda vliegt er vandoor. Recht Op Het Doel Af. Thirza snijdt zo door de verdediging heen: 0-1! En een knipper met je oogleden later maakt Minoek ook maar direct de 0-2! Goedemorgen Alphia, zijn jullie wakker???

In de euforie letten we zelf even niet op en incasseren we toch de 1-2. Maar Minoek doet dat tegendoelpunt meteen vergeten door de 1-3 te scoren. Zo lijkt het alsof er alleen maar aangevallen wordt, maar dat is niet het geval. Ook de verdediging doet prima werk. Melissa laat een hele goede verdedigingsactie zien, en ook Minoek doet een nette redding. En laten we daarbij ook zeker Cilla niet vergeten. Zij is de nieuwste aanwinst binnen het team, maar draagt vanaf haar eerste wedstrijd de defensie. Speelster die direct op topniveau meedraait!

In die goede verdediging gebeurt er toch iets waar de scheids een overtreding in ziet. Alphia scoort uit de daarop volgende vrije trap de 2-3. Dat is toch even schrikken. Alphia vat moed en drukt door. Ze scoren ook de 3-3 en we gaan zelfs met een 4-3 achterstand de rust in.

Na de limonade valt ook de 5-3. Het blijft wel een gelijkopgaande strijd. Met een flinke knal die haar wel toevertrouwd is, schiet Alienke de 5-4 in de rechterbovenhoek. Vijf minuten later scoort Melissa na goed samenspel de gelijkmaker, 5-5. Helaas maakt Alphia in de laatste minuut toch nog het beslissende doelpunt, en wordt Rohda met een 6-5 verlies naar huis gestuurd. Het was een prachtige, gelijk opgaande, spannende wedstrijd. Jammer dat het dubbeltje deze wedstrijd net de verkeerde kant opviel.

Met deze zevende wedstrijd wordt de bekercompetitie afgesloten met een plaats in de middenmoot, met negen punten. Van de negen voetbalsters hadden er zeven wedstrijden geleden maar drie meiden voetbalervaring. Als we nu kijken naar het team zou je dat zeker niet zeggen, er wordt veel samengespeeld en het niveau stijgt per wedstrijd. Laat die volgende competitie maar komen, we zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Foto’s met dank aan fotografie Boltje

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie