0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » De derby Rohda JO11-5M – ESTO JO11-6

De derby Rohda JO11-5M – ESTO JO11-6

Door Annemiek van der Meer | 29 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Vol goede moed begint de JO11-5M aan de nieuwe competitie. Leuk: een start met een derby, thuis tegen ESTO! Coach Mark legt nog even uit wat een derby is, en iedereen heeft het wel door: we willen altijd winnen, maar nu helemaal!

Maar twee weken rust heeft toch wel wat roest gegeven, zo lijkt het in die eerste helft. Het kost wat moeite om op gang te komen. Waar het overspelen een tweede natuur was in het begin van de competitie, lijkt het wel alsof de meiden dat vergeten zijn. Het is een beetje zoeken naar hoe het ook alweer moest… Dat resulteert in een 0-1 achterstand. Hmmm…. Dat is niet de bedoeling! Gelukkig duurt het niet lang voordat Alienke de gelijkmaker weet te scoren. 1-1! De opluchting is net iets te groot, want bijna direct volgt 1-2. Dat is toch echt wel jammer, en zeker niet nodig. De meiden proberen wel, zetten druk en daardoor maakt ESTO een eigen doelpunt. Daardoor wordt de ruststand gelukkig toch 2-2. In de pauze krijgt keepster van de eerste helft Minoek de complimenten van trainer Reinder, die ook langs de lijn staat. Door haar goede keeperswerk heeft ze verschillende tegendoelpunten voorkomen. Coach Mark is echter niet blij met de prestaties van de rest van het team: er moet wel een schepje bovenop. We kunnen veel beter dan we tot nu toe hebben laten zien. Dat moet in de tweede helft echt anders. De dames knopen dat in hun oren en laten dat via de gezamenlijke yell nog eens extra horen: Yell Yell Yell, we kunnen het ECHT WEL!

De tweede helft begint met extra inzet. Tessel staat op het doel, en het goede voorbeeld van Minoek doet goed volgen. Ze heeft een paar mooie reddingen. Rohda krijgt een corner en uit de actie die daarop volgt weet Minoek de 3-2 te scoren. We staan voor! Helaas duurt deze pret niet al te lang: Een corner van ESTO vliegt er een paar minuten later ook in, dan is het weer 3-3. De strijd om de doelpunten blijft gelijk opgaan, hoewel Rohda toch eigenlijk wel zou moeten kunnen winnen van deze tegenstander. Melissa lukt het bijna om de bal over de keeper heen te lobben, maar de bal eindigt op het net in plaats van in het net. Het is spannend voor de toeschouwers. Vijf minuten voor tijd scoort ESTO de 3-4. Zij nemen de eerste drie punten van deze nieuwe competitie mee naar huis en Rohda blijft met lege handen achter. Wat een pech…..


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie