0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Onderzoek naar kunstgrasvelden

Onderzoek naar kunstgrasvelden

Door Kees van der Wilk | 5 oktober 2016 | Nieuws

Het VARA-programma Zembla besteedt op woensdag 5 oktober aandacht aan kunstgrasvelden. En dan met name aan de velden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Ook Rohda’76 beschikt over zo’n veld. Dat bestaat naast groene kunstgrassprieten uit zwarte korrels van versnipperde autobanden. In de uitzending van Zembla stellen enkele deskundigen de korrels ter discussie. Die zijn volgens hen mogelijk kankerverwekkend.

Dat staat haaks op het onderzoek dat het ministerie van VROM in 2008 door de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) liet uitvoeren naar de veiligheid van rubbergranulaat. Uit de beoordeling bleek dat de korrels geen risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid van mensen die sporten op kunstgrasvelden.

De KNVB wil nu een nieuw onderzoek naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten op de gezondheid van mensen. De Europese Commissie heeft al opdracht gegeven tot zo’n onderzoek. De resultaten van dat onderzoek worden in februari 2017 verwacht. Als bestuur van Rohda’76 zijn wij vanzelfsprekend ook zeer benieuwd naar de uitkomsten, want wij willen dat onze leden op een gezonde en veilige manier kunnen voetballen.

Hier de pagina waar de NOS aandacht besteedt aan dit onderwerp: http://nos.nl/l/2136047

Het bestuur van Rohda’76


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie