Home » Rohda 2 bekert doooorrrrrr… (incl korte film)

Rohda 2 bekert doooorrrrrr… (incl korte film)

Door Johan Verdoold | 24 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 22 oktober. Het laatste weekend van de herfstvakantie. Menig voetballer weet dat dit een vrije zaterdag is. Want ja… de bekerwedstrijden aan het begin van de competitie worden gezien als oefenwedstrijden, wedstrijden waarin getest wordt wat de beste formatie, de beste spelers op de juiste positie, kortom er wordt getest wat de kwaliteiten van de eigen selectie zijn. Met als uiteindelijk terugkerend verhaal dat de beker ten einde is, voordat het seizoen begonnen is.

Dit alles was tot vorig seizoen ook zo bij Rohda 2! Die wedstrijden deden er niet toe en ach als ik een half uurtje goed speel, op het moment dat de trainer zijn pen en zijn boekje in zijn hand heeft, dan heb ik die basisplaats voor de competitie wel in handen. Heerlijk die vrije zaterdagen waarop bekervoetbal gepland staat. Dan kan ik dan eindelijk eens wat leuks doen en heb ik nog wat aan me zaterdag….

U leest het al, de moraal van bekerwedstrijden is spelen zonder de echte wil om te winnen. Want winnen is…. een extra wedstrijd en misschien wel doordeweeks. De vrees voor vele amateurvoetballers.

De wedstrijdselectie voor de tweede ronde van de beker kende heel wat wisselingen in vergelijking met de afgelopen weken. Want ook bij Rohda 2 hadden verschillende spelers deze zaterdag vrij gepland en zijn op vakantie gegaan of hadden iets anders te doen. Het mooie aan dat feit is dat andere spelers kansen krijgen en het trainer Piket misschien wel nachtrust gaat kosten met al die overpeinzingen wie op welke positie moet spelen.

De basisopstelling: Kok; Hans, Nap, Holthuijsen, Rijsbergen; D. van Dam, Verdoold, Bos; Den Boon, Bouwman en van de Swaluw. Wissels: J. van Dam, Noordam, S. van Dam.

De trainer blijkt een ware van dam fan te zijn. Alleen heeft hij die “dammetjes” wel graag naast zich.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. De ondergrond waar veel over gepraat wordt, maar waar voor- en tegenstanders nog geen onderzoek naar gedaan hebben. Voor de statistici onder ons. Rohda 2 speelde deze wedstrijd voor het eerst dit seizoen een bekerwedstrijd op kunstgras.

De wedstrijd was vanaf minuut 1 slordig te noemen. Of moeten we zeggen dat de wedstrijd vanaf minuut 1 onwennig was. Of moeten we zeggen dat vanaf minuut 1 de scherpte in de wedstrijd ontbrak. Of moeten we zeggen dat dit gewoon het spelbeeld is wat hoort bij een veredelde oefenwedstrijd.

In ieder geval ging het balbezit snel op en neer. En dat was niet omdat de ballen allemaal even goed ingespeeld werden. Het was vanaf minuut 1 een lastige wedstrijd en dat is ook logisch als je een tegenstander hebt die net als Rohda 2 het hele seizoen nog geen “officiële” wedstrijd verloren hebben. Kortom een wedstrijd met 2 elftallen die aan elkaar gewaagd waren. En dat was in het veld te zien. De eerste helft kende dan ook geen echte grote kansen en golfde op en neer.

De tweede helft die begon met 3 wissels kende eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Beide elftallen konden geen grip op de wedstrijd krijgen en de echte scherpte en wil om te winnen was ook in de 2e helft niet aanwezig. De 1-1 eindstand die na 90 minuten op het scorebord stond, was dan ook niet tot stand gekomen uit hoogtepunten.

De 0-1 gemaakt door de aanvoerder van Rohda 2, die tot stand kwam uit een voorzet van van de Swaluw, was volgens de tegenstander buitenspel van de voorzetgever en totaal verkeerd geraakt door de afmaker. De 1-1 kwam voort uit een verkeerde inspeelpass van 1 van de Rohda 2 spelers. Niet echt hoogtepunten dus.

Al was er 1 persoon die wel een hoogtepunt zag en dat ook met een hoop lawaai vierde. Dit leverde vele lachende gezichten op en naast het veld, want de bal verdween een meter naast.

Dat de wedstrijd op penalty’s uitliep was dan ook niet verrassend. De volgende 5 mannen stonden op om ze te nemen: D. en J. van Dam, Nap, Bouwman en Rijsbergen. Alle 5 verdwenen ze achter de doelman in het netje. En dat zonder te trainen op deze loterij. Doordat Kok de laatste penalty van Oudewater 3 hield, gaat Rohda 2 door in de beker.

Voor de een zal die wedstrijd weer het inleveren van een vrije zaterdag betekenen en voor de ander een mooie wedstrijd om eens aan de trainer te laten zien wat hij allemaal kan.

Kortom een bekerwedstrijd betekent allemaal verschillende belangen die pas na een aantal gewonnen wedstrijden leuk wordt, want dan gaat het pas ergens om!

De beelden van de penaltyserie zijn te zien op de facebook van Rohda. Onze eigen clubfotograaf (Kees van der Wilk) wist deze bijzondere beelden namelijk vast te leggen, waarvoor onze dank.

Foto’s van deze wedstrijd

Korte film van de strafschoppen met oa de fantastische beslissende redding van doelman Kok