0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda JO11-5M voetballen in het rood

Rohda JO11-5M voetballen in het rood

Door Annemiek van der Meer | 1 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Na een prachtige wedstrijd tegen ARC vorige week – resulterend in een winst van maar liefst 6-1! – zijn de meiden  van de JO11-5M zelf eigenlijk ook wel benieuwd of ze die mooie lijn voort kunnen zetten. De tegenstander van vandaag komt uit buurdorp Reeuwijk, RVC JO11-3. Zij spelen ook in het blauw, daarom hullen de Rohda meiden zich, zij het met enig tegenzin, in het rood. Want tja, blauw is toch echt wel de kleur waar ze trouw aan beloofd hebben J. Maar aan bijgeloof doen we niet, dus dan spelen we maar gewoon ‘in het rood’.

De wedstrijd, met Emma op doel, begint goed. Het team laat opnieuw zien dat ze met elkaar heel goed over kunnen en willen spelen. RVC wordt aardig weggetikt. Maar een doelpunt komt daar jammer genoeg niet van. Bij de Reeuwijkers loopt één goaltjesdief rond die daar wel voor zorgt. Na tien minuten speeltijd scoort hij 0-1, en een minuut later is het zelfs ook al 0-2. Dat tekent niet de verhouding in het veld, maar de cijfers liggen er wel. Voordat de meiden zich dat echt realiseren wordt ook de 0-3 gemaakt. Ja zeg! Nou is het genoeg! We laten niet over ons heen lopen. Na even slikken laten we de veerkracht van de JO11-5M zien. Met Minoek aan het voortouw; zij zorgt snel voor het eerste Rohda doelpunt, 1-3. Vlak daarop neemt Tessel een corner, waaruit Alienke de 2-3 scoort. En vlak na de aftrap scoort zij ook de 3-3. Maar ook dat vinden de meiden nog niet genoeg, ze stoten direct door. Minoek zorgt ervoor dat we met 4-3 de kleedkamer op kunnen zoeken voor de ranja.

Coach Mark pompt er in de rust nog even wat extra zelfvertrouwen in en geeft de laatste aanwijzingen. Het team weet wat ze te doen staat, en ze hebben er zin in. Voor de RVC-ers is dat blijkbaar wat minder duidelijk, want het duurt aanmerkelijk langer voordat zij de kleedkamer weer uitkomen. Maar dan gaan we weer verder. De meiden blijven prima overspelen. Alienke heeft de keepershandschoenen van Emma overgenomen. Ze krijgt het niet erg druk, maar maakt nog wel een paar mooie reddingen. Waaronder een met een echte duik! Op driekwart van de wedstrijd maakt RVC toch de gelijkmaker, 4-4. Gelukkig schiet Fleur vlak daarop ook weer raak en scoort daarmee de 5-4. Deze stand wordt vastgehouden tot aan het einde van de wedstrijd. De drie punten blijven in eigen huis en het team klimt weer een plaatsje omhoog in het klassement! 

Groetjes, Annemiek

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie