Home » Rohda’76 J015-1 tegen WDS J015-1

Rohda’76 J015-1 tegen WDS J015-1

Door Omar Putzu | 2 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Gelijkwaardige wedstrijd eindigt in een gelijk spel

Onze 6e beker wedstrijd, uit in Driebruggen tegen het altijd mooie WDS. Wij spelen op het hoofdveld tegen de J015-1. Dit team van WDS doet het al jaren goed in de 2e klasse en staan momenteel 3e, net achter koploper ESTO en Cvv De Jodan Boys. Wij zijn er op gebrand om alles uit de kast te halen om ons te herpakken van de onnodige grote nederlaag afgelopen zaterdag en de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Magreb’90. Feit is dat wij teveel tegen doelpunten krijgen en veelste weinig scoren. Wij weten dus waar wij heel hard aan moeten gaan werken de komende periode. De paar kansen die wij krijgen op dit nivo moeten afgemaakt worden. De productiviteit zal dus omhoog moeten als wij wedstrijden willen winnen, en natuurlijk moeten wij onszelf eens een keer gaan belonen omdat wij best aardig wat kansen elke week weer zelf creëren maar niet afmaken. Dat is natuurlijk erg vervelend te noemen. Nu ligt de focus op WDS, proberen de boel dicht te houden, de stand zo lang mogelijk gelijk houden en zelf de kansen benutten die wij krijgen. Dat vergt ook heel hard werken voor elkaar, en voor elke meter. Wij hebben vandaag een andere keeper op doel staan. Menno Nauta keept vandaag ipv Max, en Joris De Vries is er ook weer bij. Max en Christian spelen mee met de J015-2.

Wij trappen af om 10:15. Het is WDS die snel de druk probeert te zetten. Het eerste kwartier is het voornamelijk box to box. Een enkele kans voor ons en WDS kreeg ook een paar kansen. WDS zakt iets in en wij nemen het voortouw. Wij komen wat meer in ons spel en in de wedstrijd en nemen zelfs de voorsprong. Het goede werk van Don, die nu voor het eerst begon als rechtsbuiten, met als doel om naar binnen te trekken en te schieten, ziet Imad, de linksbuiten, weg gaan van zijn man waardoor Imad vrij komt te staan voor het doel. Imad schiet de bal tegen het net en wij staan voor het eerst dit seizoen voor. De ontlading bij de spelers was enorm.  WDS is niet meer gevaarlijk en wij missen nog een enkele kans om de score verder op te bouwen. Wij staan voor het eerst met rust voor en de trotse ouders hebben genoten van ons spel en natuurlijk dat wij nu een keertje voorstaan, en dat tegen de nummer 3. Kunnen wij stunten en de 3 punten pakken? Dat is de vraag die heerst.

In de rust heel duidelijk gemaakt dat wij een feller WDS zullen treffen die het ons nog heel lastig kan gaan maken in de 2e helft. Wij moeten zo door gaan en de tegenstander het zo moeilijk mogelijk maken en natuurlijk zelf proberen te scoren. De spelers waren erg blij dat het nu een keertje mee zat. Wij gaan vol goede moed de 2e helft in.

WDS trapt af en probeert zo snel mogelijk de stand gelijk te trekken, wat natuurlijk vrij logisch is. WDS is in bezit van een hele goede verdediger die de zelfde snelheid heeft als Don waardoor wij er niet heel makkelijk door komen. Echter kan deze jongen niet alles alleen en zijn er wel kansen. WDS is gevaarlijker maar Menno houd de ballen goed uit het doel. De zenuwen ontstaan bij WDS, wij missen de kansen op de 0-2 en WDS mist en lukt het niet om de gelijkmaker te maken. Hun gaan halverwege de 2e helft 1 op 1 spelen en wij zetten direct de wat mensen anders. Dat pakt goed uit, uit de counter krijgen wij via Florus en Don nog kansen. Imad die nog 1 op 1 gaat met de keeper, een gigantische kans die hij niet afmaakt. Het lukt WDS helaas, om te scoren. Een ongelukkig doelpunt, omdat Niels vol tegen zijn voet werd getrapt door de doelpuntenmaker. Die zelfde jongen ging 1 op 1 met Menno, die houd de bal nog in eerste instantie tegen, Niels die de bal wilt weg schieten, die jongen dus Niels uitschakelt en scoort. In elke andere situatie zou een scheidsrechter affluiten voor een overtreding. Jammer, een misser van de uitstekend fluitende scheidsrechter. Niels moest geblesseerd eraf en dat is toch wel een domper te noemen. Gelukkig voor ons houden wij nog stand. Wij krijgen kansen op de 1-2 maar missen, gelukkig voor ons mist WDS ook en blijft het 1-1. Een verdiend puntje, een leuke wedstrijd, een gelijkwaardige pot, waar met vlaggen WDS iets beter was en daarna wij weer. Wij kunnen tevreden zijn met dit punt. Wij stijgen hierdoor zelfs 2 plekken op de ranglijst. Volgende week spelen wij op het eigen veld, om 10:30, tegen koploper en rivaal ESTO.