0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’87 J015/1 – Bernardus J015/1

Rohda’87 J015/1 – Bernardus J015/1

Door Omar Putzu | 30 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

De eerste 3 punten zijn binnen!

Het heeft even geduurd, maar de eerste overwinning van dit seizoen is een feit.

Wij mochten vandaag wederom op het hoofdveld spelen. Op deze zonnige dag missen wij Jelle, de man in vorm. Gelukkig zijn Don en Imad wel weer terug. De laatste 2 wedstrijden, tegen CKC en Alphense Boys, miste wij hun door vakantie. Wij hebben de laatste periode, na de wedstrijd tegen VEP op het eigen veld, laten zien dat wij wel degelijk goed kunnen voetballen. Elke week gaat het voetballen dan ook beter. Helaas hebben wij de pech gehad dat wij niet ons spel belonen. Wij hebben in de afgelopen beker periode kansen genoeg gehad om winst binnen te halen en op het nivo te spelen waar wij thuis horen. CVC uit hadden wij moeten winnen ( 4-4 ), Sportlust thuis ( 1-1 ) hadden wij kunnen winnen, SC Woerden uit hadden wij moeten winnen, WDS uit ( 1-1 ) hadden wij moeten winnen en ook een punt tegen ESTO was meer dan verdiend geweest. Helaas is dat niet gebeurd en snijden wij onszelf behoorlijk in de vingers. Een degradatie op basis van resultaten is terecht, gezien het spel en potentie absoluut niet. Helaas is het niet gelukt om de KNVB van gedachten te veranderen. Zeist zegt heel simpel, dan hadden jullie maar moeten winnen. Want in Zeist is dat een van de belangrijkste dingen. Wat is het doel van voetbal vragen ze, opleiden of winnen? De logische gedachten is natuurlijk opleiden. Maar het juiste antwoord is, Winnen. En dan moet je juist bij ons wezen, Want wij gaan dit seizoen laten zien, dat dit hand in hand gaat. Helaas niet in de 2e klasse, het nivo wat ik samen met de club nastreef, maar een nivo lager, maar wel met 6 ploegen die terug komen uit de 2e klasse, dus wij gaan niet roepen dat het makkelijk gaat worden, maar een hoop gelijkwaardige wedstrijden zullen er wel tussen gaan zitten. Onze competitie is gevuld met teams uit verschillende klasse’s. Er komen teams uit de 2e klasse en 4e klasse. Dat laatste, daar treffen wij vandaag eentje van. Bernardus J015-1 komt bij ons op bezoek. Ons doel is simpel. Wij, Rohda76 J015-1 gaan vol voor het kampioenschap. Wij gaan laten zien dat wij niet thuis horen in die 3e klasse. De spelers groep is na de degradatie er vol van overtuigt, dat wij goed genoeg zijn om elke wedstrijd met 3 punten naar huis te gaan. Vandaag moet die lijn al ingezet gaan worden. Tegen Promovendus Bernardus.

De eerste helft was voornamelijk 1 richting verkeer. Binnen 45 seconde lag de bal al in het doel van de tegenstander. Het goede werk van Luc, die goed de combinatie aan ging met Mees, kon Luc de bal inleveren bij Joris die zijn eerste doelpunt maakt dit seizoen. Wij gaan op jacht naar de 2e treffer maar Bernardus is een fysiek sterk team, dat daar goed gebruik van maakt. Wij krijgen kansen, geven helemaal niets weg maar krijgen de bal er niet in. Een vervelend momentje, Luc valt ongelukkig en kneust zijn pols. Imad is zijn vervanger en wij voetballen voornamelijk op hun helft. 40 seconde voor rust besluit ik Don, die bezig was aan de warming-up, in te brengen, als verrassing vlak voor rust. Ik wou perse op 2-0 komen voor rust. Sander haal ik eraf en dat pakte meteen goed uit. Don krijgt de diepe bal en gaat 1 op 1 met de keeper. Die keeper komt met 2 benen invliegen op Don en wij krijgen een penalty mee. Rick, die de aanvoerdersband draagt omdat Imad op de bank begon gaat achter de bal staan om zijn 3e treffer van dit seizoen te maken.  Rick schiet de bal beheerst binnen en wij gaan rusten met 2-0. Gezien al onze kansen, is 2-0 nog aan de magere kant.

Wij zijn blij met de voorsprong maar we zijn er nog lang niet. Ik had het team gewaarschuwd dat de kans groot is, dat Bernardus feller die rust uit komt. Dat deden ze ook. Maar wij waren daar niet van onder de indruk en bleven ons spel spelen. Dat gaat goed en door weer een goede aanval op te zetten, is het Imad die het 16 meter gebied in duikt en de 3-0 op het score bord zet. Niet veel later, is het Rick die zijn 2e treffer maakt van deze middag. Een comfortabele 4-0 voorsprong. Je zou denken, dit kan je niet meer weg geven, dit speel je uit en je wint zo een wedstrijd met  8 of 9-0. In plaats van gas geven en geconcentreerd de wedstrijd verder uit te spelen, laten wij het helemaal lopen en Bernardus komt in een tijdsbestek van 10 minuten op 4-3. Een regelrechte schande, dat wij 3 tegen doelpunten krijgen, tegen een team dat nog geen kans gehad heeft. Na die 3e goal blijven wij overeind en krijgen wij via Florus nog een grote kans op de 5-3. Helaas schiet onze spits op de paal en blijft hij droog staan vanmiddag. Deze wedstrijd heeft 2 gezichten, 1 daarvan is een blije, met de 3 punten, 4 goals gemaakt en een goede wedstrijd tot de 4-1. Die andere is een pissig gezicht, met onbegrip hoe wij dit bijna hebben weg gegeven. Gemakzucht droop er vanaf bij de spelers, dat zeiden ze na afloop gelukkig. Een leer moment, dat wij, zelfs bij een voorsprong, nooit gas moeten terug geven en nooit denken dat wij er al zijn. Dit is een goed leer moment geweest, nu hebben ze dit door en zal dit hopelijk niet meer gebeuren in de toekomst. Maar wij hebben de eerste 3 punten binnen. Wij kunnen met een gerust hart slapen en deze week hard trainen want volgende week wacht ons een op papier pittige wedstrijd, uit bij Jodan Boys. Ouders bedankt voor jullie komst. Tot volgende week.

Opstelling:

Menno, Lars, Niels, Rick (c), Martijn, Joris, Wessel, Luc, Sander, Florus, Mees. Bank: Imad, Don.

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie