0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » We blijven voetballen op het kunstgrasveld

We blijven voetballen op het kunstgrasveld

Door Bestuur Rohda'76 | 7 oktober 2016 | Nieuws

De tv-uitzending van Zembla – over de mogelijke gezondheidsrisico’s van het voetballen op kunstgrasvelden – houdt veel mensen bezig. Ook bij Rohda’76. En terecht. Het gaat tenslotte om uw en onze gezondheid. Daar willen wij als bestuur uiteraard niet lichtzinnig mee omgaan. Daarom nemen wij de mening van de deskundigen in het Zembla-programma uiterst serieus.

Zij pleiten voor een groot nader onderzoek. Gelukkig komt dat er ook. In februari 2017 zijn de uitkomsten daarvan bekend. Zo lang wil minister Schippers (Sport) niet wachten. Zij heeft het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) opdracht gegeven een nieuw onderzoek uit te voeren. De uitkomst daarvan moet eind van dit jaar bekend zijn.

Net als de KNVB baseren wij ons vooralsnog op de uitkomsten van eerdere onderzoeken door het RIVM. Die wezen uit dat voetballen op kunstgrasvelden geen risico oplevert voor de gezondheid. Kortom, tot de uitkomsten van het nieuwe onderzoek bekend zijn houden wij daar aan vast en blijven wij gebruik maken van het kunstgrasveld.

Het bestuur van Rohda’76


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie