0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Bizarre lotgevallen

Bizarre lotgevallen

Door Annemiek van der Meer | 20 november 2016 | Wedstrijdverslagen

Vandaag probeert het lot alles om de meiden van Rohda JO11-5M uit de concentratie te halen. Of dat gaat lukken? Hmmm….. lees verder!

De uitwedstrijd tegen Sportlust staat op het programma. Half negen de wei in, dus lekker bijtijds verzamelen bij Rohda. 7.30 uur is iedereen present. En we zijn niet het enige team! Voor de deur van de kantine staan meer Rohda teams te trappelen. Eenmaal op weg richting Woerden, volgt er na een minuut of tien een belletje van de lichtelijk paniekerige coach van de meiden van de JO13: ‘Jullie hebben een van onze speelsters meegenomen!’ Huh? Het blijkt dat de meiden ‘onder 13’ een invalster hebben geregeld, die niet beter wist dan dat ze bij het juiste team instapte. Niet dus. In plaats van richting Gouda, rijdt ze mee naar Woerden… Dankzij een erg flexibele ouder die niet vies is van wat extra kilometers, komt ze uiteindelijk toch ook op tijd aan bij de juiste wedstrijd. Verwarring alom!

In de kleedkamer in Woerden hijst iedereen zich in het prachtige blauwwitte Rohda tenue. Nou ja, de snelsten dan. De laatste blijft over in alleen het shirt en de sokken – er mist nog een voetbalbroek! Oeps, achtergebleven in de was! Dan maar even de eerste helft in een lange broek, en dankzij de tweede flexibele vader wordt de broek in de rust bij het Sportlustcomplex afgeleverd.

De warming up gebeurt op het wedstrijdveld. Achter het doel een hoog hek, maar toch niet echt hoog genoeg. De eerste inspeelbal vliegt over het hek. De tweede bal gaat hem snel achterna… Het hek zit op slot, de ballen liggen in het water waar we dus niet bij kunnen…. Hoe spelen we warm zonder bal? De wedstrijd gaat gewoon beginnen, en ondertussen gaan de overige aanwezige flexibele vaders aan de slag om de ballen terug te halen. Hekken, sleutels, takken…. natuurlijk lukt dat ook. Uit vanochtend blijkt maar weer dat een teamsport verder gaat dan alleen het team met sporters. De ouders maken het mogelijk dat de kinderen lekker bezig zijn, dat is een onmisbaar begeleidingsteam rond het team. Toppers!

Ondertussen is de wedstrijd gewoon begonnen. De meiden gaan er onverstoorbaar tegenaan, en zijn echt niet zomaar van de wijs te brengen. Na een minuut of tien waarin vooral Rohda druk zet, valt de eerste goal! Minoek scoort het verlossende doelpunt. Sportlust maakt gebruik van de opluchting en ontspanning bij Rohda en snijdt direct een keer goed door de verdediging heen: 1-1. Dat zet de Rohda meiden direct weer op scherp. Er wordt goed opgebouwd van achter uit. Cilla vangt veel op in de verdediging en stofzuigert heel wat ballen weg. Tessel krijgt een mooie kans maar het lukt dit keer niet om die te verzilveren. Thirza is door een goede Sportlustverdediger lastig te bereiken. Dan geeft Minoek een mooie voorzet die Alienke keihard het doel in poeiert. 1-2, lekker! De druk wordt goed vastgehouden en Sportlust heeft het lastig. Op slag van rust lukt het de Woerdense roodhemden toch nog om de bal naast keepster Emma het doel in te werken, zodat we met een 2-2 ruststand de kleedkamer op gaan zoeken.

Na de rust heeft Rohda de wind tegen en heeft Sportlust extra spinazie gegeten: die gaan er feller tegenaan. Alienke staat nu op doel en zorgt voor verschillende prachtige reddingen. Wat een goede keepster is ze! Dan krijgt Rohda een corner mee, en zet er zoveel druk op dat Sportlust een eigen doelpunt maakt. We staan weer voor, met 2-3. Fleur blijft aandringen, Melissa verdedigt mee. Esmee blokt de bal verschillende keren, zonder angst. Maar toch scoort Sportlust weer de 3-3. Het blijft spannend, valt die verlossende vierde goal nog of niet? En aan welke kant dan? De dames van de JO11-5M blijven steeds maar zorgen voor spannende wedstrijden! Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af bij deze gelijke eindstand. Daar mogen beide teams blij mee zijn. Neemt niet weg dat in de kleedkamer al afgesproken wordt dat we Sportlust in de returnwedstrijd, thuis, in willen maken. Dan wordt er gehakt van gemaakt, en gaan we voor een Broodje Sportlust!


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie